$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

משחקי הקורונה: כך תיראה האולימפיאדה בטוקיו

מגבלות תנועה מחמירות, דיווח יומי על המצב הבריאותי, הימנעות מלחיצת יד וחיבוק, מתקן אשפוז לחיוביים וחדר אוכל עם מחיצות. האולימפיאדה בטוקיו תהיה שונה מכל מה שהכרנו. הפרטים פה

שירי אלג'ם, שליחת ערוץ הספורט לטוקיו
שירי אלג'ם, שליחת ערוץ הספורט לטוקיו  19.07.21 - 10:04

תגיות: טוקיו 2020

עוד לפני טקס הפתיחה ב-23 בחודש, כבר עכשיו ברור שהמשחקים האולימפיים בטוקיו יהיו משחקים שטרם נראו או הכרנו. הסיבה: מגיפת הקורונה, שבעקבותיה הוועד האולימפי הבינלאומי, יחד עם המארגנים היפניים, החליטו על הנחיות קפדניות ומגבלות רבות על כל המשתתפים - הספורטאים, אנשי המשלחות ואנשי התקשורת. זאת, בנוסף לעובדה שהמשחקים יתקיימו ללא קהל.

"אין תיירים, אין משפחות, אין חברים, אין נותני חסויות, כל הנושא של האווירה יהיה אחרת, כל הצבעוניות והמפגש הגלובלי בין כל 206 המדינות יהיו שונים", הסביר מנכ"ל הוועד האולימפי הישראלי גילי לוסטיג. "גם ההנחיות ישנו כמובן את פני המשחקים. ג'ודאי לא יוכל ללכת לראות התעמלות, מתעמל לא יכול להגיע לאצטדיון האתלטיקה וכו', כל ספורטאי ממוקד בענף שלו".

אז איך בדיוק יחוו הספורטאים את המשחקים? מהן ההגבלות החלות עליהם? ערוץ הספורט עושה לכם סדר. קודם כל, על הספורטאים חלות ההנחיות שכולנו התרגלנו אליהן, כמו למשל לחטא ידיים בתדירות גבוהה, להימנע ממגע עם חפצים, לשמור על מרחק של שני מטרים מאחד לשני, להימנע מהתקהלויות, לחיצת יד וחיבוק וכמובן לעטות כל הזמן מסיכה (להוציא בזמן אימון, תחרות, שינה ואכילה ושתייה).

בדיקות קורונה יהיו דבר שבשגרה, אולי כמו שתיית מים במזג האוויר החם והלח בטוקיו. לפני הטיסה לחו"ל כל ספורטאי יהיה חייב לבצע שתי בדיקות קורונה (במהלך 96 שעות לפני הטיסה) והעלייה למטוס תיעשה רק בצירוף שתי בדיקות שליליות, שמדווחות ונשלחות למארגנים מבעוד מועד. עם הנחיתה ביפן, עוד בשדה התעופה, כל ספורטאי יעבור בדיקה נוספת, ובדיקה רביעית עם הכניסה לכפר האולימפי. גם במהלך המשחקים עצמם הספורטאים יעברו בדיקת קורונה באופן יומי. מי שיימצא חיובי לא יוכל כמובן להתחרות ולשהות בכפר האולימפי והוא יאושפז במתקן מיוחד של המארגנים וישוחרר ממנו רק אחרי הסכמה של משרד הבריאות היפני.

בנוסף לאימונים ולהכנות, לספורטאים תהיה משימה נוספת: לדווח בכל יום על מצבם הבריאותי באמצעות אפליקציה מיוחדת. על הספורטאים למדוד חום מדי יום, בכניסה לאתרי האימון והתחרות, כשטמפרטורת גוף מעל 37.5 מעלות לא תאפשר כניסה למתקנים השונים ותשלח את הספורטאי לבידוד, לבדיקת קורונה ולהמשך בירור.

הספורטאים יוכלו לנוע רק בין הכפר האולימפי, מתקני האימון ומתקני התחרות שלהם בלבד. מעבר לכך, הם לא יהיו רשאים להסתובב בחופשיות. כלומר, הם לא יוכלו להיכנס לחנויות ומסעדות או לבקר באתרי תיירות ברחבי טוקיו. גם חדרי האוכל של הכפר האולימפי ישנו את פניהם: מקומות הישיבה יהיו בהתאם לכללי הריחוק החברתי ובין הסועדים תהיה מחיצה מפלסטיק. כדי להימנע מדוחק אפשר יהיה לבדוק באפליקציה את מצב התור בחדר האוכל ויהיו עמדות מיוחדות מהן אפשר יהיה לקחת אוכל ולצאת החוצה.

"חדר האוכל בכפר האולימפי היה תמיד מקום מפגש מרתק, צבעוני ומלהיב של הספורטאים, והפעם מבקשים להמעיט בביקורים ובהתקהלויות שם", סיפר לוסטיג. כדי לקצר כמה שיותר את השהייה ביפן, כל ספורטאי שסיים את השתתפותו במשחקים יצטרך לעזוב את הכפר האולימפי ואת המדינה תוך 48 שעות.

בעקבות ההנחיות והמגבלות שהמשלחות יחוו בפעם הראשונה, סיסמת המשחקים הותאמה אף היא למצב ושונתה ל"חזקים יחד", כשהוועד האולימפי הבינלאומי מטיל את האחריות לביטחון המשחקים ובריאות המשתתפים ושל אזרחי יפן על כל ספורטאי וחבר משלחת שהוא.

כדי למזער נזקים ולוודא שכל ההנחיות מבוצעות במלואן במשלחת האולימפית הגדולה אי פעם, בוועד הישראלי החליטו על שיטת העבודה הבאה: מעבר לאחראי הקורונה הכלליים, שמוליק רוזנטל וליהי שיינברג, מונו אחראי משנה בענפים שבהם יש מספר גדול של משתתפים כמו בג'ודו (מחולק לג'ודו גברים וג'ודו נשים), שחייה, התעמלות, שייט, אתלטיקה ורכיבת סוסים.

"זה כאב ראש ענק", הודה לוסטיג בשיחה עם ערוץ הספורט. "בתקופה הזו, רגע לפני ההמראה ליפן, אנחנו מתעסקים רק עם ענייני הקורונה. לצערי אנחנו מתעסקים פחות בנושא הספורט ויותר בנושא הבירוקרטיה, המילוי של כל הטןופסולוגיה הבלתי נגמרת, ארגון הבדיקות לפני הטיסות, אלה דברים שלא הכרנו קודם וזה לא דומה לשום דבר", הסביר מנכ"ל הוועד האולימפי הישראלי.

"הסברנו לספורטאים שהם חייבים להיות סבלניים, שיהיו נקודות שיהיה בהן עומס, כמו למשל בשדה, שם הבדיקה והאישורים יכולים לקחת כמה שעות. ברור שההנחיות לא פשוטות, אבל האלטרנטיבה לזה הייתה שלא היו משחקים בכלל, אז מבחינת הספורטאים הכי חשוב שמתקיימים המשחקים ויש תחרויות", הבהיר לוסטיג, "ולפי התחרויות הבינלאומיות האחרונות, בהן יש גם מגבלות אדירות, נראה שצפויים לנו משחקים נהדרים מבחינה ספורטיבית".