$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

קשוח והגון: על האיש שינסה להציל את ב"ש

נחשב לאיש מקצוע אמין, אבל גם אחד שלא עושה הנחות: הכירו את עורך הדין יצחק יונגר, אוהד של הפועל חיפה, שכעת יפעל לטובת הקבוצה מבירת הנגב. יואב כץ נזכר במשא ומתן מול מי ששימש מפרק המועדון מהכרמל, ובטוח שברקת עוד תשוב: "רק הפסקה של שנה"

מוטי פשכצקי
מוטי פשכצקי  31.03.20 - 09:11

עורך הדין יצחק יונגר, שאותו מינתה אלונה ברקת לנאמן, נראה כבר בימים הראשונים שלו בתפקיד כאיש לו הפועל באר שבע הייתה זקוקה בתקופה הנוכחית. מצד אחד, פרסונה קשוחה בכל הקשור למשא ומתן, אבל באותה נשימה אדם הגון ומקצועי, כך על פי גורמים בכדורגל שכבר עבדו מולו. בפגישה אתמול במשרדו המפואר בתל אביב, אותו הקים יחד עם דן פרידמן ב-2005, הוא שידר לשחקנים מה שברקת לא הצליחה: מישהו שאפשר להגיע איתו להידברות, שאפשר לנהל איתו משא ומתן.

יונגר, עו"ד מוביל בתחום המשפט האזרחי-מסחרי בדיני מכרזים והליכי חדלות פירעון, סיים תואר ראשון במשפטים בהצטיינות באוניברסיטה העברית בירושלים. הוא בן 52 (חוגג ממש היום) ואוהד מילדות את הפועל חיפה ואפילו מחזיק במינוי. יונגר היה המפרק של הקבוצה מהכרמל, ומכר אותה בסופו של דבר ליואב כץ.

"הוא היה מאוד קשוח איתי", סיפר כץ מביתו שבארצות הברית והוסיף: "הוא לא רצה למכור לי וגם השותף שלו יואל גולדברג העדיף שלא אהיה הבעלים של הפועל חיפה. אני הצלחתי לשכנע את השופט לינדנשטראוס שבסופו של יום עבר להיות מבקר המדינה שנכון יהיה להעביר לי את הקבוצה וכך היה. למרות שהמו"מ מול יונגר היה קשוח ולא פשוט, בסופו של יום הוא ידע להיות איתי הוגן".

יונגר נשכר על ידי אלונה ברקת, שקיבלה חוות דעת חיובית מאוד על מי שהצליח לעמוד בלחץ של הפועל חיפה וגם הפועל פ"ת. "הוא אחלה בחור", אמר גל חצור, מי שהיה הספונסר הראשי של המועדון מאם המושבות, "איש ישר, אמין ומקצועי. יכול להוציא את הפועל ב"ש למקום טוב גם ללא פירוק. הוא לא ייקח אותה לפירוק". יואב כץ מצידו בטוח: "אלונה רק בהפסקה של שנה, היא בעוד שנה תחזור להיות הבעלים של המועדון. זו ההרגשה שלי".

במטרה הראשונה יונגר הצליח לעמוד. אחרי שלוש שעות של דיונים עם עו"ד רועי רוזן שמייצג את השחקנים ועם נציגיהם - לואי טאהא, מרואן קבהא, בן ביטון, בן שהר ומיגל ויטור - יצא עשן לבן מהחדר. יונגר אמנם סירב לבקשתם לתרום שני אחוזים מהסכום שיקוזז לנזקקים בטענה כי מדובר בכסף של הפועל באר שבע ולא שלו, אבל בשורה התחתונה הצדדים יצאו מחויכים. 25 אחוזי קיצוץ במארס, 50 אחוזים באפריל ובמאי ואם הכדורגל יחזור, השחקנים ימשיכו לקבל בונוסים על נקודות ליגה ולא רק שכר בסיס. על פי ההערכות, הצליח יונגר במתווה זה לחסוך לאלונה ברקת שלושה מיליון שקלים. אגב, יונגר נעזר בעבודה בב"ש בשותפו עו"ד ישי מאירסדורף, שהצטרף למשרד ב-2013, הפך לשותף ב-2018 וטיפל בתיק של הפועל פתח תקווה.

יונגר פחות מכיר את השחקנים בשמות ומתעסק בעיקר בפן הכלכלי. למשל, את משחקי הפועל פ"ת בה היה המפרק הוא בקושי ראה, אבל מצד שני היה לו חשוב להגיע לטקס הרמת הכוסית כדי להראות שיש למי לפנות. עם מסאי דגו, מאמן הקבוצה באותה תקופה (לאחרונה חזר לקדנציה שנייה במועדון), מערכת היחסים שלו הייתה טובה והוא מיעט להתערב. לצד זאת, בפ"ת סיפרו כי כשהגיעו שני שחקנים זרים לשיחה - יונגר לא הבין מדוע צריך לרכוש עבורם מזון מקופת המועדון, ואמר: "מה, הם באו ממאדים? הם מקבלים כסף, אז שירכשו בעצמם". כמפרק יונגר הרוויח לא מעט כסף, אבל בכל זאת עשה מאמץ רב למצוא רוכש, חרף העובדה שמהלך כזה משמעותו שהוא מסיים את דרכו ועובר הלאה, כלומר מפסיד כלכלית.

אלא שעם כל הכבוד להפועל חיפה והפועל פ"ת, המשימה של יונגר עכשיו היא הרבה יותר קשה. הפועל באר שבע נמצאת בראש סדר העדיפויות של התקשורת ועד העונה האחרונה מכרה את כל המינויים למשחקי הבית. אם יצליח להביא רוכש, הוא ייחשב למי שהציל את המועדון. אם בקיץ ידרוש עוד קיצוץ מהשחקנים, נראה שיבואו חלק לקראתו אבל חלק יצטרכו לעזוב. בכל אופן, הדבר הכי חשוב מבחינתו כרגע הוא לנסות להרגיע את האוהדים, אשר חלק מהם פתח בחרם על השחקנים.