$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

"החלטה אמיצה": על ההבנה של פרופסור גרוטו

מחול השדים בעקבות האמירה והחזרה לשגרה. ההסבר בפנים

טל זכאי
טל זכאי  22.04.20 - 14:14

תגיות: ליגת העל

ביום א' האחרון, התכנסה ועדת הקורונה בראשתו של ח"כ עופר שלח, לבקשתו של ח"כ יואל רזבוזוב לדון בנושא תוכנית היציאה לספורט. הדיון, שהתנהל יחסית על מי מנוחות, סב סביב השאלה מתי ומי יוכל לחזור ולחדש את תוכנית האימונים שלו.

כנציגת משרד הבריאות בדיון, עלתה הד"ר אפרת אפללו בכדי לייצג את משרד הבריאות. כבר בהתחלה, הודיעה הד"ר אפללו, כי היא לא מכירה את תוכנית משרד הספורט שהוגשה בהודעה לעיתונות של השרה רגב, כמה דקות לפני כניסת השבת.

במענה לשאלה הודתה הד"ר כי אין רפרנט של ממש לתחום הספורט במשרד הבריאות, ולמעשה הודתה כי הספורט איננו חלק ממארג קבלת ההחלטות של ממשלת ישראל. התקשורת זעמה, הודעות פוש נשלחו על כך שאין רפרנט שמטפל בנושאי הספורט וה-"חגיגה" התקשורתית החלה, תוך כדי הדיון.

הפרופ' איתמר גרוטו, ביקש לעלות לדבר בסוף הדיון ולהתייחס לעניין העובדה שאין רפרנט, בזה שהודיע על מינויו של מר בני דרייפוס כנציג המשרד לענייני ספורט, אבל את עיקר הכותרות תפסה הכותרת שאמר הפרופ' גרוטו, כמעט כדרך אגב, שהפעילות המקצוענית לא תחזור עד חודש ספטמבר.

הייתה זאת מכת ברק לתעשייה שמגלגלת כ-600 מיליון ש"ח בשנה.

מעבר לחשיבות הספורטיבית העצומה של סיום העונה על כר הדשא והחוב המוסרי שלנו לקהל האוהדים הרב ויצירת אלטרנטיבה תרבותית עבורו בצפיה במשחקים, חשוב להפנים ולהבין כי ענף הכדורגל הינו מנוע צמיחה לתעסוקה ולעבודה עבור אלפי משפחות במדינת ישראל אשר הכנסתם נעצרה ושנזקקים היום לקבלת כספי אבטלה ומענקים שונים ממדינת ישראל.
 
בנוסף למאות השחקנים והצוותים המקצועיים בקבוצות, ישנן מאות משפחות נוספות המתפרנסות מתעשיית הכדורגל, החל מצלמים, אנשי הפקה, טכנאים, מאפרות, עובדי מנהלה בקבוצות, עובדי האצטדיונים, גננים, אנשי משק, ספקי מזון, ספקי ביגוד, חברות אבטחה ועוד ועוד. מי יחזיר להם את כושר ההשתכרות בהחלטה שמבטלת לא רק את המשך עונת 19-20, אלא לסגור גם את עונת 20-21?

מאותו הרגע, החל מחול שדים מטורף, והפרופ' איתמר גרוטו נדרש להשיב את השד לבקבוק.

זה התחיל בכך שמדובר רק בתרחיש הקיצוני ביותר וללא קהל והמשיך בכל שהפרופ' הבין שככל הנראה, המשפט הזה, היווה מכת מוות לתעשיה ולמליוני אוהדים. בפרשת ויקרא, מתואר הקרבן שצריך להקריב נשיא אשר חטא. רש"י מפרש את הפסוק וכותב כי "אשרי הדור שהנשיא שלו נותן לב להביא כפרה על שגגתו, קל וחומר שמתחרט על זדונותיו". 

והנה כי כן, מודיע היום הפרופ' גרוטו בהחלטה מנהיגותית משמעותית, על הפעימה הראשונה בתוכנית שלושת השלבים של חזרה למשחק. השלב הראשון מאפשר לקבוצה לערוך אימון קבוצתי של 10 שחקנים בכל חצי מגרש, תוך הקפדה על מרחק 2 מטר וסייגים נוספים שהוטלו ויכובדו ע"י הקבוצות.

הפעימה הראשונה חשובה כי היא המפתח לפעימה השנייה, שתאפשר לשחקנים לערוך אימונים מלאים במשך 3 שבועות. הפעימה השלישית היא זאת שתאפשר לחדש את המשחקים ובהתאם להנחיות משרד הבריאות.

הפרופ' גרוטו ראוי לחופן של מחמאות על מנהיגות והחלטה אמיצה שמסמנת את הדרך לאפשר לאותם חבורה של אנשים צעירים, בשיא כוחם, בגילאים 18-35, שאינם נמצאים בסכנת השרדות במקרה שיידבקו, לשחק כדורגל ולרגש את כולנו שיושבים ספונים בבית ומטפסים על הקירות.