$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

"אם נבטל את עונש הרדיוס, המצב במגרשים רק יחמיר"

מכבי והפועל ת"א מתכוונות לערער על פסק הדין מאירועי הדרבי וחיים אלחדיף, אב בית הדין המשמעתי בדימוס, חושש מיצירת תקדים. מידת ההתערבות של ההתאחדות, הדוגמא מיוון ואנגליה והגיבוי לדיין ישראל שמעוני במוקד. וגם: מיהם השלושה שיצטרכו להחליט?

מוטי פשכצקי
מוטי פשכצקי  01.01.20 - 08:45

בית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל מכונה כבר שנים "בית דין לחנינות". ברוב הערעורים, אלו שהגישו את העתירה זוכים להקלות מהדיינים שיושבים בערכאה עליונה, ועל הדרך גורמים לכעס אצל דייני בית הדין המשמעתי שמשקיעים מחשבה ארוכה ומנמקים את החלטותיהם שנעלמים כאילו לא היו.

נשיא בית הדין העליון השופט בדימוס אמנון סטרשנוב היה זה שתמיד ביקר את בתי הדין המשמעתיים עד שקיבל את התפקיד. היום סטרשנוב, יהיה ראש ההרכב בדיון של מכבי והפועל ת"א על העונש שגזר עליו אב בית הדין המשמעתי, עו"ד ישראל שמעוני. יחד עם סטרשנוב יישבו הדיין הוותיק, עו"ד אסף הדסי והדיין החדש ביותר שמונה לפני כשנתיים במסגרת המינויים שביצע סטרשנוב, הדוקטור יניב ואקי.

שלושת הדיינים יצטרכו לעמוד בלחץ של ראשי הקבוצות התל אביביות ששלחו אתמול ערעורים ושלחו מסרים ברורים לגבי העונש הלא פרופורציונלי לדבריהם שגזר בית הדין המשמעתי. אז רגע לפני שהדיון בערעור יוצא לדרך, לפניכם רקע על אלה שישחקו בו תפקיד מפתח וגם חוות דעתו של מי שהיה בעברו אב בית הדין ודיין בעצמו, חיים אלחדיף.

אמנון סטרשנוב: הבכיר מבין השלושה. מונה לפני שלוש שנים לנשיא בית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל. לפני שיצא לגמלאות עבר בתפקידים בכירים. השתחרר מצה"ל בדרגת תת אלוף. בעברו שופט בית דין צבא, התובע הראשי הצבאי, נשיא בתי הדין הצבאיים, פרקליט צבאי ראשי, שופט בית משפט מחוזי תל אביב וכתב מאמרים רבים.

אסף הדסי: 13 שנים בהתאחדות לכדורגל, עו"ד פרטי בענייני מכרזים. בעל תואר ראשון במשפטים מאוניברסיטת תל אביב. בעברו, שימש כממלא מקום תובע ההתאחדות לכדורגל, ממלא מקום היועץ המשפטי של ההתאחדות, בורר מטעם ההתאחדות. כיום גם בורר באיגוד הכדורסל. לפני שמונה על ידי נשיאות בית הדין העליון יצג קבוצות ושחקנים באופן פרטי. שינה לא מעט עונשי רדיוס בעבר.

יניב ואקי: דוקטור למשפטים. שנתיים דיין בבית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל. מנהל מחלקת ערעורים בפרקליטות המדינה, בעל תואר ראשון ושני במשפטים מאוניברסיטת תל אביב ותואר שלישי מאוניברסיטת בר אילן . פרסם ספרי ומאמרים רבים בתחום המשפט הפלילי ומרצה בתחומים שונים.

"הדיינים לא יכולים להמציא עונשים ועובדים על פי התקנון"
"שאלת הרדיוסים חוזרת על עצמה 50 שנה, שום קבוצה או יחיד שנענשים לא אוהבים את הענישה. קבוצות לא אוהבות שמענישים קהל אוהדים על עבירה של יחיד או של כמה יחידים אבל צריך להעניש. קהל אוהדים מונה אלפים והעבריין הוא יחיד אבל אם לא תטיל עונשים אז תהיה בעיה גדולה יותר", אומר חיים אלחדיף, אב בית הדין בעבר והדיין בדימוס שבעיני רבים נחשב למוערך ביותר. בזמנו חשב אלחדיף שחובה על בית הדין לבטל את הכרטיס האדום שספג ערן זהבי אחרי העימות עם פואד, אוהד הפועל שפרץ לדשא ופגע בו.

מכבי ת"א והפועל ת"א תקפו את ההחלטה של הדיין ישראל שמעוני על עונשי הרדיוס. מה דעתך על כך?
"בעבר, היו ביוון ואנגליה משחקים בהם היציעים היו בוערים באש. באנגליה הקבוצות וההתאחדות נלחמו ביחד, רשמו כל אוהד ועל איזה כיסא הוא ישב וכך ידעו מאיפה הגיעה הבערה. ברגע שההתאחדות נתנה יד לבעיה אז הדברים הסתדרו. אצלנו ההתאחדות לכדורגל ניקתה את עצמה והפילה הכל על בתי הדין. מצד שני, על הקבוצות חובת השמירה".

הם טוענים שהתקנון חייב להשתנות
"הדיינים לא יכולים להמציא עונשים ועובדים על פי תקנון. אם ההתאחדות לכדורגל חושבת שצריך לשנות את התקנון אז שהיא תשנה. יושבים שם חברי הנהלה שקשורים לקבוצות כאלה ואחרות והיו יכולים לעשות מעשה. נכון להיום זה לא נעשה. ברגע שהתקנון יתוקן ובתי הדין לא יוכלו לתת עונשי רדיוס או משחקים ללא קהל כדי לגרום לקבוצות לעשות יותר כדי למגר את התופעה אז המצב יהיה הרבה יותר גרוע לצערי. בלי הענישה הזו לא יצליחו למנוע ממקרים כאלה לחזור. עובדה שבית"ר ירושלים ספגה עונשים וידעה לטפל בבעיה".

אז עכשיו הם פונים ליו"ר ההתאחדות לכדורגל
"אם קבוצות חושבות שהן חזקות בהתאחדות לכדורגל ואם הן ייפנו ליו"ר לא יענישו אותן, הן טועות. שנים הייתי בבית הדין ואף יו"ר, כולל ה'פחות טובים', לא התערבו כהוא זה בהחלטות שלנו. מי שאומר שהם הכתיבו לבתי הדין זה שקר וכזב".

אתה חושב שההחלטה של עו"ד ישראל שמעוני נכונה במקרה זה?
"בעברי נתתי עונשי רדיוס, עונשים בלי קהל וכ"ו. אני מגבה את בית הדין המשמעתי. עו"ד ישראל שמעוני עושה עבודה טובה מאוד ואני לא רואה שום סיבה לבקר את ההחלטה אלא לאמץ אותה כדי שהקבוצות יידעו שיש להן מה לעשות וישתמשו בכלים כמו תביעות אזרחיות כדי למגר את התופעה".