$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

השינוי שיעזור לקבוצות הישראליות להצליח באירופה

מחוץ לקופסא: יוזמה שיכולה לשנות את המציאות. טור דעה

יניב פרנקו
יניב פרנקו  17.07.21 - 09:26

הנה שאלה תיאורטית מעניינת, אם צמד המשחקים של מכבי חיפה היה מתקיים לפני חודשיים, מה הייתה התוצאה? לדעתי, חיפה הייתה עוברת ובפער. לפני חודשיים, האלופה הייתה קבוצה הרבה יותר טובה ובכושר משחק שונה ממה שהייתה השבוע. אבל אז היא סיימה עונה, שחקנים הלכו לנוח, חלקם עזבו והיא פגשה יריבה שנמצאת בכושר משחק והפסידה לה.

אני חושב שאם נלך ל-20 ההדחות המשפילות של הקבוצות הישראליות באירופה ונשווה את הקבוצה שהודחה לאותה קבוצה חודשיים-שלושה לפני – נוכל להגיד בביטחון שהקבוצות שזכו בכרטיס היו טובות מאלו שהלכו לשחק חודשיים אחרי.

*
אם אופ"א היו חכמים והוגנים, הטורנירים האירופאיים היו משוחקים אחרת – מהקיץ ועד אפריל היו משוחקות הליגות המקומיות, בעוד מאפריל ועד יוני באופן מרוכז – רק הזוכים בכרטיסים האירופאיים היו משחקים באופן מרוכז. כך, אשדוד לדוגמא הייתה משחקת במפעל האירופאי עם הסגל שהביא אותה לשם ודין אשדוד כדין האלופה השוודית או זוכת הכרטיס האנגלית.

*
אבל אופ"א לא קוראים תקשורת ישראלית וכן בישראל צריכים לחשוב איך מייצרים מצב שהקבוצות הישראליות באמצע יולי, במדינה חמה, בליגה שהסתיימה לפני כחודש וחצי, בקיצור איך במצב הזה משפרים את כושר התחרות.

לדעתי, יש 2 אופציות קיצון שמוגשות לכם כחומר למחשבה, לא כתכנית עבודה.

הראשונה – מסיימים את הליגה בתחילת מאי ופותחים אותה בסוף יולי – משחקים את "גביע הטוטו" בתחילת יולי ולוחצים את כל המערכת להגיע יותר מוכנים לזירה האירופאית, עם התחשבות מסוימת בתכנון לוח המשחקים.

יש עם זה הרבה בעיות, בישראל חם מאוד באוגוסט וזה קשה, בנוסף לליגה ברמה שלנו עדיף לסיים את חלון ההעברות אחרי הליגות הגדולות כדי לאפשר קליטת שחקנים איכותיים, שלא השיגו חוזים במקומות אחרים.

זה לא אידיאלי, אבל יש לזה יתרונות – קבוצות יגיעו מוכנות יותר לאירופה, ייכנס יותר כסף, אוגוסט הוא חודש שהילדים בחופשה ואפשר ללכת איתם לכדורגל בשעות מאוחרות וכך הלאה.

אבל יש גם עוד אופציה שניה והיא לעבור ללוח זמנים אחר לגמרי – למשל נובמבר עד ספטמבר. הליגה תפתח בנובמבר, בפסח היא תהפוך לגרסא ישראלית של משחקי חג המולד, בקיץ היא בשיאה והפגרה היא בזמן החגים (גם ככה תמיד יש שם פגרת נבחרות ופגרת חגים).

תחשבו על יוני עד אוגוסט – עם שיא של משחקי הכרעה ומשחקים באירופה (נכון, עמוס) אבל הקבוצות הישראליות יגיעו לסבבים הראשונים באירופה בכושר שיא. יותר קבוצות יעברו שלבים ובין ספטמבר לנובמבר, קבוצות יעשו את ההכנה לליגה (חלק מהן כבר ישחק באירופה) בתנאים נוחים יחסית מבחינת מזג אוויר.

*
בכל אופן אלה 2 זוויות קיצון, אבל השבוע יגיעו 4 קבוצות ישראליות למשחקים האירופאיים: מכבי  ת"א בסגל חסר מאוד, מכבי חיפה לא בכושר, באר שבע לא בכושר ולא מחוברת ואשדוד עם סגל מאוד חסר ולא מחובר.

הסיכויים שלהן יורדים בצורה הזו. ואז נשב באולפנים ונגיד "הלכנו אחורה", "הכדורגל בנסיגה" וכדומה. אולי באמת צריך ללכת אחורה, ככה חודשיים שלושה בלוח השנה ולא יותר.