$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

ללא קהל ומוקלט בחלקו: הכל על טקס הפתיחה

האירוע הגדול שיפתח את משחקי טוקיו. מקרא אולימפי, פרק ד'

ארד ירושלמי
ארד ירושלמי  18.07.21 - 11:30

כל ארבע שנים כל העולם מחכה לאחד האירועים הגדולים בעולם - המשחקים האולימפיים. אחד הדברים המרכזיים שכולנו תמיד סקרנים לגביו, זה כיצד תפתח את המשחקים העיר שנבחרה לארח אותם, ועד כמה מרהיב תהיה הפתיחה הזאת, בטקס המסורתי שמתקיים באצטדיון האולימפי. עוד לפני שהוא מתרחש, תמיד רצות שמועות, ספקולציות ודיווחים בנוגע לפרטים נקודתיים על מהלך הטקס, והפעם, לנוכח התפשטות נגיף הקורונה, סימני השאלה רבים עוד יותר. אז בשביל זה אנחנו כאן. ברוכים הבאים לפרק ד' בסדרת הכתבות שלנו, "מקרא אולימפי".

טקס הפתיחה של המשחקים בטוקיו, שמתקרבים בצעדי ענק, ייערך ביום שישי הקרוב בשעה 20:00 שעון מקומי, 14:00 שעון ישראל. באופן טבעי, בכל העולם מצפים כי הוא יהיה מרהיב ביופיו, עם פירוטכניקה מתוחכמת כמו שהיפנים מסוגלים לעשות, וכזה שיותיר רושם חיובי וייתן לכולנו טעם של עוד לקראת המשחקים עצמם.

המסר שיוביל את הטקס, על פי האתר הרשמי של האולימפיאדה, יהיה "United by Emotion" - מאוחדים באמצעות רגש. אגב, המארגנים הצהירו כי ישנו מסר שלפיו תכננו את כל הטקסים, כולל הסיום וכולל אלה של המשחקים הפראלימפיים. המסר הינו "Moving Forward" - ממשיכים קדימה, עם כוונה לכך שבמשחקים ינסו להעניק תקווה חדשה אחרי ההתמודדות עם המגפה הקשה שהכתה בעולם כולו.

נמשיך עם העובדה שלראשונה בתולדות האולימפיאדות, לא מתאפשר לקהל לנכוח ביציעים של האצטדיונים השונים, האולמות ושאר מתקני הספורט בהם ייערכו התחרויות, זאת בעקבות מצב התחלואה הבעייתי ביפן. אולם, זה לא אומר שלא יהיו אנשים בכלל בטקס הפתיחה. בתקשורת היפנית פרסמו כי נציגים רבים מהוועד האולימפי הבין לאומי, לצד דיפלומטים ממספר מדינות וספונסרים שונים, ינכחו ביציעי האצטדיון האולימפי בטוקיו. זה אמנם נשמע מעט תחילה, אך מהדיווח עולה כי ייעשו מאמצים להכניס 10,000 אנשים שנכללים בקטגוריית המיוחדות הללו.

מבחינת התוכן של הטקס, המארגנים לא שיגרו פירוט רב לציבור, ועדיין לא הייתה שום הודעה רשמית לגבי אמנים ספציפיים שיופיעו. בכלי התקשורת השונים סבורים כי בממשלת יפן נוקטים בהרבה מאוד אמצעי בטיחות על מנת לוודא שלא יהיה גל התפשטות במשחקים, וזה כולל גם טקס פתיחה יחסית מצומצם מבחינת האנשים שיופיעו בו. אגב, פורסם גם כי חלק נכבד מהטקס יוקלט מראש, על מנת לצמצם את כמות האנשים בכל אירוע בודד.

כמובן שבין לבין כל המופעים, הזיקוקים והפירוטכניקה, ייערך טקס הדלקת האש האולימפית, כשהלפיד ייכנס לתחומי האצטדיון. גם כאן, טרם ידוע מי יהיה הספורטאי שירוץ איתו. משהו אחד שכן ידוע הוא המפגן המרשים ביותר שצפוי להיות בשמיים, על ידי הטייסת של חיל האוויר היפני שנקראת "Blue Impulse", שתצייר את הסמל של האולימפיאדה - חמש הטבעות. בנוסף, מרבית המופע יתעסק בלציין את העבודה הקשה של כל מי שתרם את חלקו במאבק נגד הקורונה, בעיקר אנשי בריאות שונים.

ולסיום, אסור לשכוח את המצעד הענק, בו כל המשלחות ייכנסו לאצטדיון ויעשו סיבוב במסלול האולימפי עם הדגל של מדינתם. כידוע, לראשונה בכל משלחת יהיו שני נציגים, גבר ואישה, שיסחבו את הדגל יחדיו, זאת על מנת לקדם שוויון. כמיטב המסורת, הסדר של המשלחות יהיה לפי ה-א"ב של השפה המקומית, ולראשונה אי פעם זה יהיה ביפנית, אחרי שבמשחקים שטוקיו אירחה ב-1964 הסדר היה דווקא באנגלית. קיים סיכוי שבמשלחות גדולות מרבית הספורטאים יצטרכו לשבת ביציעים, כדי למנוע צפיפות על המסלול עצמו.

ללא קשר לסדר של השפה, המשלחת הראשונה שתיכנס, שוב כמיטב המסורת, היא יוון. המשלחת שקיבלה את הכבוד להיכנס שנייה היא זו של הפליטים, שתתחרה תחת הדגל של הוועד האולימפי הבין לאומי. מיד אחריה יחלו להיכנס משלחות לפי הסדר של ה-א"ב, כשישראל תהיה במקום ה-21 מתוך 206, אחרי איי הבתולה הבריטיים ולפני איטליה. עוד שתי משלחות שלא ייצעדו בהתאם לשפה המקומית הן משתי המדינות שהולכות לארח את המשחקים הקרובים ב-2024 (צרפת) ו-2028 (ארה"ב), ושתיהן יהיו הלפני אחרונות בטקס, כשיפן כמובן תהיה האחרונה. לפניהן תצעד המשלחת הרוסית, שתתחרה תחת דגל הוועד האולימפי הרוסי ולא דגל רוסיה.