$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

לשחק חופשי

מתקפות הטרור הרצחניות על צרפת לא שברו את מארגני היורו, שייערך במדינה. השקעה חסרת תקדים באבטחה נרשמה על מנת לאפשר ל-10 מיליון האוהדים, שיגיעו כדי לתמוך בנבחרות המתחרות, ליהנות מהחוויה. המלחמה האמיתית של אירופה תהיה מחוץ למגרש

מור רכס  30.05.16 - 13:00

תגיות: יורו 2016

בווידאו: ההפסד של גרמניה לסלובקיה

ב-13 לנובמבר 2015, צרפת אירחה בסטאד דה פראנס את גרמניה למשחק ידידות בין שתיים מהמועמדות הבכירות לזכייה ביורו 2016 שייפתח ב-10 ליוני בארץ הבאגט. מבין עשרות אלפי האוהדים שהגיעו לפרבר הצבעוני בסן דני כדי לחזות במפגש המסקרן, היו גם בילאל האדפי, אחמד אל מוחמד ועימאם אל מחמוד, שלושה פעילי דאע"ש שתכננו להיכנס לאצטדיון כשעל גופם חגורות נפץ ואמצעי לחימה נוספים.

בזה אחר זה ניסו 3 המחבלים לחדור למגרש שהכיל לא פחות מ-40 אלף צופים. רק בנס ובזכות עירנות ותושייה של המאבטחים שהדפו אותם החוצה, חוליית הטרור פוצצה את עצמה ברחוב הסמוך לאצטדיון. התוצאה של אותו פיגוע מבחיל: הרוג ועוד 9 פצועים. למרבה הצער, הייתה זאת רק ההתחלה של אחד מאירועי הטרור הגדולים שידעה אירופה מאז ומעולם.

יום שישי ה-13: הכנה גנרלית ורצחנית לדבר האמיתי
באותו לילה איום ביום שישי ה-13, נרצחו 129 בני אדם ועוד 352 נפצעו לאחר התקפה משולבת אכזרית שביצעה המדינה האיסלאמית ב-7 מוקדים שונים בעיר האורות, מלבד ניסיון החדירה לסטאד דה פראנס, אירעו עוד 6 פיגועים רצחניים כשהבולט שבהם התרחש בתיאטרון בטאקלאן, שם הופיעה להקת הרוק האמריקאית, איגלס אוף דת' מטאל.  מבין 89 הנרצחים באותה התקפה בתיאטרון הייתה גם אסטה דיאקיט, בת דודו של קשר נבחרת צרפת, לסאנה דיארה, שפתח באותם רגעים במשחק מול גרמניה. "היא תמיד תמכה בי והייתה עבורי כמו אחות גדולה", כתב שחקנה של מארסיי ששיחק בעברו גם בצ'לסי ובריאל מדריד בעמוד הפייסבוק שלו.

דיארה לא היה הכדורגלן היחיד שקרובת משפחתו נקלעה למרחץ הדמים האכזר, גם אחותו של כוכבה המבטיח של הטריקולור, אנטואן גרייזמן, שהתה באותם רגעים בהופעה, אך למרבה המזל הצליחה להימלט: "תודה לאלוהים, אחותי הצליחה להיחלץ מבטקלאן, תנחומיי למשפחות של הקורבנות. ויוה צרפת". צייץ חלוץ אתלטיקו מדריד בר המזל.

אמנם אחותו של גרייזמן ניצלה בנס, אך אותו ליל אימה העלה שתי מסקנות מרכזיות שהרעידו לא רק את עולם הכדורגל, אלא את העולם כולו: 1. היעד המרכזי של המדינה האיסלאמית היה אצטדיון הסטאד דה פראנס שהכיל עשרות אלפי צופים,  2. מדובר רק בהכנה גנרלית לטורניר היורו הקרוב. "חמושי ארגון המדינה האיסלאמית מגבשים מאמצים לקראת משחקי היורו בקיץ הקרוב", הצהיר ראש הסוכנות לביטחון פנים בגרמניה, האנס-ג'ורג' מאסן. גם המארחים בעצמם מודעים לאיום שמרחף מעל ראשם בתקופה הקרובה: "לוחמי דאע"ש מצטיידים ומתכננים סדרת פיגועי טרור במקומות הומי אדם במדינה באליפות אירופה", סיפר ראש המודיעין הצרפתי, ברנרד סקוורסיני.

מזרק התקשורת של דאע"ש: השימוש הרצחני בעולם הכדורגל
אין ספק כי כיום ארגון הטרור המתוקשר בעולם הוא דאע"ש. מלבד לוחמיו הרבים והאכזריים שמתרבים להם בכל פינה בגלובוס והכסף הרב שצברה המדינה האיסלאמית בעקבות השתלטות עוינת על שדות נפט רבים, כוחו הגדול ביותר של הארגון נובע מהתקשורת. עריפות ראשים שמתועדות ומשודרות בפומבי, סצנות רצח אכזריות שמוסרטות בקפידה רבה והשקעה כלכלית עצומה בכל זווית צילום זוועתית, הן רק חלק קטן מהחדרת האימה "במזרק התקשורת" לתודעת המערב.

תופתעו לגלות, אך בדומה לאתר צילום הוליוודי יוקרתי, בכל סצנת אימה שיוצאת מסניפי הטרור הרבים של דאע"ש, מושקעת חשיבה רבה על כל פרט ופרט (לבוש, זווית צילום, אפקטים מיוחדים וכו'). יתרה מכך, כל סצנה שכזאת עולה הון תועפות. תחברו את שני הנתונים הללו ותגלו כי הלוקיישן המושלם עבור הארגון השטני הוא אצטדיון כדורגל הומה אדם. לא פעם ולא פעמיים המדינה האיסלאמית "ניצלה" את המשחק הפופולארי והנצפה בעולם בכדי להטיל אימה ופחד.  

לפני חודשיים, ב-25 למרץ, מחבל מתאבד הסתנן למגרש כדורגל בדרום בגדד וגבה את חייהם של 35 בני אדם. ב-13 למאי, נרשם עוד אירוע מחריד כששוב בעירק, הפעם בעיירה השיעית - בלד, חולייה של 3 מחבלים הסתערו על בית קפה שבו התכנסו אוהדי ריאל מדריד ורצחו בדם קר 14 מהם.

זיאד סובחאן, יו"ר מועדון האוהדים המקומי, התראיין וטען כי המחבלים ביצעו את הטבח מפני ש"הכדורגל הוא משחק לא איסלאמי", אך לכולם ברור כי הסיבה הייתה החשיפה הרבה שסיפור שכזה יקבל בתקשורת המערבית.  למקרה שחשבתם שהכדורגל והטרור הולכים יד ביד רק במדינות ערב, טעות חמורה בידכם. בשנים האחרונות לא מעט כדורגלנים אירופאיים צעירים ומבטיחים ממוצא מוסלמי, העדיפו להצטרף לארגוני טרור רצחניים ולא להמשיך בקריירה מקצוענית.

הלוקיישן המושלם: משכונות המצוקה למסעות הרצח
פאביו פוקאס וסלסו רודריגס דה-קוסטה הצטיינו בקבוצת הנוער של ספורטינג ליסבון, אך לפני כשנה התגלו כחלק מחוליית הצילום של ג'ון הג'יהאדיסט מדאע"ש. בוראק קראן הגרמני, שנולד לזוג מהגרים מטורקיה, כיכב לצד סמי חדירה, דניס אוגו וקווין פרינס בואטנג בנבחרות גרמניה הצעירות, אך לבסוף מצא את מותו לאחר שהצטרף לאל קאעידה ונהרג מהפגזות של צבא אסד בעיר עזאז. אם במקרים האלו הצעירים האירופאים רואים בעצמם כשליחים וחוזרים למדינות ערב, החשש הגדול לפני היורו הקרוב היא שאותם צעירים בעלי אזרחות צרפתית, יבצעו את הפיגועים במולדתם.

כפי שניתן לראות, בכל שלושת הפיגועים הגדולים האחרונים שהתרחשו בצרפת בשנה האחרונה, היו אלה בני מהגרים ממדינות ערב, שגדלו בשכונות מצוקה ולבסוף מצאו נחמה בזרועות האסלאם הקיצוני. בפיגוע שנערך במשרדי המגזין הסאטירי, "שרלי אבדו", ב-7 לינואר בשנה שעברה וגבה את חייהם של 12 בני אדם, היו אלה סעיד ושריף קואשי, שני אחים ממוצא אלג'יראי שהתייתמו מהוריהם ואומצו על ידי גורמים קיצוניים. יום למחרת היה זה אמדי קוליבאלי, חברם של האחים קואשי, שהשתלט על מרכול כשר במזרח צרפת ופתח במסע רצחני שבסיומו 4 בני ערובה יהודים מצאו את מותם. גם הוא נולד למהגרים מוסלמים מסנגל וגדל עם עוד 9 אחיות.

כמו שלושת אלו שגדלו במשפחות הרוסות, גם חוליית המחבלים שביצעה את שרשרת הפיגועים האיומה עליה סופר בפתיחת הכתבה, הגיעה מרקע דומה. שיטת הגיוס לכל אלו, הייתה זהה לחלוטין בכל המקרים- לאתר צעירים מקופחים מאזורי עוני ולהפוך אותם לתא טרור רדום שיכול להתפוצץ בכל רגע.  "שמונה אנשים שלנו שעטו חגורות נפץ תקפו את המוקדים בעיר. עכשיו תדע צרפת וכל ההולכים בדרכה שהם יישארו בראש רשימת היעדים של ארגון המדינה האסלאמית. ריח המוות ימשיך להיות באפם", נכתב בהודעה רשמית של דאע"ש לאחר סדרת הפיגועים בהתרחשה ב-13 בנובמבר בשנה שעברה.

בסביבות ה-10 מיליון אוהדים מרחבי הגלובוס אמורים להגיע לצרפת לקראת היורו הקרוב. בכדי לנסות להגן על כל אלו, נרשמו נתוני אבטחה שלא נרשמו באף אירוע ספורט מעולם: 42,000 אלף שוטרים, 30,000 סדרנים ועוד 20,000 סוכנים מחברות אבטחה פרטיות. בנוסף, לכל נבחרת יתלוו 17 קצינים ועוד 3 סוכנים השייכים לכוחות המיוחדים הצרפתים המתמחים בלוחמה בטרור- כל אלו יפרסו מסביב לאצטדיונים בצרפת. למרות זאת, החשש הגדול מתקיפה של דאע"ש הוא דווקא באזורי ההתכנסות של האוהדים. לשם כך הושקעו 8 מיליון יורו על אבטחה נוספת ואמצעי מעקב משוכללים.

ב-10 ליוני יתקיים בצרפת אחד הטורנירים הגדולים בעולם, מיליוני אוהדים שיחזו ב-24 נבחרות שיאבקו עד זוב דם בכדי לזכות בגביע הנכסף. עם כל הכבוד למלחמה על כר הדשא, המלחמה האמיתית של אירופה ביורו הקרוב, תהיה מול הטרור.