$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

ליגת העל: פירוט המצב נכון לעכשיו בליגות המקצועניות

מאבק האליפות, ההתמודדות נגד הירידה ומי תעלה מהלאומית? אחרי הבשורה החיובית מהמנהלת ומשרד הבריאות - חוזרים לשגרה: הזדמנות לרענן את הזיכרון. הפרטים בפנים

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  06.05.20 - 20:40

הבשורה החיובית הגיעה: משרד הבריאות וראשי ליגת העל סיכמו היום (רביעי) על שובן של הליגות המקצועניות, העל והלאומית, כבר בחודש הקרוב. פגרה ארוכה ומבלבלת, שהחלה בתחילת מרץ, מתקרבת אל סיומה - וזה הזמן למה שקרוי בעגת אופרות הסבון: "בפרקים הקודמים". מעקב קצר על איפה היינו, לאן הגענו ומה האפשרויות וההכרעות לקראת המשך העונה.

הפלייאוף העליון:

תמונת המצב
1. מכבי ת"א 64
2. מכבי חיפה 58
3. בית"ר י-ם 49
4. הפועל ב"ש 44
5. הפועל ת"א 38
6. הפועל חיפה 37

אחרי הרבה שנים, העונה הזאת הסתמנה ככזו שיש בה מאבק אמיתי על הכתר, תואר האליפות. למכבי ת"א יש בנקודת הפתיחה יתרון: היא מוליכה בפער של שש נקודות על פני הטוענת מכבי חיפה. עם זאת, לירוקים יש הזדמנות לגשר על הפער, מאחר וע"פ התכנון המקורי (במידה ולא ישתנה) הם אמורים לפגוש את מכבי פעמיים נוספות במהלך הפלייאוף.

בכל הקשור למאבק על אירופה, המקומות השני והשלישי הולכים אוטומטית למוקדמות הליגה האירופית, כשבשלב הזה לצד מכבי חיפה שככל הנראה תסיים שנייה, לבית"ר ירושלים יש יתרון גדול יחסית, של חמש נקודות על פני הפועל ב"ש הרביעית. עם זאת, לבאר שבע קיים סיכוי להשתתף גם אם תסיים רביעית - במידה והיא תזכה בגביע, ועל כך בהמשך.

פלייאוף תחתון:

תמונת המצב
7. בני יהודה 34
8. הפועל חדרה 34
9. מכבי נתניה 31
10. מ.ס. אשדוד 28
11. הפועל כפ"ס 26
12. קרית שמונה 22
13. סקציה נס ציונה 21
14. הפועל רעננה 16

כמובן שתיאורטית כולן יכולות להסתבך (וההיסטוריה של הפלייאוף התחתון מלאות בקבוצות שהידרדרו במורד לאורך סיום העונה, כשכמובן שהפגרה הכפויה עשויה לשנות דבר או שניים במערך הכוחות), אבל כאשר מסתכלים על המצב לאשורו - המאבק מסתכם בשאלה "מי תרד עם רעננה?".

האחרונה בטבלה רחוקה שש נקודות מהקו האדום, כשלרשותה שבעה משחקים בלבד (ולא עשרה) בהן היא חייבת לנצח בכולן, ולקוות למעידות בלתי פוסקות של הקבוצות שמקדימות אותה. קרית שמונה של קובי רפואה וסקציה נס ציונה של ליאור זדה הן אלה שתתמודדנה נגד הכרטיס השני לליגה הלאומית, כשהמפגש הישיר ביניהן אמור להיערך רק במחזור הסיום - המחזור ה-33.

גביע המדינה:
לא ברור אם המפעל היוקרתי והחשוב אכן יחודש כמו הליגה, אבל במידה וזה אכן יקרה, הוא נמצא בשלב חצי הגמר. בראשון הפועל תל אביב, שמחפשת סיום יפה לעונה בינונית, תפגוש את מכבי פתח תקוה מהליגה הלאומית. במשחק השני בני יהודה ואלישע לוי יפגשו את הפועל באר שבע, שלה (כאמור) יש הזדמנות לסיים את העונה באופן מתוק - עם גביע שני בתולדותיה, ועם הגעה לליגה האירופית (שלמרות המצב הכלכלי הקצת מפוקפק בו נמצא המועדון, היא תשתתף בשם בכל מקרה, אם תגיע דרך הליגה). מכבי פ"ת תנסה להיות הקבוצה השנייה בהיסטוריה שזוכה בגביע מהליגה השנייה, אחרי הפועל ר"ג שעשתה את זה ב-2003. האם הלוזונים יסיימו עם דאבל?

הליגה הלאומית:
1. מכבי פ"ת 58
2. הפועל ראשל"צ 52
3. בני סכנין 48
4. הפועל קטמון 46
5. עירוני רמה"ש 43

בניגוד לליגת העל, את הלאומית עוד לא חילקנו לפלייאופים. נותרו תשעה (שניים בעונה הסדירה ועוד שבעה בפלייאוף) מחזורים עד לשריקה האחרונה של העונה, וכפי שנשאר לראות בטבלה, מכבי פ"ת היא הסוס המוביל, כשהיא בראש הטבלה עם פער של עשר נקודות מהמקום השלישי. מספר נצחונות ככל הנראה יסדרו ללוזונים חזרה לליגת העל אחרי עונה אחת בלבד, כשהיורדת האחרת בני סכנין עדיין נאבקת על המקום השני עם הפועל ראשל"צ של מנחם קורצקי. הכתומים מובילים נכון לעכשיו, עם פער של ארבע נקודות.

במאבקי התחתית, בני לוד, עפולה ובעיקר הפועל אשקלון של מוטי איווניר מסובכות מאוד, ויצטרכו נס כדי לשרוד ולא לרדת לליגה א'. אחי נצרת עומדת מעל הקו, במקום ה-13 עם 31 נקודות, מרחק תשע נקודות מירידה אוטומטית.

ליגה א': זה המקום להזכיר שהליגות הנמוכות, כולן, הופסקו. הדבר אומר שהפועל איכסל עולה מהמחוז הצפוני, והפועל כפר שלם מהמחוז הדרומי ושתיהן תשחקנה בלאומית בעונת 20/21.