$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

צריכת סוכר מגבירה את הסיכון לתאונת דרכים

מחקר שנערך לאחרונה בבית החולים סורוקה שופך אור על הקשר הסיבתי בין צריכת סוכר והסבירות למעורבות בתאונת דרכים. מומחי מכון אברהמסון: זיהוי גורמי סיכון הוא אחד מכישורי הנהיגה החשובים לנהיגה בטוחה

מערכת עולם הרכב  25.05.22 - 12:54

אינספור מחקרים הציפו את הקשר שקיים בין נהיגה תחת השפעת אלכוהול לתאונות דרכים, אולם מחקר חדש שנערך לאחרונה בבית החולים סורוקה, שופך אור על קשר סיבתי בין תאונות דרכים ומרכיב שלעולם לא הייתם מעלים על דעתכם כי הוא פוגם בכישורי הנהיגה: צריכת יתר של סוכר. כן, אותו רכיב בסיסי, שנמצא פחות או יותר בכל מזון שני שאנו מכניסים לגוף שלנו, עשוי להגדיל את הסיכוי למעורבות בתאונת דרכים.

המחקר האמור, מעורר הדים ברחבי העולם ולא בכדי, שכן איש לא שיער כי צריכת רכיב כל כך בסיסי, עלולה להסתיים בתאונה. על פי מומחי מכון אברהמסון , המחקר האמור התנהל בשיתוף עם אוניברסיטת בן גוריון בנגב, במסגרתו נבחן הקשר בין היפרגליקמיה - רמת סוכר גבוהה בדם לכושר הנהיגה. המחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת Diabetes and Metabolism, כלל עשרים ושישה נהגים עם סוכרת שהתבקשו לנווט בתשעה תרחישים מסוכנים בסימולטור נהיגה.

במעבדה להערכת ביצועי אנוש. הבדיקות נערכו בשני מצבים : כאשר רמת הסוכר תקינה ובמצב של היפרגליקמיה חריפה. היפרגליקמיה, היא רמה גבוהה של גלוקוז (סוכר) בדם המופיעה לרוב אצל אנשים החולים בסוכרת. מצב זה נוצר כתוצאה מעודף אינסולין או בשל פעילות מאומצת מדי או מחסור במזון (בפחמימות) לעומת כמות האינסולין שבדם. היפרגליקמיה חריפה ידועה כגורמת לליקויים קוגניטיביים ונמצאה כפוגעת במיומנויות תחושתיות ובתגובה מוטורית, ועלולה להגביר את הסיכון של נהג להסתבך בתאונת דרכים.

על פניו, נתוני המחקר בהחלט מעוררים תהייה על מהימנותם אולם צוות החוקרים הרב מערכתי מהמרכז הרפואי סורוקה ומאוניברסיטת בן גוריון בנגב, כלל שורה של חוקרים בעלי שם, ובכללם ד"ר אלון חיים, פרופ' אלי הרשקוביץ, ד"ר נטע לבנטל מהיחידה לאנדוקרינולוגיה ילדים במרכז סבן בסורוקה, ד"ר רותם שלו ממחלקת ילדים וכן  וד"'ר עידית ליברטי מנהלת מרפאת סוכרת בסורוקה.

וישנה חדשה נוספת שכדאי שתדעו, שאולי תגרור גמילה מסוכר. מחקר שפורסם ב"ירחון הבריטי לרפואת הספורט", קובע כי סוכר מסוכן לנהיגה ועלול להיות ממכר כמו סמים קשים כגון קוקאין. לפי החוקרים, סוכר צריך להיחשב כסם מעבר המוביל להתמכרות לסמים קשים. המדענים שערכו את המחקר, טוענים כי בהתמכרות לסוכר יש את אותן ההשתוקקויות ואת אותם תסמיני הנסיגה שבאים עם התמכרות לסם, שבאים בין היתר בירידה משמעותית בריכוז במהלך נהיגה. לפי עורכיו, נתונים שנאספו מבדיקת בעלי חיים הראו כי ישנה חפיפה משמעותית בין צריכת סוכרים לבין השפעות הדומות להשפעות של סמים.