$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

מדינת קליפורניה נגד פיפ"א ומאדן NFL

חברת EA מקבלת מכתב תביעה הטוען כי מצב האולטימייט טים נחשב כהימורים לא חוקיים, ותדרש לשלם פיצויים בסך 5 מ' דולר

מתן בן ישי
מתן בן ישי  18.08.20 - 14:32

תגיות: פיפ

חברת EA שוב מסתבכת בעקבות מצב המשחק "אולטימייט טים" במשחקי פיפ"א ומאדן NFL. הפעם החברה מקבלת מכתב תביעה ממשרד התובע המחוזי של קליפורניה, בו נטען כי מצב המשחק הפופולארי אולטימייט טים מפר את החוקים במדינה, ומכריזים כי הוא צריך להיכלל תחת ההגדרה של הימורים לא חוקיים.

התביעה מתייחסת כמובן אל אלמנט פתיחת הקלפים במשחקים של EA, שדורשת מהשחקנים לשלם בכסף אמיתי ולהמירו למטבע דיגיטלי, על מנת לרכוש חבילות קלפים במשחקים כמו מאדן ופיפ"א. השחקנים שרוכשים את הקלפים, אינם יודעים מה הפרסים שיצפו להם, ומסתמכים על אלגוריתם אקראי ובעיקר מזל.

התובע המחוזי שמוביל את התביעה, קווין רמירז, מציין כי הוא מייצג יותר מ-100 תובעים שונים הדורשים מ-EA פיצוי בסך חמש מליון דולר, בטענה שחברת EA "בונה על כך שעקב שימוש במצב המשחק, עלולות להתפתח אצל הצרכנים התנהגויות ממכרות, שיגדילו את הרווחים של החברה".

התופעה נפוצה מאוד במשחקים בתעשייה, ואינה ייחודית רק למשחקים של חברת EA. היא מוכרת תחת הכינוי "תיבות אוצר". רמירז טוען שהוא גם  בין אותם שחקנים שנפגעו מאותן תיבות אוצר לאורך השנים, וציין בעצמו בכתב התביעה כי מאז שנת 2011 הוא ביזבז יותר מ-600 דולר במצב בפיפ"א ומאדן ביחד.

"חבילות הקלפים הללו הן 'תיבות אוצר'. לקנות חבילות לא שונה מלבצע עסקת הימורים. הרכישה באמצעות כסף אמיתי מסתמכת על סיכויים אקראיים בלבד על מנת לזכות בשחקנים המקצועיים ובאייטמים השווים ביותר במשחקי הספורט של החברה" נכתב במכתב התביעה.

העובדה ששחקנים משלמים בכסף אמיתי ואינם יודעים מה עתיד לצאת להם, הושוותה יותר מפעם אחת בתעשייה להימורים לכל דבר ועניין. גם באירופה החלו לחוקק צעדים על מנת למנוע את התופעה וכעת המכניקה נחשבת ללא חוקית במדינות כמו בלגיה.

בשנה שעברה הממשלה באנגליה המליצה להגדיר את המכניקות הללו תחת החוקים של הימורים לא חוקיים על מנת למנוע מילדים להשתמש בשירות. צפו בראיון העוסק בנושא, עם חוקר ההתנהגות עמית בשארי, כפי ששודר בתכנית 5GAMING.