$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

מתחת לאף: נתוני ליגת העל שלא הכרתם

השחקן הכי כסחן, זה שפוגע הכי הרבה פעמים בקורה ובמשקוף, הקבוצה שמקבלת הכי הרבה פנדלים, המגן שמרבה לאיים על השער והנתונים שמראים מעל הכל את העליונות של מכבי תל אביב. רגע לפני המחזור הקרוב, הצצה לנתונים שלא הכרתם בליגת העל עד כה

אבירן גרין
אבירן גרין  09.02.19 - 12:05

מה מייחד את הספורט המודרני? סכומי עתק שנשפכים על כוכבים, מעברים תכופים של שחקנים מקבוצה אחת לאחרת מבלי להניד עפעף וכמובן, ההתעסקות במספרים. האוהד הנייטרלי יתעניין בדרך כלל בכמות השערים של כריסטיאנו רונאלדו יותר מאשר הריצה של יובנטוס לאליפות באיטליה, יסתכל קודם כל על טריפל-דאבל של ג'יימס הארדן לפני שישים לב האם בכלל יוסטון ניצחה.

הסטטיסטיקה הפכה לחלק בלתי נפרד בכל אחד מענפי הספורט וגם בכדורגל הישראלי רווי הפרשיות המשונות (בעלים שיורד ליציע כדי לתת הוראות למאמן, קבוצה שמשחקת בטעות עם שישה זרים למרות שמותר רק חמישה או שחקן שכובש תוך כדי שהוא מטפל במסירות בחברו השוכב פצוע על כר הדשא) היא שם ובגדול. מי כובשת הכי הרבה בדקות הסיום? לאיזו פינה בועטים הכי הרבה פנדלים ואיזה שחקן פגע הכי הרבה פעמים בעמוד? לקראת המאני טיים של העונה, המספרים המרתקים שלא הכרתם.

ממוצע השערים בליגת העל עומד העונה על 25. מכבי תל אביב משייטת לאליפות ובאופן מאוד לא מפתיע היא גם הקבוצה שכבשה הכי הרבה העונה: 48. הרחק מאחוריה נמצאת הפועל חיפה עם 38 והפועל באר שבע עמוסת שחקני ההתקפה, רק במקום השלישי עם 29. בתחתית נמצאות מ.ס אשדוד, הפועל רעננה וכמובן הפועל ת"א עם 17 כל אחת.

הרבה קבוצות בליגת העל מתקשות לכבוש שערים מוקדמים ולסגור עניין מהר. 40 אחוזים מהשערים שנכבשו העונה הגיעו במחצית הראשונה ו-12 אחוזים בלבד נכבשו עד הדקה ה-15. אצל רעננה הסיפור חמור במיוחד ומתוך 17 השערים שכבשה רק שלושה הגיעו במחצית הראשונה. גם בית"ר ירושלים (שמונה שערים מתוך 27), מכבי פתח תקווה (חמישה שערים מ-21) ובני סכנין (שישה שערים מ-18) נכנסו לרשימה המפוקפקת.

להתעורר בדקות הסיום זה עוד מאפיין בולט בהרבה מאוד קבוצות וזה משתקף נהדר העונה: 26 אחוזים מסך השערים בליגת העל נכבשו בין הדקות ה-75 ל-90. מי הקבוצות שעשו זאת הכי הרבה? הפועל חדרה ובני יהודה שכבשו לא פחות מ-11 שערים ברבע השעה האחרונה ומיד מאחוריהן בית"ר עם עשרה כיבושים. הקבוצה עם אחוז הכיבושים הנמוך ביותר בדקות הללו היא מכבי ת"א (13% בלבד מסך שעריה), שסוגרת עניין הרבה יותר מוקדם. הצהובים הם היחידים בליגה שכובשים יותר שערים במחצית הראשונה מאשר בשנייה והדקות שלהם הן 30-45 בהן הבקיעו 12 שערים (25%).

ההגנות הגרועות בליגה שייכות לאשדוד וסכנין (מישהו מופתע?) וממש מתחתיהן נמצאות גם חדרה, בית"ר והפועל באר שבע. האלופה סובלת מעונה מזעזעת והנתון שאולי הכי מסמל את אובדן הווינריות שלה הוא שעשר מ-29 הספיגות שלה הגיעו ברבע השעה האחרונה למשחק (34 אחוזים). ניר ברדע הוא השחקן שביצע הכי הרבה טעויות שהובילו לשערים שספגה אשדוד – 13. הקבוצה שסופגת הכי מעט בדקות ההכרעה היא בני יהודה עם שתיים מתוך 18 (11 אחוזים) ושימו לב לזה: 11 כדורים נכנסו לרשתה של מכבי ת"א העונה, שישה מהם בין הדקות 75-90. נחה מוקדם כבר אמרנו?

הדומיננטיות של מכבי ת"א בליגה מתורגמת לנתון נוסף: שחקני הצהובים מחלקים 12 מסירות בממוצע לפני שער, פער עצום מזו שמגיעה אחריה (הפועל חיפה עם 7.1 מסירות בממוצע). מלבד זאת, התקפה שמובילה לשער של המוליכה נמשכת 40.3 שניות בממוצע כשמתחתיה שוב הפועל חיפה עם 23.1 שניות. 40 שערים של מכבי ת"א מגיעים ממשחק פתוח כשהאגף המועדף עליה הוא הימני (48% מהכיבושים ממשחק פתוח).

הפועל ב"ש נמצאת העונה באמצע או תחתית הטבלה בהרבה קטגוריות, אבל באחת היא דווקא מובילה - כמות הפנדלים שנשרקו לזכותה. האלופה קיבלה חמישה פנדלים מתוכם כבשה ארבעה בעוד בית"ר ירושללים, מכבי פ"ת, רעננה והפועל ת"א לא זכו אפילו באחד. הקבוצה שנגדה הצביע השופט הכי הרבה על הנקודה היא אשדוד: חמש פעמים, מתוכן ארבעה פנדלים נכבשו.

לאיזו פינה הבועט הממוצע אוהב לשלוח את הכדור? הימנית התחתונה או השמאלית התחתונה, אבל שימו לב לזה: שבעה מתוך שמונה הפנדלים שנשלחו לפינה הימנית התחתונה של השער נכבשו בעוד רק ארבעה לפינה השמאלית התחתונה. חמש בעיטות בסך הכל נשלחו למרכז וכולן נכבשו. מומלץ לבועטים.

ונעבור למצבים הנייחים באופן כללי. הקבוצות שכובשות הכי הרבה בצורה הזאת הן הפועל חיפה ומכבי נתניה עם 11 כל אחת ועבור האחרונה מדובר ב-50 אחוזים מהשערים שהיא כובשת. רעננה היא קבוצה הנייחים הגרועה בליגה עם שלושה גולים בלבד כשכבשה, אבל לעומת זאת היא ספגה רק שלושה שערים ממצב נייח (השני הכי מעט בליגה). סכנין היא הקבוצה שספגה הכי הרבה פעמים ממצב נייח (14) וגם מכבי חיפה נמצאת גבוה ברשימה עם תשע ספיגות.

מכבי תל אביב הקבוצה שמוסרת הכי הרבה בממוצע למשחק בליגה - 581 - באחוזי דיוק מצוינים של 86. הפועל ב"ש שולחת הכי הרבה מסירות בתוך רחבת היריבה (34, מתוכן 15 מגיעות ליעד) וגם במקום הראשון מבחינת מסירות מפתח (7 מ-14). מכבי חיפה היא הקבוצה שמספקת הכי הרבה הרמות - 16 - מתוכן רק 3.9 מגיעות ליעד. שרן ייני השחקן שמוסר הכי הרבה בליגה – 1,519, מתוכן 1,403 מדוייקות – ולדור מיכה יש הכי הרבה מסירות מפתח (48 מוצלחות מתוך 80).

מכבי חיפה חוזרת אט אט לפסגת הכדורגל הישראלי, אבל אין ספק שסבלה מהרבה מאוד חוסר מזל שבא לידי ביטוי בשלל החמצות. שימו לב לזה: מוחמד עוואד, שכבש הכי הרבה שערים העונה עבור הירוקים, הוא גם השחקן שפגע הכי הרבה פעמים בעמוד - 4. מלבד זאת, מדובר בשחקן שבעט הכי הרבה פעמים לשער העונה אחרי דיא סבע שכבר עזב לסין (60, מתוכן 25 למסגרת) וכבש שבע פעמים. אגב, ארנסט מאבוקה השחקן שהגביה הכי הרבה פעמים בליגה – 130 – מתוכן 36 הגיעו ליעד.

נתונים מעניינים נוספים
* ירדן שועה השחקן שאיבד הכי הרבה כדורים בליגה – 273.
* פרדי פלומן ביצע הכי הרבה דריבלים – 176. מתוכם 99 מוצלחים.
* דן מורי השחקן שזכה בהכי הרבה כדורים – 223.
* נס זמיר הוא השחקן שנתפס הכי הרבה פעמים בנבדל 28.
* קווין טאפוקו מבצע הכי הרבה עבירות בליגה – 47.
* שני השחקנים שסוחטים הכי הרבה עבירות מגיעים ממכבי פ"ת – גידי קניוק (57) ולידור כהן (50).
* שחקן ההגנה שמאיים הכי הרבה על השער – אנריק סבוריט (19 בעיטות לשער, מתוכן שמונה למסגרת).