$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

לא תסתפק בעליה: קנייזייבה מיננקו בדרך להיסטוריה

העברית, החיוך וכמובן ההישגים הכניסו את חנה קנייזייבה-מיננקו ללב של הישראלים זמן קצר אחרי שנחתה. אם היא תזכה הלילה במדליה בקפיצה המשולשת, היא תקבל מקום של כבוד בהיסטוריה של ישראל ותהפוך את האולימפיאדה הזו לנשית ביותר בתולדות המדינה

טליה סלנט, ריו  14.08.16 - 14:21

תגיות: ריו 2016

הפארק האולימפי הוא איזור כמעט סטרילי, במיוחד עבור העיתונאים. הכניסות לאולמות נפרדות משאר הקהל, הטריבונות רחוקות ובזמן הקצר שיש לאכול ביום, עושים את זה בתוך מרכז התקשורת או במלון הסמוך. שם אולי אפשר למצוא בטעות מדליסט אולימפי מחכה בתור עם המדליה בכיס (ידעתם שבריטניה זכתה בכסף ברוגבי ופיג׳י בזהב?), אבל ממש אי אפשר לחוות שם את ברזיל האמיתית.

הדרך לאיצטדיון האתלטיקה מגלה לעשרות אלפי העיתונאים שהגיעו לריו קצת מברזיל האותנטית, שאולי המארגנים ניסו להסתיר. הנסיעה לאיצטדיון עוברת בשכונות עוני, פאבלות. בתים קטנים מחוברים יחד, ללא זגוגיות על החלונות או גג נורמלי. בניינים מתקלפים ובגדים תלויים על חבלי כביסה צפופים. מזכיר תמונות ממעברה בשנות החמישים. גם את החיכוך הזה ניסו למנוע עד כמה שניתן, וכנראה שלא מומלץ להסתובב שם בלילה, אבל אני שמחה שלא הצליחו לגמרי להסתיר את העוני ואת הצורה שבה אנשים חיים. האולימפיאדה אמורה הייתה לחשוף את ריו לעולם, ורוב ריו היא ריו כזאת.

היום (ראשון) תתחרה בגמר הקפיצה המשולשת חנה קנייזייבה מיננקו, הקופצת שהגיעה מאוקראינה ועלתה לישראל בעקבות בן זוגה. בתחרות המוקדמות אתמול היא נראתה מעט מבולבלת, כאילו לא הצליחה לגמרי להתחבר לתחרות. היא פסלה בשתי הקפיצות הראשונות, אבל בגלל שהיא אתלטית מעולה, הריכוז בקפיצה האחרונה הביא אותה ל-12 האחרונות שיתמודדו על מדליה.

בניגוד לספורטאים עולים אחרים, למיננקו הציבור התחבר די מהר. אולי זאת העברית שהיא למדה בצורה מעוררת השראה, ואולי זו פשוט העובדה שהיא מביאה הישגים. בכל זאת, אנחנו אוהבים מדליות.

אם היא תעלה היום על הפודיום ברור שהיא תהפוך לגיבורת ישראל, בצדק. לצד זה, צריך לזכור גם את הספורטאים האחרים שאנחנו לא תמיד ידענו לקבל, כי הם לא היו ישראלים מספיק. ממיכאל קלגנוב, שנשכח לא הרבה זמן אחרי המדליה, ועד דונלד סנפורד, שתקרית הנעליים זכורה לו יותר ממדליה היסטורית באליפות אירופה. אגב, בסביבה של מיננקו שמעתי את כולם קוראים לה ״אנה״, יכול להיות שמיהרנו לעברת לה את השם?

קנייזייבה-מיננקו היא האישה הראשונה שעולה לגמר אתלטיקה אולימפי מאז אסתר רוט שחמורוב. הישג אדיר. ובכלל, כרגע זאת נראית כמו האולימפיאדה הנשית ביותר בהיסטוריה של מדינת ישראל. בראש ניצבת ירדן ג'רבי, אחר כך מעיין דוידוביץ', קנייזייבה-מיננקו, אילנה קרטיש, נבחרת ההתעמלות האומנותית, נושאת הדגל בטקס הפתיחה נטע ריבקין וגם אנסטסיה גלושקוב.

אולי גלושקוב זה לא שם כל כך מוכר, אבל צריך להצדיע לספורטאית הזאת. אלו המשחקים האולימפיים ה-4 של השחיינית האומנותית. מאתונה 2004 היא כאן, יותר מכל ספורטאית ישראלית אחרת. והיא גם אמא. היא גם לא פוסלת את האפשרות להשתתף בטוקיו 2020. סופר וומן. תעקבו אחריה היום בפתיחת התחרויות בבריכה יחד עם בת זוגה בתרגיל, יבגניה טטלבאום.