$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

מלחמת הכוכבים של יצרני הרכב

אחרי שטסלה המריאה אל עבר החלל, נפתח התאבון גם למתחרים מהמזרח הרחוק

בועז קורפל
בועז קורפל  08.06.22 - 07:47

תגיות: טסלה

אולי זה יפתיע אתכם ואולי לא, אבל כדאי שתדעו כי בזמן שאתם מתלבטים איזו מכונית חדשה לרכוש ומה יהיו שירותי הניווט שלה וכל שאר המערכות החדישות שנתמכות לוויין כמו נסיעה אוטונומית, חברות הרכב נמצאות בתחילתה של מלחמת כוכבים חדשה על מקום בחלל עם תכנית לשגר אלפי לוויינים בשנים הקרובות על מנת שאלה יקיפו את כדור הארץ בגובה לא רב ויתמכו בדרישות של הנהגים לשימוש במערכות הניווט ויהוו תשתית למכוניות אוטונומיות.

המילה האחרונה בתחום נאמרה ממש בימים האחרונים כאשר חברת המכוניות הסינית ג'ילי שיגרה לחלל 9 לוויינים חדשים מדגם GeeSAT-1 שפותחו בעלות של מעל 320 מיליון דולר והם יקיפו את כדור הארץ בגובה נמוך והם מיועדים לשרת נהגים של מכוניות מתוצרת ג'ילי שישתמשו במערכות ניווט לווייניות שנמצאות במכוניות ברמות דיוק ובמהירות גבוהות. הלוויינים שוגרו ביום רביעי האחרון בשיגור מוצלח על גבי טיל מדגם March 2C של סוכנות החלל הסינית שמסייעת ליצרן הסיני במשימתו מבסיס השיגור בסיצ'ואן. הלוויינים ששוגרו אינם היחידים כי ג'ילי מתכוונים לשגר לחלל 63 לוויינים נוספים עד שנת 2025 ובהמשך להשלים את המשימה ל-240 לוויינים בסה"כ.

טסלה פרצה את הדרך
ג'ילי איננה יצרנית המכוניות הראשונה שכובשת שטחים ונכסים בחלל ובוודאי שאיננה האחרונה וחברות לוויינים כבר נמצאות בקשר עם יצרניות רכב לטובת רכישת שירותי לוויין לתחומים שונים ולא רק לניווט או נסיעה אוטונומית כי אם גם לשירותי מידע ותוכן לנוסעי הרכב שיוכלו לצרוך אותו באמתעות לוויינים בכל פינה בכדור הארץ. החברה הראשונה שהחלה למלא את השמיים בלוויינים לצרכים הללו היא SpaceX של אילון מאסק, מייסד טסלה, והחברה הזאת כבר משתמשת ב-2,000 לוויינים שמקיפים את כדור הארץ ברשת שנקראת סטארלינק והיא מספקת שירותי אינטרנט מסחריים לחברות רבות בעולם. גם החברה האמריקאית איננה מתכוונת להסתפק באלפי הלווינים שלה שכבר מרחפים בחל והתכנית המלאה מדברת על 4,408 לוויינים בסה"כ.

מעבר לשירותי אינטרנט, ניווט מהיר ואחסון ענן, המבחן הראשון של הלוויינים הסיניים של ג'ילי יהיה בחודש ספטמבר הקרוב כאשר הלוויינים יסייעו בהעברת השידורים של משחקי אסיה לתחנות טלוויזיה בעולם כולו. בג'ילי טוענים כי אורך החיים של הלווינים בחלל הוא 5 שנים וכאשר הם יפסיקו לפעול הם יתפרקו לחלקיקים קטנים ולא יחדרו את האטמוספרה וגם לא ישאירו גרוטאות מרחפות בחלל.