$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

Take-Two רכשה את Zynga בסכום עתק

שווי העסקה עומד על 12.7 מיליארד דולר אך לזינגה יש 45 יום להחליט אחרת

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  11.01.22 - 10:16

אתמול הודיעה Take-Two על תוכנית לרכישת ענקית משחקי המובייל Zynga, בעסקה בשווי של ב-12.7 מיליארד דולר. העסקה תפגיש בין שתי ענקיות, כל אחת בתחום שלה, Take-Two בקונסולות ומשחקי מחשב (כולל כותרים איקוניים כמו Grand Theft Auto) ו-Zynga במגוון עצום של משחקים ניידים חשוב לציין שהעסקה לא נסגרה, ויש הוראה של "גו-שופ" לפיה ל-Zynga יש 45 ימים לחפש עסקה טובה יותר עם חברה אחרת. רבים אולי זוכרים כיצד Take-Two עמדה במקור לרכוש את Codemasters לפני ש-EA נכנסה ורכשה את החברה במקום זאת.

Take-Two מסרה כי מדובר ב"שילוב טרנספורמטיבי" של חברות שיהפוך אותן ל"אחת מהמפיצות המשחקים הסלולריות הגדולות והמגוונות ביותר בתעשייה". "השילוב של המומחיות של זינגה בפלטפורמות ניידות בשילוב היכולות של Take-Two יאפשר לנו להמשיך ולקדם את המשימה שלנו לחבר את העולם באמצעות משחקים תוך השגת צמיחה וסינרגיות משמעותיות ביחד", מנכ"ל זינגה פרנק. אמר בהצהרה. זמן קצר לאחר ההודעה, מנכ"ל Take-Two, שטראוס זלניק הסביר כי הכוונה מאחורי הרכישה של Zynga היא להעביר כמה שיותר משחקים וזיכיונות שונים של החברה אל עולם המובייל בדרך קלה יותר.

הניסיון הנוכחי של Take-Two לרכוש את Zynga יהיה רכישת המשחקים הגדולה ביותר בתעשייה המתגבשת במהירות. בשנה שעברה, מיקרוסופט סגרה עסקה לרכישת Scrolls  יוצרת סדרת Elder Scrolls תמורת 7.5 מיליארד דולר, וסיימה את הרחבה המהירה של מערך האולפנים שלה עם קנייה של עוד מספר חברות קטנות. גם חברת האחזקות של משחקי הווידאו השוודית Embracer Group הייתה במסע רכישה, וקנתה את Gearbox, מפתחת סדרך משחקי Borderlands, ואת האולפן Aspyr העובד על חידוש ל-Star Wars: Knights Of The Old Republic.

בנוסף Take-Two לא הראשונה שהתחילה את טרנד קניית חברות המובייל, אלא אקטוויז'ן שב-2015 עוד קנתה את King, מפתחת Candy Crash. EA שכבר "גנבה" ל-Take Two חברה אחת, קנתה את Glu Mobile עוד בתחילת 2021, וכמובן יש את הענקית הסינית Tencent, שקונה חברות מובייל וגם גיימינג למחשב האישי והקונסולות כמו מוצרים בסופר מרקט.