$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

היד קלה על ההדק: מגיפת דו"חות באצטדיונים

ההתעלמות מההנחיות והנתונים המכעיסים. האוהדים הפכו לאזרחים סוג ב'

אבי אטיאס
אבי אטיאס  14.01.22 - 12:08

תגיות: ליגת העל

אם תשאלו את אוהד הכדורגל הישראלי, זה שהולך למשחקים ומנסה לדחוף את הקבוצה שלו גם כשהתנאים לא תמיד אידאליים, מה היא אחת התחושות הכי קשות עבורו - סביר להניח שבלא מעט מקרים תשמעו תלונות על רדיפה, התייחסות כאזרחים סוג ב' ותחושת התנכלות כללית.

בחלק גדול מהמקרים, התחושה הזאת תגיע ביחס לאנשי המשטרה שאמונים על בטחון הציבור. ובעוד אין חולק על עבודתם החשובה, התחושה בקרב אוהדי הכדורגל היא ש"היד קלה על ההדק" מולם ושהאכיפה נגדם גדולה יותר מאשר מול כל גורם אחר. כמו שנאמר, אזרחים סוג ב’.

דומה שאין כמו הקורונה כדי להדגיש עוולות בחברה שלנו, ועוולה בולטת שכזאת התרחשה, לפחות על הנייר, מול אוהדי מכבי תל אביב במשחק הקבוצה ב-27.12 באצטדיון המושבה בפתח תקווה.

אוהדי הקבוצה קיבלו את מה שנראה כמו כמות חריגה של דו"חות, כאשר מחלק מהם עולה שהם ניתנו ביציע, משמע בשטח פתוח, בעוד חלקם נרשמו במבואה שמובילה ליציעים כאשר עוד קודם לכן אותם אוהדים שאלו אם הם צריכים ללבוש סיכה, וקיבלו תשובה שלילית.

חשוב לזכור כי ישראל אמנם נמצאת כעת בעיצמו של גל האומיקרון, אך באותו תאריך לא הייתה חובת עטיית מסיכות בשטח פתוח. למעשה, ב-9.11 סוכם בין משרד הבריאות, משרד הספורט וראש הממשלה נפתלי בנט כי החובה לעטות מסיכות תבוטל, וזה הובא לדיון בוועדת חוק, חוקה ומשפט. הצו המורה על חובת עטיית מסיכות בשטח פתוח נחתם שלושה ימים בלבד לאחר המשחק המדובר, ב-30.12.

עורך הדין, שגב בן נון, היה זה שנרתם לעזור למספר אוהדים והחליט לבחון טענה של אכיפה בררנית נגד אוהדי כדורגל. לידיו הגיעו חמישה דו"חות של חמישה אוהדים שונים מאותו משחק. שגב שלח שאילתה למשטרה, בה ביקש את כל הדו"חות שניתנו בין ה-1.12-28.12, בהיכל התרבות בפתח תקווה ובמוזיאון פתח תקווה לאומנות. כידוע, מדובר במקומות סגורים בהם מבקרים אלפי אנשים בחודש, ומין ההיגיון שחלקם לא ילבשו מסכה.

האחראים על חופש המידע במשטרה מסרו כי לא ניתן למסור דו"ח שכזה בנוגע לכתובת ספציפית, אלא רק לרחוב שלם. המידע שנמסר למר בן נון, הראה נתונים מדהימים: במשך 28 ימים שלמים, נרשמו בשניים מהרחובות הכי עמוסים בפתח תקווה, כאלו שמאכלסים בנוסף לאותם מקומות תרבות גם מרכזים מסחריים, 23 דו"חות בלבד. פחות מדו"ח אחד ביום. לעורך הדין הגיעו רק מאותו משחק של מכבי תל אביב, חמישה אוהדים שונים שקיבלו דוחות. בפרק זמן של פחות משעתיים.

כעת, אותם אוהדים דורשים לבטל את הדו"חות נגדם. השאלות שעולות רבות: מדוע ניתנו דו"חות בשטח פתוח למרות שבאותה עת לא הייתה חובה לעטות מסיכה באצטדיוני כדורגל (בוטלה ב-9.11.21 ולא חזרה כאמור עד סוף החודש)? מדוע אותם שוטרים לא הזהירו את האוהדים, אלא מיד קנסו אותם? ומעל הכל, מדוע האכיפה נגד אוהדי הכדורגל היא כל כך בוטה, כך על פי הנתונים הברורים שעולים מדוחות המשטרה? במצב כזה, אי אפשר להאשים את אוהדי הכדורגל הישראלי על התחושות הקשות שהם מסתובבים איתן.