$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

אזעקת שווא: למה אין סיכוי שהמונדיאל יגיע לקטאר?

אל תגידו שלא אמרנו: מתאריך לא הגיוני, שחיתות, לינה באוהלים ועד איסור על צריכת אלכוהול וקוד לבוש צנוע. כל הסיבות בגללן מונדיאל 2022 הולך לחשב מסלול מחדש

גיל לוין
גיל לוין  02.01.18 - 19:50

סביר להניח שאין זו הפעם הראשונה שעולה בדעתכם האפשרות שקטאר לא תארח את מונדיאל 2022. באופן רשמי אמנם, קטאר עודנה על הכוונת, אך בפיפ"א וברחבי התקשורת העולמית כבר עולות שאלות רבות לגבי קיום הטורניר במדינה העשירה בעולם, כי איפה ששוכן הכסף – שוכנת גם שחיתות. כל הסיבות בגללן אין סיכוי שאירוע הכדורגל הגדול בתבל יגיע לקטאר בעוד 5 שנים.

פגרת מונדיאל
בעקבות מזג האוויר הקיצוני במדינה (41 מעלות בחודשי הקיץ), הוחלט לקיים את המונדיאל בחודש דצמבר, מהחודשים העמוסים ביותר בכדורגל העולמי – מסוף שלב הבתים של ליגת האלופות שייאלץ להידחות, דרך גביע העולם במועדונים, ועד המשחקים המעניינים ביותר של הליגות הגדולות בעולם. האם יוותרו על מחזורי חג המולד באנגליה? מה יעלה בגורל המפעלים האירופיים? ומה לגבי פגרת החורף באירופה? חודש של כדורגל יידחה לקיץ ועתיד לשבש את העונות שאחרי ברמת הכדורגל העולמי.


מונדיאל בלי אלכוהול
קטאר היא מדינה דתית מוסלמית וע"פ חוקי האסלאם חל איסור על שתיית אלכוהול, לכן שתייה באזורים ציבוריים והכנסת מוצרים אלכוהוליים למדינה - אסורים. למרות החוקים הנוקשים בנושא, אלכוהול כן נמכר בבתי מלון מסוימים במדינה, לזרים בלבד ובכפוף לאישור מיוחד.

בכל הקשור לימי אירוח הטורניר – קטאר הצהירה כי אינה הולכת לאפשר צריכת אלכוהול ברחובות ובמקומות ציבוריים, כולל אצטדיונים. צריכת אלכוהול בתקופת הטורניר תתבצע אך ורק באזורים ייעודיים, מרוחקים קילומטרים ממרכזי העיר. מעבר לפספוס החוויה שבמפגש עם אוהדים מכל העולם בברים המקומיים והחגיגות שאחרי משחקי הטורניר אל תוך הלילה, סוגיית האלכוהול במדינה עלולה גם לסבך את פיפ"א עם אחד הספונסרים המרכזיים שלה, באדוויזר.


שימו על עצמכם משהו
הגברים הקטארים לבושים כותונת רחבה ועל ראשם עוטים גוטרה – כיסוי ראש בצבע לבן או אדום לבן והנשים הקטאריות נוהגות לכסות את שערן בשיילה, את גופן בשמלה שחורה בשם עבאיה ולעיתים את פניהן בבורקה שחורה כשרק ענייהן נשארות חשופות.

אז אמנם במדינה אין דרישה בחוק מנשים וגברים זרים לעטות את הלבוש המסורתי, אך למרות החום הקיצוני, בעיקר בחודשי הקיץ – חל איסור על לבישת בגדים חשופים בציבור - הכתפיים והחזה חייבים להיות מוצנעים, כמו גם הרגליים לפחות עד קו הברך. החוקים שתקפים במדינה לגברים ונשים כאחד, יהפכו בלתי ניתנים לאכיפה וייצרו פרובוקציות רבות, בזמן שמיליוני אוהדי כדורגל שאינם מוסלמים, לא ימהרו לקבל על עצמם את הדרישה להיות כפופים לקוד לבוש בתוך האקלים הלוהט של קטאר.

מצב פוליטי רגיש
קשה להאמין שפיפ"א תאפשר לטורניר להתקיים במדינה הנמצאת בעיצומו של סכסוך פוליטי חריף, כמו זה שקטאר מעורבות בו עם כמה משכנותיה החזקות - איחוד האמירויות הערביות, מצרים, ערב הסעודית ובחריין. מקורו של הסכסוך בתמיכתה הכלכלית של קטאר בארגונים אסלאמיסטים קיצוניים, כמו האחים המוסלמים, המוגדרים כארגון טרור.

 כבר בתחילת השנה ניתקו המדינות את כלל הקשרים עם קטאר והחלו בענישה כלכלית ובידודה. שגרירי המדינות עזבו את דוחה, מעברי הגבול נסגרו, כמו גם המרחב הימי והאווירי – דבר המאריך באופן משמעותי את זמני הטיסות אל קטאר ומחוצה לה ובאופן ישיר משפיע על העלות הכספית שפוגעת בתיירות במדינה.


כי כבר אמרו את זה קודם
סערת השחיתות בראשה נשיא פיפ"א, ספ בלאטר, הובילה לחקירות שנמצאות בעיצומן וכבר הועלו ראיות הקושרות לכאורה את בלאטר בקבלת שוחד בתמורה לזכיית קטאר במכרז. כעת, החלו לצוץ דיווחים בתקשורת העולמית על אפשרות לשינוי המדינה המארחת בעקבות משברים פוליטיים למיניהם. אם זו הסיבה האמתית לשאלה האם קטאר צריכה לארח את המונדיאל? לא בטוח. אך השמועות רצות, וכבר לא נשמע מופרח שייתכן והיעד ל-2022 עתיד להשתנות.

מלכתחילה לא עמדה קטאר בדרישות בסיסיות של פיפ"א - כמו מספר של 60 אלף חדרי לינה לפחות במדינה - כשבפועל נספרו בשנת 2015 רק 20,700 חדרים (הפתרון של הקטארים אם תהיתם - תהיה לינה בשטח באוהלים במדבר). וכן, גם פגיעה בזכויות אדם - בזמן שבימים אלו, במסגרת בניית האצטדיונים וההכנות לטורניר, נאלצים אלפי עובדים זרים לעבוד תחת חום לא סביר של 50 מעלות, ללא מים ואוכל ומספר ההרוגים כיום נספר באלפים.


בשורה התחתונה:
כנגד כל ההיגיון ועל אף שכבר עלו ראיות לכך כי המכרז היה מושחת, עדיין אין הודעה רשמית המבשרת על שינוי המדינה המארחת, אם בכלל, ונראה שפיפ"א לא ממהרת להפוך שולחנות - אולי במטרה למנוע שאלות נוספות בכל הנוגע לטורניר המתהווה ברוסיה. בכל מקרה, למרות שקטאר מתקדמת במרץ לקראת האירוע, ואף הספיקה להשקיע סכומי עתק המוערכים בכ-204 מיליארד דולר, לא היינו מתחילים ללמוד ערבית לקראת 2022.

.