$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

מספר החברות שעוזבות את רוסיה ממשיך לגדול עקב הסנקציות

המגמה ממשיכה עם מיקרוסופט, אקטיוויז'ן, אפיק, EA, נינטנדו ועוד

ניר אימבר
ניר אימבר  06.03.22 - 17:10

התגובה לפלישה של רוסיה לאוקראינה הייתה מהירה. חברות, ממשלות ואנשים פרטיים הטילו סנקציות, וניתקו את הקשרים עם המדינה, באופן שהפתיע את כולם. בעולם הגיימינג, הסנקציות שהתחילו עם EA אחרי שהסירה את נבחרות וקבוצות רוסיה ממשחקיה, ממשיכות להתרחב אל שאר ענקיות הגיימינג בתחום.

רק לפני שלושה ימים ביקש סגן ראש ממשלת אוקראינה, מיכאל פדורוב, מחברות וארגוני גיימינג להצטרף למאבק ולהפסיק לעבוד עם רוסיה ולהפסיק למכור מוצרים במדינה. לא בטוח שהוא ציפה לכמות החברות שעושות זאת, אפילו אם זה לא באמת קשור אליו.

מיקרוסופט הודיעה כי היא משעה את כל המכירות החדשות של מוצרים ושירותים של מיקרוסופט ברוסיה במחאה על הפלישה של המדינה לאוקראינה. נשיא החברה בראד סמית' הודיע ​​על ההחלטה בפוסט בבלוג: "אנחנו מכריזים היום כי נשעה את כל המכירות החדשות של מוצרים ושירותים של מיקרוסופט ברוסיה", כותב סמית', ומדגיש את עמדת החברה לגבי:  "הפלישה הלא מוצדקת, הבלתי מעוררת והבלתי חוקית הזו של רוסיה".

השעיה זו כוללת מחשוב ענן כמו Azure, שירותי אקס בוקס, Windows ועוד. בנוסף הוא הדגיש עוד כי מיקרוסופט פועלת להגן על אוקראינה מפני התקפות סייבר רוסיות נגד ארגוני ממשלת אוקראינה.

אצל סוני כנראה שהדברים עובדים קצת אחרת. כפעולה ראשונה, החליטו הראשים של החברה כי הכותר החדש של החברה, גראן טוריזמו 7 לא יושק ברוסיה. למרות הוצאת המשחק ממכירה ברוסיה, סוני עדיין לא הודיעה רשמית על ההחלטה לאסור מכירת משחקים או שירותים אחרים במדינה. חטיבת הסרטים של סוני כן החליטה לאסור על הוצאת סרטים במדינה, כך שנראה כי מחלקת הגיימינג תפעל בצורה דומה בקרוב.

EA הייתה אחת החברות הראשונות בתחום המשחקים שעשו משהו בנוגע לרוסיה. עכשיו נראה כי החברה הלכה עוד צעד קדימה על ידי עצירה כל מכירות המשחקים במדינה. EA לא תמכור עוד תוכן, משחקים או מטבע וירטואלי ברוסיה או בלארוס בזמן שהסכסוך נמשך.

"המשחקים והתוכן שלנו לא יהיו זמינים יותר לרכישה באזור רוסיה, ב-Origin או באפליקציית EA, כולל דרך חנויות במשחק. אנחנו גם עובדים עם שותפי הפלטפורמה שלנו כדי להסיר את הכותרים שלנו מהחנויות שלהם ולהפסיק את המכירה של תוכן חדש במשחק באזור."

Activision Blizzard הודיעה בתחילת סוף השבוע האחרון כי גם היא מצטרפת למאבק. סגן נשיא החברה, דניאל אלגרה, פרסם את ההודעה במכתב לעובדים ששותף בפומבי: "היום, אנו מכריזים שאקטיווויז'ן תאסור מכירות חדשות של משחקים ברוסיה בזמן שהסכסוך הזה נמשך. נמשיך לבחון דרכים לתמוך בעם האוקראיני. אני רוצה להרגיע את כולם שבטיחות העובדים שלנו היא בראש סדר העדיפויות של צוות ההנהגה שלנו. אנו עושים הכל כדי לסייע לעובדים, ולמשפחותיהם, המושפעים ישירות מהטרגדיה הזו".

CD Projekt מפתחת סדרת משחקי Witcher וסייברפאנק 2077, הודיעה כי גם היא תפסיק למכור משחקים ואת שירותיה ברוסיה ובלארוס. כמו כן החברה לא תאפשר לאזרחים ממדינות אלה, להשתמש בפלטפורמת GOG. החברה שבסיסה בפולין מסרה כי היא "עומדת איתן עם תושבי אוקראינה". יום לאחר תחילת הפלישה, CD Projekt תרמה כ-242,000 דולר לקבוצה הומניטרית לתמיכה בקורבנות הסכסוך.

ההחלטה של החברה לעצור את המכירות בשתי המדינות הובילה למבול של ביקורות שליליות בכל משחקיה על פלטפורמת סטים ושאר אתרים אחרים. כמובן שכל זה לא עצר את החברה להמשיך לפעול בצורה המתבקשת. "אמנם איננו ישות פוליטית המסוגלת להשפיע ישירות על ענייני המדינה, ואיננו שואפים להיות אחת, אך אנו מאמינים שלישויות מסחריות, כאשר הם מאוחדים, יש את הכוח לעורר שינוי גלובלי בלבם ובמוחם של אנשים רגילים". נמסר מ-CDPR.

בגזרת הפלטפורמות למחשב האישי, נודע לפני מספר ימים כי Steam, שירות ההפצה הדיגיטלי של Valve, לא יאפשר לכרטיסי אשראי רוסים או בלארוסים לרכוש משחקים. גם כאן האיסור לא משפיע רק על הצרכנים אלא גם על המפתחים מרוסיה אשר ההכנסה שלהם נעצרה מכיוון שחברות בינלאומיות לא עובדות עם בנקים רוסיים יותר, מה שגורם לכך שהכסף לא נכנס לחשבון של אותו מפתח.

Epic Games הודיעה כי היא "תפסיק את המסחר עם רוסיה" במשחקיה כתגובה לפלישה לאוקראינה. החברה אמנם ציינה שהיא לא תחסום את הגישה למשחקים לרוסיה, והצדיקה זאת בהשוואה לכלי תקשורת ואמרה ש"העולם החופשי צריך להשאיר את כל קווי הדיאלוג פתוחים". 

לאחר מספר שעות ואולי בגלל הביקורות סביב הודעה זו, נודע כי החברה גם החליטה לאסור מכירות משחקים ברוסיה, למרות שאפיק עדיין לא תחסום גישה למשחקים שכבר מותקנים אצל אותו משתמש.

 

החברה האחרונה שהצטרפה לרשימה שרק ממשיכה לגדול, היא Nintendo. צרכנים לא יוכלו לבצע רכישות דיגיטליות מה-eShop הרוסי של נינטנדו לעת עתה. ענקית המשחקים היפנית הודיעה כי חנות ה-eShop ברוסיה הוכנסה באופן זמני למצב תחזוקה בשל העובדה ששירות התשלומים השעה את עיבוד התשלומים ברובלים.

מנינטנדו נמסר: "בשל העובדה ששירות התשלומים ב-Nintendo eShop השעה את עיבוד התשלומים ברובלים", Nintendo eShop ברוסיה מועבר באופן זמני למצב תחזוקה. אנו מתנצלים על אי הנוחות נגרם. נשתף עדכונים ככל שהמצב יתפתח".

הפלישה של רוסיה לאוקראינה החלה בסוף פברואר כאשר רוסיה פתחה במתקפה ללא התגרות על המדינה. מאז תחילת הלחימה, היו אלפי נפגעים, בהם אזרחים רבים, וכמעט מיליון אזרחים נמלטו מהמדינה. המתקפה הביאה לסנקציות נגד רוסיה ממדינות רבות ברחבי העולם. חברות גדולות כמו Shell, BP ואפל הפסיקו לפעול במדינה יחד עם חברות בידור כמו דיסני, נטפליקס, וורנר ועוד.

האזרח הרוסי הנורמטיבי שלא מעורב יותר מדי במה שקורה למדינתו, רואה סביבו עוד ועוד חברות ושירותים שונים שיוצאים ממדינתו בכל יום שעובר. בזמן שאותו אזרח לא יודע יותר מדי מה קורה מחוץ למדינה כי ממשלתו אסרה על רוב חברות התקשורת שפעלו במדינה להמשיך את שידוריהם.