$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

מכרה זהב: מי יהפוך לאקזיט הישראלי הבא?

ילד הפלא שחתם על חוזה בוגרים בגיל 15 בהפועל פ"ת, המותג הבא של הלוזונים, השוער שכבר קיבל הצעה של חצי מיליון יורו מוורדר ברמן והחלוץ שחמק מהירוקים ובסוף חתם באשדוד. אחרי מכירת סולומון ושועה, הכירו את הצעירים שעשויים להפוך לאקזיט הבא

אור אבולעפיה
אור אבולעפיה  18.01.19 - 14:30

תגיות: ליגת העל

זה לקח זמן, אבל המגמה שכל כך מאפיינת את הכדורגל העולמי נחתה בישראל. רכישות שחקנים מוכרים בגילאי 20 המתקדמים אאוט, בעוד רכישת צעירים בגיל 18-19, עוד לפני הפריצה הגדולה, הפכה לתופעה.

חצי שנה בבוגרים הספיקה לירדן שועה כדי להימכר ב-1.3 מיליון יורו, בעוד 60% מכרטיסו של מנור סולומון, שהבקיע 2 שערים בלבד העונה, נמכר לשחטאר ב-6 מיליון יורו.

שמו של אילון אלמוג, קשרה הצעיר של מכבי ת"א, צץ משום מקום לאחרונה גם בהקשרים של מכירת עתק, אז ניסינו לנבא מי השם הבא שעשוי להיכנס לפנקסים בסכומי עתק. לא מעט כשרונות מסתובבים בליגה לנוער, אבל כמה מהם כבר סומנו כבעלי פוטנציאל אירופי.

אז נכון, גם שי בירוק וראובן עובד סומנו ככשרונות ולבסוף התפספסו ואותם כשרונות עדיין לא בני 20, אך כשאנחנו בשיאו של חלון העברות מטורף בינואר, עושים לכם היכרות עם אלו שעוד עשויים להפוך לאקזיט הבא.

ליאל עבדה: המותג הבא של הלוזונים
מי שמסומן כאקזיט הבא של משפחת לוזון, בכלל גדל במחלקת הנוער של הפועל פתח תקווה. שחקן הכנף בן ה-17 הוא החבילה השלמה: פיזי מאוד, מהיר, טכני ובעל בעיטה חדה, כשהעונה הוא כבש 6 שערים אצל מוליכת הליגה לנוער.

הסיפור של עבדה כאמור התחיל בכלל בהפועל פתח תקווה, אלא שבגיל 13 היחסים בין משפחתו לבין הקבוצה עלו על שרטון עקב מחלוקות כספיות ובסופו של דבר הוא נכנס להסגר קטין, שבסיומו עבר למכבי פתח תקווה. בדומה למקרה סולומון, הנהלת מכבי מטפלת בעבדה באופן צמוד, כששינו זוארץ אף מימן לו ולמשפחתו בעבר (כשהיה בקבוצה) טיסה ואירוח לברצלונה.

בדומה לסולומון, עבדה את רוב הפעולות שלו מבצע מהאגף, דרכו חודר למרכז בזכות הדריבל והמהירות שלו. על עבדה לשפר את קבלת ההחלטות שלו, כשלפעמים נוטה לעוד דריבל במקום למסור או לבעוט, אך כנראה שזה משהו שבא עם הניסיון. תג מחיר עדיין לא נקבע לו, אבל תהיו בטוחים שאחרי שיעלה לבוגרת, מחלקת השיווק של הלוזונים תטפח היטב את המותג הגדול הבא.

View this post on Instagram

Win On Ashdod💙

A post shared by Liel Abada (@liel_abada9) on

בר נאווי: סולומון של הפועל פתח תקווה
אחרי שאיבדה את עבדה, בהפועל פתח תקווה הפיקו לקחים. למרות חוסר הוודאות לגבי עתיד המועדון, בשבוע האחרון המלאבסים החתימו על חוזה בוגר את בר נאווי, שטרם מלאו לו אפילו 16 (!). אז מה כל כך מיוחד בקיצוני שמשחק בנבחרת הנערים של ישראל?

קודם כל יכולת מסירה יוצאת דופן. נאווי תמיד חושב לעומק (ולעיתים קצת מגזים עם זה), כשנוטה לשלוח מסירות למרחק גדול, תכונה שמאפיינת את דור מיכה אם ניתלה באילנות גבוהים יותר. בנוסף, הקיצוני ניחן בדריבל נהדר, במהירות וכן בתנועה בלתי פוסקת לעומק, מה שמאפשר לו להגיע להמון מצבים במהלך משחקים.

נאווי נמנה על סגל נבחרת הנערים, כשלאחרונה אף מנהל מחלקת הנוער בדינמו זאגרב הקרוטית, מריאן ולאק, התרשם ממנו והתעניין על אפשרות לצרפו למחלקת הנוער של מועדון הפאר שהצמיח את לוקה מודריץ'. לאור יכולתו, הקבוצות הגדולות בישראל כבר גיששו לגביו, ביניהן מכבי חיפה, מכבי ת"א והפועל ב"ש, שהציעה עליו 200 אלף שקל.

יחד עם זאת, אם אוהדי הפועל פ"ת כבר החלו לפנטז על הכישרון מלהטט אצלם עוד שנים קדימה, אז כנראה שזה לא יקרה גם בגיל מתקדם, שכן הוא ל-3 שנים (עד גיל 19), כשבשנה הקרובה הוא יוכל להיכנס להסגר קטין ולעזוב תמורת פיצוי גבוה.

View this post on Instagram

💥⚽💨#goodweek🙏

A post shared by Bar Nawi (@bar_nawi11) on

שריף כיוף: מכבי חיפה סירבה להצעה של חצי מיליון יורו עבורו
מחלקת הנוער של מכבי חיפה מתגאה בכך שלא מעט משחקניה נמנים על סגל נבחרות ישראל השונות, אבל נראה שהשחקן הכי "אירופי" במחלקה כרגע הוא השוער שריף כיוף.

בן 17 בלבד נראה כמו שוער בוגרים לכל דבר. הוא גבוה, ניחן במשחק רגל נהדר, משתתף בהנעת הכדור ואתלטי מאוד. השוער הדרוזי אותר ע"י אשר עלמני ז"ל שצירף אותו למכבי חיפה מעירוני נשר, כשמאז הוא עובד באופן צמוד עם ניר דוידוביץ' ונמנה באופן קבוע על סגל נבחרות הנוער השונות.

העונה הוא הפך לשוער הראשון של קבוצת הנוער, כשהאמונה בחיפה היא שהוא יכול ומסוגל להפוך לשוער הראשון. בקיץ האחרון פורסם כאן בערוץ הספורט שוורדר ברמן הגישה הצעה של חצי מיליון יורו כדי לנסות ולרכוש את כיוף, אך מכבי חיפה סירבה ודרשה לפחות מיליון יורו.

כיוף עוד צריך לשפר לא מעט אספקטים במשחק שלו, כשלעיתים הוא מבצע טעויות קריטיות שגורמות לתפוס את הראש. אם יצליח לשמור על יציבות, נראה שלפחות מבחינת הירוקים, יש כוונה אמיתית לשלבו בקבוצה הבוגרת בהמשך.

עדן קארצב: בנעלי דור פרץ
בגיל 18 בלבד עדן קארצב יכול וצריך להיות שחקן ליגת על. אומנם במכבי ת"א המאבק על ההרכב הוא לא פשוט, אבל הקשר הצהוב כבר לחלוטין בשל להשתלב בהשאלה בקבוצה אחרת.

קארצב נראה כמו שחקן אירופי לכל דבר, הוא מתנשא לגובה של 1.88 מ' ופיזי בצורה יוצאת דופן עבור שחקן בגילו. הקשר ניחן גם בבעיטה עוצמתית, הבנת משחק וסיומת טובה מול השער. אם תרצו, מזכיר מאוד את דור פרץ, אך נחשב לשחקן בעל אוריינטציה מעט התקפית ממנו. לקארצב אומנם אין דריבל יוצא דופן, אבל האתלטיות שלו מפצה על כך.

אחרי שהושאל בשנה שעברה לבית"ר ת"א רמלה וכבש 4 שערים ב-12 הופעות (בהחלט מרשים לשחקן בגילו), קארצב חזר בקיץ למכבי ת"א, אך סבל מפציעה במיניסקוס. למרות זאת, הוא האריך חוזה עד 2020/2021 במכבי ת"א, שרואה בו נכס להמשך, וצפויה להשאילו בינואר. מי תזכה בשירותיו בקרוב? כנראה שהפועל חדרה, שכבר נמצאת במשא ומתן מתקדם על השאלתו עד לסיום העונה.

מוחמד כנעאן - היה אמור להיות הדבר הבא במכבי חיפה, אך נחת באשדוד
בגיל 18 ואחרי שהתפתח באקדמיה של מכבי חיפה וזכה לליווי צמוד, בכרמל בוודאי לא האמינו שמוחמד כנעאן בכלל יעלה לבוגרים של מ.ס אשדוד. כנעאן עמד במרכזה של סאגה בשנה האחרונה כשלטענת הירוקים, יצא פעמיים לחו"ל ללא אישור במטרה לסגור את תנאיו בקבוצה מחו"ל יחד עם סוכנו דודו דהאן.

בפעם הראשונה במועדון מהכרמל הבליגו, אך בפעם השניה הם ראו בכך הפרת משמעת בוטה והחליטו לוותר עליו. בעקבות כך, כנעאן חתם במ.ס אשדוד ל-5 שנים, כשבשלב הראשוני הוא מיועד להשתלב בקבוצת הנוער, ורק בהמשך בבוגרים, כשרק לאחרונה הקבוצה מהדרום תיאמה סופית את רכישתו ממכבי חיפה.

אז מה יש בכנעאן שגרם לו להאמין שביכולתו להשתלב בחו"ל? כוח מתפרץ מהמקום, שמקשה מאוד על שחקני הגנה לעצור אותו. כנעאן הוא שחקן עם המון כוח, יש לו בעיטה מצוינת ממרחק וגם נגיחה טובה. בדומה למוחמד עוואד, גם הוא לא חלוץ 9 קלאסי, אלא יותר מתאים לשחק מתחת לחלוץ, כשבאגף הוא עלול ללכת לאיבוד. מבחינה מקצועית, בחיפה מאוד העריכו אותו, אבל ההתנהלות גרמה לו בסופו של דבר לעזוב.

סייע בהכנת הכתבה: לירון סובול, המקומון "מלאבס".