$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

מסי ועוד שלוש: ארגנטינה סומכת על הפרעוש

ארגנטינה שוב תסתמך על החלק הקדמי המרשים שלה כשהפרעוש במוקד. קרואטיה מציגה חוליית קישור מפחידה, איסלנד קבוצתית וניגריה צעירה. מי תסיים בפסגה? ניתוח בית 4

אבירן גרין
אבירן גרין  09.06.18 - 12:25
ארגנטינה
כוכב: ליאו מסי - יש למישהו בכלל ספק? הפרעוש זוכר טוב מאוד את המפלה בשלושת הגמרים האחרונים אליהם הופיעה האלביסלסטה, והפעם הוא מגיע על מנת לטרוף את רוסיה. אחרי שזכה פעמיים ברציפות בנעל הזהב והוליך את ברצלונה לאליפות נוספת, ינסה מסי להרים גם את הנבחרת שספגה המון ביקורות מבית, במה שעשוי להיות המונדיאל האחרון שלו. האם הוא יצליח לעשות את מה שדייגו מראדונה הפך בזכותו לאליל בארגנטינה?

מאמן: חורחה סמפאולי (בנבחרת מאז 2017) - מינויו של סמפאולי לפני כשנה היה מתבקש ואפשר להגיד שהוא היה האופציה הטובה ביותר להחלפת אדגרדו באוסה שנכשל נחרצות. המאמן בן ה-58 הוליך את סביליה לעונה נהדרת וקיבל את הג'וב הנחשק ועבודה עם מסי, אותו נהג לשבח באופן סיסטמי. בינתיים זה הספיק להשגת הכרטיס לרוסיה במחזור האחרון ולתבוסה מחפירה לספרד בהכנה.

הישג שיא: אלופה (1978, 1986).

אקס פקטור: פאולו דיבאלה - נבחרת ארגנטינה סובלת מאופציות דלות בחלק האחורי, אבל מציגה את אחת ההתקפות הקטלניות בעולם. דיבאלה יוכל לנצל את מירב תשומת הלב שיקבל מסי מהגנות היריבה על מנת לפצוח בדריבל מרשים, ולעשות צרות. העונה, למרות פציעה שהוציאה אותו מהמגרשים לחודש וחצי, כבש 22 שערי ליגה וסידר ליובנטוס אליפות שביעית ברציפות.

נשאר בבית וחבל: מאורו איקרדי - חובבי הליגה האיטלקית בפרט ואוהדי הכדורגל בכלל קיבלו את ההודעה על ניפויו של קפטן אינטר בתדהמה. 29 שערים ב-34 הופעות בליגה האיטלקית בתוספת בישול אחד הציבו את איקרדי מרחק נגיעה מנעל הזהב, אבל ככל הנראה האופי הבעייתי פגע בו פעם נוספת. בינתיים, הוא יקווה שיגיע מאמן לנבחרת שיתייחס למספרים שלו בלבד.

פחות מזה ייחשב כישלון: מונדיאל אחרון של מסי? אינספור כישרון בהתקפה? שום דבר מחוץ לארבע האחרונות לא יתקבל יפה אצל הארגנטינים. גם הפסד נוסף בגמר יגרום ככל הנראה לתסכול רב.

תחזית: אין ספק שבארגנטינה מפנטזים על זכיה שלישית, אבל חוסר האיזון וההגנה הרעועה תוביל לכך שהיא תודח ברבע או בחצי הגמר.
איסלנד
כוכב: גילפי סיגורדסון - בנבחרת כל כך קבוצתית, יהיה פשע לסמן כוכב אחד, אבל סיגורדסון נמצא מעל כולם. הקשר הנהדר שהיה אחד מהשחקנים הטובים של סוונסי בשנים האחרונות עבר בקיץ הקודם לאברטון תמורת סכום עתק של כ-44 מיליון ליש"ט, אבל לא הצליח עדיין להטביע בה את חותמו עם ארבעה שערים ושלושה בישולים בלבד ב-27 משחקים. למרות זאת, הבעיטה העוצמתית, השליטה במצבים הנייחים וההגבהות החכמות יעשו סיוטים לחלק נכבד מהגנות היריבה. ביורו 2016 זה היה שווה לאיסלנד מקום ברבע הגמר.

מאמן: היימיר הלגרימסון (בנבחרת מאז 2013) - את הקרדיט מההצלחה האדירה של איסלנד ביורו 2016 קיבל בעיקר לארס לאגרבק, אבל אחרי שהחליט לעזוב, הלגרימסון לקח פיקוד והראה שהוא למד הרבה מאוד מהמאמן הוותיק, איתו הוליך בצוותא את הנבחרת הצנועה. אחרי שאימן קבוצות נשים וגברים בעיירה שלו, רופא השיניים החביב קיבל את ההזדמנות לשמש בתור עוזר מאמן הנבחרת ומשם רק צמח יחד איתה.

הישג שיא: הופעה ראשונה.

אקס פקטור: הקבוצתיות - כפי שנכתב לעיל, לאיסלנד אין כוכב עיקרי אחד והיא מסתמכת על הליכוד שלה. 14 שחקנים שהיו שותפים להצלחה ב-2016 נכללו בסגל הסופי לרוסיה, ובהתחשב בעובדה שחלק נכבד מהם סגר עונות מוצלחות בקבוצות שלהם, נותן הרבה מקום לאופטימיות. יוהאן ברג גודמונדסון היה אחד מהשחקנים החשובים של ברנלי המפתיעה, הקפטן ארון גונארסון עלה עם קרדיף לפרמיירליג ואפילו מיודענו הולמאר איולפסון סיים עונה סבירה עם לבסקי סופיה.

נשאר בבית וחבל: וידאר קיארטנסון - עוד שחקן מליגת העל לא קיבל את ההזדמנות. בניגוד לניקיטה רוקביצה, חלוץ מכבי תל אביב, שהיה חלק מה-23 ליורו 2016, אפילו לא היה בסגל המורחב של הלגרימסון, מה שכמובן נחשב לאכזבה אדירה. קיארטנסון היה אמור להיות אחד הכוכבים הגדולים בכדורגל הישראלי ועונת הבכורה שלו בצהוב הייתה מוצלחת במיוחד, אבל עד מהרה נקלע לבינוניות וכעת יצטרך להרוויח מחדש את דרכו לצמרת.

פחות מזה ייחשב כישלון: מדובר במונדיאל הראשון של נבחרת איסלנד אי פעם וקשה להאמין שתצליח להעפיל לשמינית על חשבון קרואטיה או ארגנטינה, אבל מקום רביעי ללא אף נקודה יכול להיות מאוד מאכזב.

תחזית: האיסלנדים הרעבים יהיו הכבשה השחורה של בית 4 ויפספסו את העלייה לשמינית הגמר במחזור האחרון בשל הפרש שערים שלילי בלבד.
קרואטיה
הכוכבים: לוקה מודריץ' ואיבן רקיטיץ' - הנציגים הבכירים בנבחרת מריאל מדריד וברצלונה יובילו את הקרואטים במרכז הקישור בצוותא. רקיטיץ' לא הציג את המספרים הרגילים שלו העונה, עם שער אחד בלבד וחמישה בישולים, אבל מסירות הסרגל (90.3 אחוזי דיוק העונה בליגה הספרדית) והעובדה שנמצא בכל מקום במגרש תועיל לנבחרת לאין שיעור. מודריץ' מגיע בתור אלוף אירופה בפעם השלישית ברציפות ויעניק המון מהנסיון הבלתי נגמר שלו. קשר ריאל מדריד כבש שער אחד והוסיף שישה בישולים, אבל התרומה שלו לא נמדדת במספרים הללו.

מאמן: זלטקו דאליץ' (בנבחרת מאז 2017) - את קמפיין מוקדמות המונדיאל קרואטיה פתחה בצורה חזקה וללא הפסד בחמשת המחזורים הראשונים, אלא שאז הגיע הדרדרות שעלתה לאנטה צ'אצ'יץ' במקומו על הקווים. הרזומה של דאליץ' לא מרשים בלשון המעטה, אבל בינתיים התוצאות עומדות לטובתו והעובדה ששימש בתור עוזר המאמן של הנבחרת הצעירה במשך חמש שנים עומדת לטובתו. מלבד הצלחה במונדיאל לדאליץ' יש משימה חשובה נוספת - להחזיר את תמיכת האוהדים הקרואטים.

הישג שיא: מקום שלישי (1998).

אקס פקטור:
החלק הקדמי - לקרואטיה יש את אחת מחוליות הקישור הטובות באירופה, וגם ההתקפה שלה היא מקור רציני לגאווה. אנטה רביץ' סידר לפרנקפורט גביע גרמני, אנדריי קראמריץ' סיים עונה שנייה עם מספר כיבושים דו ספרתי בהופנהיים והגיע איתה למקום השלישי בבונדסליגה וגם ניקולה קאליניץ' ואיבן פרישיץ', גיבורי יורו 2016 צפויים לקחת פיקוד. בכל מקרה, סביר להניח שאת ההתקפה יוליך מריו מנדזוקיץ' מלך השערים של הנבחרת הנוכחית, על אף עונה לא מרשימה בפן האישי שכלל חמישה שערים בלבד ביובנטוס.

נשאר בבית וחבל:
דריו סרנה - הסגל שפרסם דאליץ' היה נטול הפתעות לחלוטין ובכל מקרה מי שהיה קפטן הנבחרת במשך שבע שנים הודיע על פרישה אחרי יורו 2016, אבל אין ספק שהיה נחמד לראות אותו פעם נוספת בטורניר גדול נוסף. למען האמת, גם אם הוא היה מחליט שיש לו כוח לפקד על נבחרת המשבצות, בסמפטבר 2017 קיבל עונש השעיה ל-11 חודשים על שימוש בסטרואיד דהידרופיאנדרוסטרון.

פחות מזה ייחשב כישלון:
הקרואטים נהנים מדור מעולה וגם ביורו 2016 הם סיימו במקום הראשון בבית לפני ספרד, והודחו רק על ידי אלופת אירופה. לכן, אין ספק שעלייה משלב הבתים היא המינימום ההכרחי עבור דאליץ' וקבוצתו.

תחזית:
תסיים במקום השני בבית מתחת לארגנטינה, תפגוש בשמינית הגמר את הצרפתים החזקים ותעניק להם פייט שלא יספיק על מנת להמשיך צעד אחד קדימה.
ניגריה
הכוכב: אחמד מוסא - לניגריה יש שפע של שחקנים בעלי פוטנציאל, ומי שבינתיים מממש אותו בצורה לא רע בכלל הוא חלוץ צסק"א. מוסא היה החלוץ המוביל של הסופר איגלס גם במונדיאל הקודם וכבש צמד מול ארגנטינה בשלב הבתים, והפעם הוא מגיע בשל ורעב יותר. אחרי שלא קיבל יותר מדי קרדיט בלסטר, הושאל החלוץ בחזרה לצסק"א מוסקבה והחזיר לעצמו את הצבע ללחיים עם שישה שערים ושלושה בישולים בעשרה משחקים בלבד וטורניר מוצלח נוסף עשוי להחזיר אותו לרשימות של קבוצות בינוניות ברחבי אירופה.

מאמן: גרנוט רוהר (בנבחרת מאז 2016) - לא יהיה מופרך להגיד שרגע השיא של מי שיוליך את ניגריה היה לפני 22 שנים, אז הגיע עם בורדו לגמר גביע אופ"א. מאז, עבר רוהר במספר קבוצות בצרפת ובשווייץ עד שהחליט לעבור לאימון נבחרות אפריקאיות. עם גבון הגיע לרבע גמר גביע אפריקה, מניז'ר ובורקינה פאסו התפטר בגלל תוצאות לא מספקות וכעת ינסה לשקם את המוניטין הלא מרשים שלו עם הניגרים. התוצאות נראות בינתיים מעודדות כשבפברואר הפסידו לראשונה אחרי 11 משחקים, אבל מאז ניצחו פעם אחת במשחקי ההכנה, 0:1 על פולין.

הישג שיא: שמינית גמר (1994, 1998, 2014).

אקס פקטור: ג'ון אובי מיקל - נכון, בשנה וחצי האחרונות הוא החליט לוותר על אירופה ולעשות את המעבר לסין, אבל מדובר בשחקן המנוסה ביותר שיש לניגרים להציע. 11 שנים מיקל היה בטופ האירופי, זכה בליגת האלופות ובליגה האירופית, בשתי אליפויות אנגליה והיה אחד מהפנים של צ'לסי הגדולה של רומן אברמוביץ'. מלבד הדומיננטיות שלו במרכז המגרש, הסופר איגלס יקבלו ממנו כמויות בלתי נגמרות של נסיון ובמונדיאל הקודם, שהיה הראשון שלו, הגיע איתם לשלב שמינית הגמר.

נשאר בבית וחבל: טוני וואקמה - במונדיאל 2010, לליגת העל היו שלושה נציגים בנבחרת ניגריה, אבל הפעם נסתפק בג'ון אוגו. לסופר איגלס יש אופציות רבות בחלק הקדמי שכוללות גם את הילד המוכשר של ארסנל אלכס אייוובי, אודיון איגאלו וקלצ'י איהנאצ'ו, אז מה הפלא שוואקמה, שחזר מפציעה רק לקראת סיום העונה וסבל מירידה דרסטית ביכולת העונה, מוצא את עצמו מחוץ לסגל. התרומה של החלוץ לאליפות השלישית ברציפות של הפועל באר שבע הייתה מאוד מינורית, אבל היה נחמד לראות אותו משתף פעולה עם חברו לקבוצה גם בבמה הגדולה בעולם.

פחות מזה ייחשב כישלון: בניגוד למונדיאל הקודם, ניגריה נקלעה לבית קשה בהרבה ולכן הדחה בשלב הבתים לא תהיה כל כך מפתיעה. למרות זאת, סיום במקום הרביעי בהחלט יהיה מאכזב.

תחזית: מוסא לא יפגע, אוגו ימצא את עצמו על הספסל וניגריה תסיים במקום הרביעי עם נקודה אחת בלבד. כישלון חרוץ.