$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

איזה הקטור? הסיפור הייחודי של מגן גרמניה

התחיל את דרכו בליגה החמישית, סירב להצעה מבאיירן ואפילו לא היה בבונדסליגה בזמן שהנבחרת זכתה במונדיאל. יונאס הקטור הוא ה"ג'יימי וארדי" של גרמניה, ואחרי שהעלה אותה לחצי הגמר, הוא ינסה לשכוח ל-90 דקות משורשיו הצרפתיים ולהדיח את המארחת

אסף לירן
אסף לירן  07.07.16 - 12:00

לאונרדו בונוצ'י בסך הכל רצה לקנות רכב חדש. בלם יובנטוס הגיע עם רעייתו, מרטינה, ובנם התינוק, לורנצו, לסוכנות של פרארי בטורינו, התרשם וכבר עמד לעזוב את המקום. הוא לא תיאר לעצמו שתוך שניות הקריירה שלו תהיה בסכנה, ולמעשה גם חייהם שלו ושל משפחתו.

  • 22:00: צרפת נגד גרמניה בחצי גמר היורו

כמו בסצנה שלקוחה מסרט מאפיה איטלקי, בונוצ'י מצא את עצמו מול אלמוני, שהיה עם מסיכה, כיוון אליו אקדח ודרש ממנו את שעונו. בזמן שרעייתו של הבלם ברחה פנימה במהירות עם התינוק והתחבאה באחד מרכבי הפרארי, השודד הושיט את ידו לעבר השעון והתכוון להסתלק עם השלל. אלא שבונוצ'י לא התכוון לוותר בקלות וניצל את ההזדמנות כדי להנחית אגרוף על פניו של האלמוני ההמום, וזה נפל מעוצמת המכה. "מה אתה עושה, אתה משוגע?! אני אירה בך!", הוא עוד הספיק לצעוק ומיהר לעבר רכב המילוט של שותפו לשוד הכושל. וכל זאת בזמן שהבלם האיטלקי רץ אחריהם.

יותר משלוש שנים וחצי עברו מאז שבונוצ'י שיחק אותה צ'אק נוריס, ושוב קור הרוח שלו עמד למבחן. הפעם הכדור היה בצד שלו והמשימה הייתה הרבה יותר פשוטה: לשים אותו ברשת. גרמניה כבר הייתה ביתרון 0:1 ברבע גמר היורו ולוח התוצאות בבורדו הראה שהדקה היא ה-78. איטליה בדיוק קיבלה פנדל, בונוצ'י התקרב לנקודה הלבנה, עמד בלחץ ושלח את המשחק להארכה. אה, פרט חשוב: זה היה הפנדל הראשון בקריירה של הבלם בן ה-29, אם לא לוקחים בחשבון בעיטות הכרעה.

ואז, בדיוק כמו באותו יום בטורינו, היה טוויסט בעלילה. המשחק נגרר לפנדלים, שוב בונוצ'י לקח אחריות, אבל הפעם הוא החמיץ. מגיבור על, הבלם הפך לגיבור הטרגי של איטליה. ואת הדרמה שהגיעה לשיאים מפחידים באותו ערב, חתם דווקא יונאס הקטור עם הבעיטה ה-18 בדו-קרב המותח. למרבה הפלא, גם עבורו זה היה הפנדל הראשון. טוב, לפחות בקריירה המקצוענית שלו. וזה הדבר שהכי פחות מדהים בווינר של אלופת העולם מרבע הגמר, זה שכבר קיבל את הכינוי "ג'יימי וארדי הגרמני".

החור שגם בפוטבול מנג'ר לא שמעו עליו
23 שחקנים יש בסגל של יואכים לב, ו-22 מהם עברו באחת או יותר מהנבחרות הצעירות של גרמניה בשלב מוקדם יותר בקריירה שלהם. כולם, חוץ מהקטור. הוא מעולם לא זכה בתואר כלשהו, אין לו ברזומה אף משחק בליגה האירופית ובטח שלא בליגת האלופות. וכשהמנשאפט זכתה במונדיאל בברזיל, לא רק שהוא לא היה בסגל – הוא בכלל לא היה בבונדסליגה.
 
זה סיפור סינדרלה על שחקן שחי בתוך חלום בשלושת השבועות האחרונים. וכדי להתחיל אותו, צריך להצפין מעט מעבר לגבול של צרפת עם גרמניה. סמוך אליו, בעיירה זארברוקן, נולד הקטור לפני 26 שנים. הוא הצטרף לקבוצה מקומית וצנועה בשם אוורסמאכר, ושם – הרחק מאור הזרקורים - עשה את צעדיו הראשונים. המועדון הגדול ביותר באיזור היה פ.צ זארברוקן, אבל הקטור סירב להצטרף למחלקת הנוער שלו, העדיף להמשיך לשחק עם חבריו ובסופו של דבר גם עלה לקבוצה הבוגרת של אוורסמאכר החובבנית, בה הוא שיחק אחרי שהיא עלתה מהליגה השישית לחמישית בגרמניה.
 
הקטור, אז בן 19, כבש באותה עונה 9 שערים, בישל עוד 13 ופשוט נהנה. קריירה מקצוענית ממש לא הייתה אז בתוכניות, וסקאוטים מהמועדונים הגדולים בגרמניה לא ממש מיהרו לצפות במשחקים מהליגה הנידחת שבה שיחקה אז אוורסמאכר, בלשון המעטה. היא לא הייתה קיימת אפילו במשחק הפוטבול מנג'ר. ובכל זאת, אט אט קבוצות החלו לשים עין על הקטור ואז גם הגיעו ההצעות. מבאיירן מינכן, למשל. 

הבווארים רצו אותו עבור קבוצת המילואים של המועדון - בה שיחק באותה תקופה דויד אלאבה – והקטור נבחן במינכן במשך מספר ימים. גם קייזרסלאוטרן שהייתה אז בליגה השנייה הביעה עניין, אבל הקשר הצעיר עדיין לא התלהב לעזוב את האיזור שבו גר מאז היה ילד, גם לא עבור מועדונים בסדר גודל מפלצתי לעומת מה שהכיר. הקטור סירב בנימוס גם לקלן, שרצתה אותו עוד באמצע העונה עבור קבוצת המילואים שלה, פשוט כי הוא לא היה מוכן לנטוש את חבריו באוורסמאכר בחודש ינואר. "אפילו לא חלמתי אז על הבונדסליגה", הוא נזכר.
 
ולמרות שהקטור ויתר על ההצעות באותו זמן, הן בכל זאת עשו לו משהו. כשהוא שמע על הראשונה שבהן - מבוכום, זה שינה לו את התפיסה. "ברגע שהם שאלו אם אהיה מוכן להיבחן אצלם, התחלתי לחשוב ולקוות שאני יכול להפוך את הכדורגל לקריירה", מספר הקטור, "הם רצו שאצטרף, אבל לא הייתי מוכן לעזוב את הבית". העניין הוא שזה היה רק זמני, הקשר הצעיר התחיל להכין את עצמו לעזיבה ועשה את הצעד הגדול רק בסיום אותה עונה. רק אחרי שחצה את גיל 20. עד אז – רק לפני 6 שנים – הוא שיחק בליגה החמישית.

אחרי שדחה את קלן בינואר, הקטור בחר להצטרף אליה בקיץ ועבר 300 ק"מ צפונה כדי לשחק בקבוצת המילואים שלה, שהייתה אז בליגה הרביעית. תחילה הוא המשיך לשחק בקישור ההתקפי, לאחר מכן הוסט לאחורי וסיפק מספרים לא רעים: 5 שערים וכמעט 20 בישולים בשנתיים. בשתי העונות שלו במילואי קלן, הקטור הפך לשחקן משמעותי, רשם יותר מ-60 משחקים ובשנה השנייה זכה להרגיש איך זה להיות בליגה של הגדולים.

במחזור ה-25 הוא זומן לראשונה לסגל הקבוצה הבכירה של קלן במשחק מול לברקוזן בבונדסליגה, אך לא שותף. באותה עונה, 2011/12, מריו גומז מבאיירן היה סגן מלך השערים (26), 4 שנים לפני שהכניס את כדור העומק להקטור במהלך שהסתיים בבישול לשער היתרון של מסוט אוזיל מול איטליה ברבע גמר היורו. חבר עתידי אחר של הקטור לנבחרת גרמניה – לוקאס פודולסקי, כבש אז 18 שערים (דורג רביעי) והיה הכוכב הגדול של קלן, אבל לא הצליח למנוע את ירידתה לבונדסליגה השנייה ועזב לארסנל.

בעונה הבאה הקטור אמנם שיחק מעט עם מילואי קלן, אבל בקיץ 2012 הוא כבר הוקפץ לקבוצה הראשונה, השתייך בעיקר לסגל שלה ועמד בפני האתגר הכי גדול בקריירה שלו עד אז. "בליגה השנייה זו כבר הייתה רמה אחרת לגמרי", הסביר מי שהיה רגיל לליגות כמו הרביעית והחמישית בגרמניה. שינוי נוסף היה שהקטור הוסט ממרכז המגרש לעמדת המגן השמאלי, אבל עשה זאת בהצלחה והוא משחק בשתי העמדות האלה עד היום. "חוכמת המשחק שלו היא זו שמאפשרת לו להיות טוב בעמדות שהוא מתופקד בהן", אומר מאמנו בקלן, פיטר שטוגר.

שנתיים שיחק הקטור עם קלן בליגה השנייה ועזר לה לעלות לבונדסליגה בעונת 2013/14 מהמקום הראשון. הכרטיס המיוחל לליגה הבכירה הובטח שלושה חודשים בלבד לפני שגרמניה הניפה את גביע העולם באצטדיון המרקאנה, אבל הקטור לא עצר שם. רק בגיל 24 הגיעה הבכורה שלו בבונדסליגה, אך תוך 3 חודשים הוא כבר לבש את מדי הנבחרת בפעם הראשונה. הכל היה כל כך מהיר, עד שבזמן שערך את הבכורה עם המנשאפט, היו לו ברזומה רק 11 משחקים בבונדסליגה.

טיימינג זה הכל
"אם אין לך את הגישה הנכונה, לא תישאר בטופ", אמר הקטור והבהיר את הדבר החשוב מכל: "אתה חייב להיות במקום הנכון ובזמן הנכון כדי לקבל את ההזדמנות. וכשהיא מגיעה, אתה גם חייב לקחת אותה". והקטור היה שם כדי לקחת את הצ'אנס בשתי ידיים. הוא הפך לשחקן מפתח גם בנבחרת גרמניה, היה השחקן שיואכים לב השתמש בו הכי הרבה בשנת 2015 והוא היחיד באלופת העולם ששותף בכל 18 המשחקים האחרונים שלה. כולם כמובן בהרכב.

כשהקטור הגיע לנבחרת, לב הבהיר שמקומו יהיה בעמדת המגן השמאלי. "אני יודע שהוא שיחק בקישור בקלן, אבל בנבחרת זה לא יקרה", אמר המאמן. מאז הוא השתלט על צד שמאל – לרוב כמגן, לעתים כשחקן אגף כשלב בוחר במערך של 3 בלמים כמו שקרה ברבע הגמר מול איטליה. הגובה שלו (1.85 מטר) מאפשר להקטור לסייע להגנה בהגבהות לרחבה והוא תורם גם בהתקפה. בעונתו הראשונה בבונדסליגה הוא כבש שער גדול מול הופנהיים במבצע אישי שבו עבר 5 שחקנים, הבקיע גם בניצחון 1:4 על איטליה שלושה חודשים לפני היורו ובישל 4 פעמים עד עכשיו במדי המנשאפט.

"אף פעם לא פגשתי מישהו כמוהו לפני כן – לא כשחקן ולא כאדם", אומר שטוגר על הקטור, שקצת שונה מהשחקן הממוצע. בנבחרת גרמניה הוא מכונה "בר מוח" בגלל המשקפיים שלו שמזכירות את הדמות מ"דרדסים", הוא לא משתמש ברשתות חברתיות, ממעט להתראיין ולומד מנהל עסקים. הוא מעיד על עצמו כאחד שלא השתנה מימי הליגה החמישית באוורסמאכר, נשאר עם הרגליים על הקרקע, וכששאלו אותו מה הוא מאפשר לעצמו היום, כשחקן מקצוען בשונה מבעבר, הוא פשוט אמר: "טלוויזיה גדולה יותר. ומיטה גדולה יותר".

בקלן יודעים שיתקשו לשמור על הקטור גם בעונה הקרובה, ליברפול כבר התעניינה בו, אבל לפני שהוא חושב על עתידו, הוא רוצה להיות אלוף אירופה. הוא אחד השחקנים המצטיינים של גרמניה ביורו, אחד מחמישה בלבד אצל אלופת העולם שלא פספסו שנייה מתחילת הטורניר (האחרים הם מנואל נוייר, טוני קרוס, מסוט אוזיל ותומאס מולר), מדורג חמישי בנבחרת בכמות המסירות (256) ומדייק ב-91% מהן.

לפני שהיורו יצא לדרך, אפילו הייתה להקטור בקשה. "אני רוצה לשחק מול צרפת, במיוחד כי היא המארחת", הוא אמר אז, "אם ננצח אותה, נעשה צעד גדול לעבר הזכייה בתואר". ויש עוד סיבה שהמפגש עם הטריקולור בחצי הגמר קרץ למגן של קלן עוד לפני שריקת הפתיחה של היורו. "יש לי קרובי משפחה מצרפת מהצד של אבא שלי וביקרתי שם הרבה פעמים באירועים משפחתיים", הוא מספר.

יכול להיות שהמשפחה מהצד השני של הגבול הפעילה לחץ בימים שקדמו לדרבי הפרטי של הקטור, אבל אותו זה ממש לא מעניין. 4 שנים אחרי ששיחק בליגה הרביעית, הוא פשוט רוצה שלחודש הקסום הזה יהיה סוף מהאגדות. גם אם זה אומר לשבור את הלב לצרפתים.