$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

נעליים גדולות: הקרואטים הגדולים ששיחקו בישראל

מג'ובאני רוסו וננאד פראליה ועד טברטקו קאלה. סטיפה פריצה ייכנס לרשימה המכובדת?

אבי אטיאס
אבי אטיאס  15.08.21 - 10:37

מכבי תל אביב הודיעה על החתמתו של סטיפה פריצה, החלוץ הקרואטי בן ה-26 שמגיע מווטפורד. אמרתם קרואטי, אמרתם נוסטלגיה, וכמה מהזרים הטובים ביותר ששיחקו בכדורגל שלנו. עשרות שחקנים מהמדינה הבלקנית נחתו בישראל, כאשר תור הזהב היה בסוף שנות ה-90 ותחילת העשור הראשון של ה-2000. בחרנו את הבולטים שבהם. אם פריצה יצליח לשחזר במעט את מה שחלקם עשו כאן, מדובר יהיה ברכש מוצלח במיוחד.

מירוסלב ביצ'אניץ': הפועל חיפה (1997/8), הפועל באר שבע ובני יהודה (1999/2000) - הקשר עם בעיטות הפגז כיכב בעיקר בעונת הבכורה שלו אצל האדומים מהכרמל, שם כבש שישה שערים כולל אחד בלתי נשכח נגד מכבי תל אביב, שגם זכה באותה עונה בתואר שער העונה. עזב את הפועל חיפה עקב בעיות כלכליות, ואחרי קדנציה קצרה בליגה הגרמנית השנייה, חזר לישראל אבל לא הצליח שוב להשתלב. השאיר טעם של עוד.

דאבור רופניק: הפועל ת"א (1998-2000), בני יהודה (2000/2001) - הקשר הקשוח היה מהשחקנים המובילים בדאבל של הפועל ת"א בעונת 99/2000, וזכור עד היום כאחד השחקנים האהובים על הקהל בבלומפילד. בסך הכל זכה בשני גביעים ואליפות בשלוש שנים בהפועל.

דיאן רצ'וניצה: הפועל ת"א (1999-2001), עירוני ראשון לציון (2001) - עוד שם שהפך למיתולוגי בבלומפילד, במה שהיה תור הזהב של הזרים הקרואטים בישראל. זכור בעיקר מהשער בגמר הגביע נגד בית"ר ירושלים, וכמי שכבש את הפנדל המכריע בדו קרב.

מאטה בטורינה: בני יהודה (2003-2007) - אחד השחקנים האהובים בליגה בעשור הראשון של המילניום הנוכחי, ומטובי הזרים שהיו בבני יהודה. הגיע לישראל רק בגיל 30, וניחן באינטלגנציית משחק וטכניקה אדירה. בסך הכל רשם 104 משחקי ליגה במדי הכתומים, כבש 20 שערים ובישל 21.

גוראן מילנקו: הפועל חיפה (1997-2000), בני סכנין (2001) - כל מי שגדל על הכדורגל הישראלי בניינטיז, זוכר את הקשר הדינמי של האדומים. אחרי עונה ראשונה בה התקשה להשתלב, היה אחד הגורמים הכי חשובים בקישור האדיר שבנה אלי גוטמן, והוביל את הפועל חיפה לאליפות היסטורית.

ננאד פראליה: מכבי חיפה (2000-2003) - אגדה ירוקה. השחקן עליו נאמר שהוא לא יודע להבקיע שערים לא יפים. שיתוף הפעולה שלו עם ג'ובאני רוסו, אליו נגיע מיד כמובן, היה מהקטלניים בתולדות הכדורגל הישראלי. היה שותף לדעת רבים לקבוצה הכי טובה שהייתה פה. זכה עם מכבי חיפה בשתי אליפויות עוצמתיות והיה שותף לקמפיין ההיסטורי בליגת האלופות. משמש כיום כעוזר מאמן בנבחרת קרואטיה עד גיל 17.

קאלה דרשלר: מכבי ת"א, בית"ר ירושלים, הפועל באר שבע, הפועל חיפה, הפועל פתח תקווה, עירוני קריית גת (2006-2016) - מהזרים הצבעוניים והמרתקים ששישחקו בישראל, שוער שהמונח "משוגע", כאילו הומצא עליו. קאלה הגיע למכבי ת"א ב-2006, ואחרי עונה מצוינת, עזב לבית"ר ירושלים של עידן גאיידמק, איתה זכה בדאבל היסטורי. הקרואטי, שהיה ידוע גם בפה הגדול שלו ובתגובות האמוציונאליות על המגרש, המשיך לקריירה ארוכה בישראל, הקים פה משפחה, ושימש בהמשך גם בתפקידים מקצועיים שונים.

ג'ובאני רוסו: הפועל ב"ש, הפועל חיפה, בית"ר ירושלים, מכבי חיפה, מכבי ת"א (1996-2008) - מאיפה נתחיל? מהמספרת בגמר הגביע בב"ש? מהאליפות תחת אלי גוטמן בהפועל חיפה כולל אותו שער ניצחון מיתולוגי נגד בית"ר ירושלים? מהתקופה האדירה במכבי חיפה או מכך ששיחק בנבחרת קרואטיה ביורו, בזמן שהוא שחקן בליגת העל הישראלית? רוסו, שנבחר בדרך כלל לזר הכי גדול ששיחק כאן, הוא גם הזר הכי ישראל שהיה פה, מחזיק בתעודת תושב קבע, וכוכב קבוע עד היום בפרסומות ותכניות ריאליטי. סופרסטאר, כוכב רוק עם כריזמה נדירה. כשמדברים על זרים קרואטים, הוא השם הראשון שתמיד יעלה בראש.