$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

יענקל'ה שחר: "הכדורגל בישראל הוא כפוי טובה"

בעלי חיפה ומשה חוגג דיברו בגאלה פתיחת העונה של הליגה: "אם לא היו אנשים שדוחפים את היד לכיס, כל זה לא היה מתקיים". בעלי בית"ר: "מה מניע אותי? מחויבות חברתית"

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  22.08.19 - 11:00

תגיות: ליגת העל

הכל מוכן. עונת 2019/20 של ליגת העל בכדורגל, שתיקרא "ליגת הבורסה לניירות ערך", תצא ביום שבת לדרך באופן רשמי עם משחקי המחזור הראשון. לקראת הפתיחה המרגשת, בשעה זו מתקיים אירוע גאלה חגיגי בו מדברים אנשי המנהלת על ההכנות ושיתוף הפעולה החדש.

תחילה נערך טקס קטן בו דיבר איתי בן זאב, מנכ"ל הבורסה לניירות ערך. לאחר נאום קצר, נציג אחד מכל קבוצה (רובם הקפטנים של קבוצות הליגה) עלו לבמה על מנת ללחוץ על הכפתור שמסמן את תחילת שיתוף הפעולה החדש. לאחר מכן עברו כל המוזמנים לפאנל מיוחד בו ישבו הבעלים של מכבי חיפה ובית"ר ירושלים, יעקב שחר ומשה חוגג, יחד עם יו"ר מנהלת הליגות ארז כלפון וגם איתי בן זאב.

יעקב שחר אמר: "הרווחים של קבוצות ענק בעולם לא נובעות ממכירת כרטיסים, אלא מספונסרים וחשיפה תקשורתית הרבה יותר גדולה. מה שאנחנו מקבלים מהצד יכול להספיק אולי לחודש אחד. אם לא היו אנשים שדוחפים את היד לכיס, כל זה לא היה מתקיים. הכדורגל שלנו הוא בגדול כפוי טובה, אתה רואה את הכותרות בעיתונים... יש כפיות טובה משחקן כזה או אחר, מאוהדים, מעיתונאים. לפעמים עוסקים בדברים לא קשורים. המרדף אחרי כותרת יכול לעשות נזק לבעלים".

"אבל ברגע שאתה בונה מסגרת חיובית ומצליחה, אתה מרגיש מחויבות לכל אלה שסומכים עלייך, לגבי הקהל הזה. אתה לא רוצה לזנוח את זה, אז אתה ממשיך וממשיך. אנחנו מצפינים בתקציבים, ואין לזה הצדקה כי ההכנסות לא גדלות משנה לשנה. אם נעזוב, ויש דוגמאות של בעלים שעזבו והייתה מפולת במועדונים שלהם. זאת מן שליחות כזאת, כי באיזה ספורט אתה יכול בישראל לגייס ולאסוף כל כך הרבה אנשים שאוהדים קבוצה אחת?".

שחר הוסיף: "השחקנים שהבאנו ממזרח אירופה, שהייתה במצב כלכלי קשה, הם הרוויחו אז מעט מאד כסף. הבאנו שחקנים במחירים סבירים שמתאימים לעלויות פה. הדבר הזה נגמר, כי שם יש קבוצות מאד עשירות כיום. גם שחקנים ממדינות אחרות באירופה נוהרים למשלמים יותר. נסגר לנו השוק הזה. אותו הדבר קרה בדרום אמריקה ואפריקה. הדרישות של נציגי השחקנים והקבוצות שרוצות לשחרר, הן לא תמיד במסגרות שלנו בישראל. היום קשה להביא שחקנים, ואם אנחנו מצליחים לשים יד על שחקן טוב שכולם מתפלאים איך הוא הגיע, דיינו. העניין הזה קשה יותר מאשר בעבר".

"יש ערים באירופה שמספר התושבים שלהן כמעט דומה למה שיש לנו בכל הארץ. זו יכולה להיות עיר עם שתי קבוצות, אז קשה להשוות אותנו לחו"ל. שם אפשר להוציא יותר טאלנטים. אתה יודע כמה מגרשי כדורגל יש בהולנד? מאות, וזו מדינה בגודל די דומה לשלנו. פעם היינו כולנו משחקים ברחובות, היום כולם בבתים משחקים עם הפלאפונים ומשחקי המחשב. כולנו מוציאים היום ים של כסף כדי לפתח את השחקנים מהנוער, כי בסופו של דבר שחקן בית הוא הכי זול שאתה יכול לייצר לעצמך".

בעלי בית"ר, משה חוגג, דיבר גם בפאנל: "מה הניע אותי? מחויבות חברתית. אני מאד אוהב כדורגל, בכדורסל לא הייתי עושה זאת. חשוב ליהנות. מצד נוסף זה מאגד כמות מטורפת של אנשים. אני זוכר כילד שגדלתי בב"ש וזה השפיע עליי. מה שאלונה עשתה שם בשנים האחרונות נותן המון תקווה לילדים. וגם בית"ר ירושלים מאד מיוחדת בקטע הזה. היכולת להשפיע ולעזור לילדים לראות את הכדורגל אחרת זה מאד חשוב. מי שלא עושה לא טועה, זה משהו שכל ילד ואדם בוגר חייב להטמיע עמוק בראש".

"יש מקום שאנחנו רוצים להגיע אליו בבית"ר, ובשביל זה הולכים בכל הכוח. מה שעשינו בקבוצה בשנה אחת הוא מרשים. הפכנו למועדון גדול ומקצועי, שחקנים רוצים להגיע אלינו, ולא רק בגלל השכר אלא שלל תנאים. ויש גם טעויות בדרך. גם אם הייתי מביא את מסי עדיין היו שואלים שאלות כמו למה לא הבאת את רונאלדו, למה לא נוער. תמיד מישהו יגיד משהו. מאד ברור לי לאן אני רוצה לקחת את המועדון תדמיתית ומבחינת המותג, בטח כקבוצה בעיר הבירה של ישראל".

"התחלתי השנה להשקיע המון כספים במחלקת הנוער. יש לזה משמעות, יש לנו שחקן בן 16 וחצי שמתאמן עם רוני (לוי), שאומר שהוא בהחלט שחקן לבוגרים. ראינו את התגובה של הקהל למכירת קלטינס לב"ש. המחויבות שיש לשחקן כזה זה מסמל הרבה דברים. נשמח לראות כמות גדולה של שחקנים שעולים מהנוער. אם היו נותנים למיכאל אוחנה קצת יותר כסף בעבר, לא הייתי צריך לשלם היום את כל מה ששילמתי לב"ש עליו, כי הוא היה לפני כן במחלקת הנוער שלנו".

דברי יו"ר מנהלת הליגות, ארז כלפון: "אנחנו מקווים להעלות את מספר האוהדים בזכות הקדמת השעות שעשינו על מנת לאפשר למשפחות להגיע יותר למשחקים. אני בטוח שנחצה את הרף שעשינו בעונה שעברה, הרבה בזכות בלומפילד החדש".

"אנחנו מאבדים את הדור הצעיר שלא מגיע למגרשים, הסיבה העיקרית הייתה השעות. היו שעות מאוחרות מאד למשחקים. הקדמת המשחקים זה מהלך טוב לתקשורת, זה ייתן זמן לסיקור ולתת במה למשחק מרכזי. יש הרבה דברים חיוביים בכדורגל הישראלי, והקדמת המשחקים תתן אפשרות לסיקור יותר הוגן".

"זה אמנם נראה חלום, אבל בהחלט קבוצות גדולות עם קהל גדול, אם יצליחו במסגרות האירופאיות ויקבלו הרבה הכנסות, לדעתי בעוד כמה שנים יש אפשרות שהקבוצות הללו יוכלו להנפיק את עצמן גם בבורסה".