$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

המפלט האחרון: אלכסנדר פשיץ' מגיע למכבי תל אביב

אחרי שפרח במולדובה, לא מצא את המקום בטולוז, התחבא באטאלנטה רגע לפני הפריצה, הקים את הקריירה לתחייה בסרביה, זכה לכינוי תאודושיץ', והלך לאיבוד בסעודיה - מוצא עצמו החלוץ בקרית שלום. וכעת, גם הוא יודע: ייתכן ולא יהיה עוד צ'אנס. הכירו את הרכש

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  05.10.20 - 09:41

"ככה זה במשך כל הקריירה שלי. בדיוק כשמשהו טוב מתחיל לקרות, הכל משתבש". כך, במשפט קצר, תיאר חלוצה החדש של מכבי ת"א, אלכסנדר פשיץ', את 12 השנים שלו ככדורגלן מקצועני. כישרון יש, גם הנתונים מצוינים והראש איפה שהוא צריך להיות. אבל בגיל 28 מוצא עצמו פשיץ' במדי אלופת ישראל אחרי תקופות קצרות בערב הסעודית ובדרום קוריאה. אמנם עם הרבה כסף בכיס, אבל גם עם סימן שאלה אחד גדול שמרחף מעל ראשו - האם יוכל להגיד שמיצה את הפוטנציאל שבו?

פשיץ' נולד ב-1992 בניש, העיר השלישית בגודלה בסרביה. הוא עבר במחלקת הנוער של פרטיזן בלגרד, אבל הבכורה שלו בבוגרים היה ברדניצקי מעיר הולדתו. זה היה שלושה ימים בלבד אחרי יום ההולדת ה-16 שלו והפך אותו לשחקן הצעיר ביותר לשחק עבור המועדון. למזלו הרע, בסיום אותה עונה ירדה רדניצקי ליגה ופשיץ' התחיל מסע שעבר בין שבע מדינות עד הנחיתה בישראל.

פעמיים במהלך המסע הזה הוא חזר למולדת, לסרביה. פעמיים הוא סיפק מספרים אדירים והפגין יכולת שגרמה להרבה מועדונים לחזר אחריו. בפעם הקודמת זה נגמר בחזרה עם הזנב בין הרגליים. הפעם, במכבי ת"א, יכול להיות שזו ההזדמנות האחרונה שלו להוכיח שהוא אחד החלוצים הסרבים הגדולים ביותר בדור הנוכחי.

חלק מהפריצה הגדולה של אטאלנטה
את המסע האירופי שלו החל פשיץ' בחצר האחורית. הוא אמנם היה צעיר, אבל מקומות כמו OFI כרתים ושריף טיראספול, עמה זכה בשתי אליפויות, מחשלים ילד צעיר. העונה הראשונה במועדון המולדבי הסתיימה עם 15 כיבושים, אבל פשיץ' שימש בעיקר כמחליף ואחרי ירידה בשנה שלאחר מכן חזר לסרביה, ליאגודינה. הפעם הוא קיבל את המושכות והחזיר עם 17 שערים והדרך חזרה לחו"ל היתה מהירה. טולוז חיפשה מחליף לעדן בן בסט שעזב, עם עדיפות לסרבי, ושילמה 1.5 מיליון יורו עבורו.

שוב, הפתיחה היתה נראית מבטיחה. שישה שערים ב-17 משחקים בהם פתח נתנו לא ספתח לא רע, אבל כשלפניך משחקים וויסאם בן יידר ומרטין בריית'ווייט, שניים מהחלוצים הטובים בצרפת, קשה לקבל דקות משחק. הראשון, כזכור, קורע רשתות במונאקו ואילו השני הוחתם על ידי ברצלונה בעונה שעברה. בתחילת עונת 2016/17 צירפה טולוז את אולה טויבונן השבדי, המאמן שצירף אותו עזב ופשיץ' הבין שהוא צריך לעזוב כדי לקבל הזדמנויות.

בדרך כלל, כששחקן עוזב כדי לקבל יותר הזדמנויות הקבוצה הבאה שלו היא בדרג נמוך יותר מזו שהוא עוזב. אבל במקרה של פשיץ' דווקא ההפך קרה. אטאלנטה בדיוק השלימה עונה רעה במקום ה-13 בסרייה A ומינתה ג'יאנפיירו גספריני כמאמן. בהמלצה של אחד הסקאוטים הוא החליט לתת הזדמנות לפשיץ', שהגיע למועדון בהשאלה.

מי ידע שלא הרבה יחלוף עד שהמועדון הצנוע מברגמו יהפוך ללהיט של אירופה, יסחוף את הליגה האיטלקית ויגיע רחוק גם בליגת האלופות. פשיץ' בעיקר ראה מהספסל (24 משחקים הוא ישב על הספסל, בשישה נכנס) את הקבוצה מלהטטת את דרכה למקום הרביעי ולמקום בליגת האלופות. את השער היחיד שלו במועדון הוא כבש דווקא בגביע מול פסקארה.

החזרה לסרביה
"קשה להיכנס להרכב כשהקבוצה משחקת כ"כ טוב", הודה פשיץ' לאחר שסיים את ההשאלה באטאלנטה. לטולוז היה ברור שהוא לא יחזור, שכן דקות המשחק עדיין בוששו לבוא, אבל קשה היה להאמין שהוא יחזור לסרביה, במיוחד לנוכח הדרישות הכספיות הגבוהות שלו. אלא שהמנהל המקצועי של הכוכב האדום זבזדן טרזיץ' והמאמן ולאדן מילוייביץ' חשבו אחרת. למרות המצב הכלכלי הקשה של המועדון, הם פתחו את הכיס, שילמו 750 אלף יורו והפכו את פשיץ' לשחקן היקר ביותר בתולדות המועדון.  הכסף, אגב, חזר לכיסם מהר מאוד, עם ריבית.

לקח למילוייביץ' זמן להחזיר את פשיץ' לכושר, אבל כשזה קרה, זה הסתיים בהתפוצצות שבסרביה לא ראו מעולם. החלוץ שבר את שיא הכיבושים לעונה בליגה מאז המלחמה עם 25 גולים והוסיף מספר בלתי נתפס של עוד 17 בישולים, נתון שהעניק לו שבחים על היכולת הקבוצתית וזיכה אותו בכינוי "מילוש תאודושיץ' של הכדורגל". בסך הכל היו לו 29 שערים ו-21 בישולים באותה עונה, מספרים שגם ליונל מסי וכריסטיאנו רונאלדו היו מתגאים בהם.

מילוייביץ' הבין שהכישרון של פשיץ' בא לידי ביטוי בצורה הטובה ביותר כאשר יש עוד חלוץ דומיננטי לידו ושיתוף הפעולה שלו עם ריצ'מונד בואקייה היה זה שעשה את ההבדל. עם זאת, גם במקרה הזה העונה הנפלאה של פשיץ' הסתיימה עם סימן שאלה גדול מעליה. בליגה, המאמן היה פותח עם שני חלוצים ולכן מקומו היה מובטח. אבל באירופה, מילוייביץ' היה משנה מערך, פשיץ' היה יורד לספסל ובואקייה היה פותח כחלוץ יחיד. עם זאת, זה לא הפריע לפשיץ', שהצהיר בסיום אותה עונה שהוא שיחק בקבוצה "בלתי ניתנת לשחזור".

הנדודים
עונה כזו פותחת עיניים למועדונים מכל העולם, ולמרות שהיתה לו הזדמנות להעפיל עם הכוכב האדום לליגת האלופות (מה שקרה לבסוף), המועדון קיבל הצעה שהוא לא יכול לסרב לה מאתיחאד (4.2 מיליון יורו) ומשם הדרך למעבר היתה קצרה. אלא שפשיץ' ירצה לשכוח מהר מאוד את התקופה שלו במועדון מערב הסעודית, שהרבה להחליף מאמנים, התקשה לשמור על יציבות ובסופו של דבר החתים את החלוץ הסרבי אלכסנדר פריוביץ' על העמדה שלו. פשיץ' עצמו לא סיפק את הסחורה עם שער אחד ב-11 הופעות בליגה, כאשר הוא מתרץ זאת בחום ובכך שדאג לאשתו, שכרעה ללדת ולא היתה לידו.

המעבר האחרון שלו לפני החתימה במכבי ת"א היה בהשאלה לסאול מדרום קוריאה. כפי שקרה עמו בעבר, בחצי העונה הראשונה היה מלך השערים לפני שנפצע ובסופו של דבר שוחרר לאחר שהמועדון לא יכול היה לעמוד בשכרו. לפני כשבוע הוא גם קיבל את השחרור הרשמי מאתיחאד והדרך למכבי ת"א היתה סלולה.

יורגוס דוניס מקבל חלוץ עם קילומטרז' לא קטן, כזה שחושב קודם כל על הקבוצה ולאחר מכן על הנתונים האישיים שלו ובגיל בו הוא צריך להיות בשיא הקריירה (28). תהיו בטוחים שאחרי שייכנס לכושר, הוא ימצא את הרשת. השאלה היא כמה זמן זה יחזיק מעמד.