$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

מזוודת הקסמים שתציל כל רכב חשמלי

חרדת הטווח אולי מתפוגגת בהדרגה אבל לא כדאי לקחת סיכונים. הנה פתרון קומפקטי לשעת חירום, למקרה שהבטריה מתרוקנת

בועז קורפל
בועז קורפל  07.11.21 - 13:55

עם יד על הלב, זה לא משנה איזו סוללה יש לכם במכונית החשמלית שלכם, גם אם הטווח שלה הוא 500 ק"מ וגם אם זה עתה יצאתם מעמדת טעינה ומילאתם את המארז החשמלי עד לאלקטרון האחרון, תמיד תחלוף בראשכם המחשבה והחשש הקטן באשר לטווח הנסיעה ולמרחק מעמדת הטעינה שתציל אתכם במקרה חירום. עכשיו כבר לא צריך לחשוש כי המזוודה החשמלית החדשה שנקראת ZipCharge אמורה לפתור את הבעיה ולהשקיט את הלב.

מתוך סקר שנערך בבריטניה עולה כי ל-40% מבעלי הבתים אין שטח חניה פרטי או אזור פנוי בקרבת הבית שניתן להתקין בו עמדת טעינה וזהו מחסום טכני ממשי שמונע מהם לרכוש מכונית חשמלית. עבור אלה ועבור אחרים שלא רוצים לסמוך על התא האחרון במארז הסוללות, המציאו את המזוודה המחושמלת פרי מוחם של ריצ'י סיבאל וג'ונתן קרייר שבאמתחתם עשרות שנים של פיתוח מערכות אלקטרוניות שונות ומוצרים מיוחדים לתעשיית הרכב הבריטית לרבות לנדרובר, מקלארן, יגואר, לוטוס, גורדון מארי וגם חברת המוניות הלונדונית LEVC.
סרטון הדגמת שימוש במזוודה:

מבחוץ נראה המארז הנייד כמו מזוודה רגילה עם גלגלים, ידית נשיאה ומסגרת אלומיניום אלגנטית וחיפוי פלסטי חיצוני קשיח וצבעוני. אבל הקסם נמצא בתוך המזוודה החשובה הזאת עם סוללה בקיבוליות של 4 קילו וואט/שעה שניתנת לטעינה בעצמה משקע ביתי סטנדרטי. בחלק החיצוני של המזוודה נמצאת נורת LED שמסמנת את רמת הטעינה שיש במזוודה ובמקרה הצורך, היא מגיעה למכונית שלכם והופכת למטען לעת מצוא כאשר כבל הטעינה של המכונית מחבר את המזוודה לשקע הטעינה AC במכונית למחזור טעינה אחד בלבד עד לסיום האנרגיה החשמלית במזוודה (בשונה ממעטן נייד לטלפון סלולארי שניתן לטעון בו את המכשיר כמה פעמים). הטווח שניתן לקבל ממזוודה מלאה באנרגיה הוא 32 ק"מ ומשך הטעינה של המכונית עד להתרוקנות של הזוודה הוא כשעה אחת.

המזוודה החכמה יודעת לקבל עדכונים של תוכנת הטעינה OTA והיא גם יודעת להחזיר אנרגיה לרשת החשמל במקרים בהם הרשת נופלת ויש הפסקות חשמל בבית או במשרד. המזוודה מקושרת לטלפון החכם של הבעלים באמצעות אפליקציה ייעודית שכוללת תכונות רבות לרבות בינה מלאכותית שלומדת את הרגלי השימוש של המזוודה וממליצה בעת הצורך כיצד יש להפעיל אותה ובאיזו תדירות לחבר אותה לחשמל. המזוודה שנראית בסרטון ובתמונות נמצאת בשלבי פיתוח אחרונים והיא מתוכננת להתחיל שיווק בעולם בסוף השנה הבאה. נכון לכתיבת הידיעה הזאת, החברה לא מוסרת מה יהיה מחירה של המזוודה והם מכוונים יותר למודל כלכלי של שכירות חודשית בעלות 190 שקלים לחודש.