$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

לא רצה להיות "עול": כך נרקמה עסקת גריזמן

ההסכם ה"סודי" עם אתלטיקו, מה שהכריע ולמה פליקס לא נכלל?

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  01.09.21 - 18:42

בדרך כלל היא זו שרוכשת שחקנים, אבל אמש (שלישי) חלון ההעברות של ברצלונה התבטא בעיקר בחיסכון על שחקנים. עם זאת, הקטאלונים כמעט והצליחו לשים את ידם על הכישרון הצעיר של אתלטיקו מדריד, ז'ואאו פליקס, ורק סירוב של הרגע האחרון מנע זאת מהם.

מי שעומד מאחורי פיצוץ העסקה הראשונית, הוא מנכ"ל אתלטיקו מדריד ואחד ממחזיקי המניות, חסוס גיל מארין. בארסה הציעה את נוסחת הטרייד לאתלטיקו כיוון שעקבה אחרי ז'ואאו זמן רב והניחה שישתלב בצורה טובה לסגנון המשחק של הקבוצה, אך מארין התעקש להשאירו בקבוצה מהחשש שיפגין שם את מה שציפו ממנו להפגין במדריד.

לעומת מארין, צ'ולו סימאונה דווקא הסכים לטרייד. הסיבה: פליקס לא הסתגל לשיטה שלו, בעוד גריזמן סיפק את ביצועיו הטובים ביותר בוונדה מטרופוליטנו ולא ענה על הציפיות של רונלד קומאן. אבל כשמארין הטיל וטו על העסקה, בארסה הבינה שעליה לנצל את ההזדמנות בכל זאת ולהיפטר מהחוזה הגדול של גריזמן - שהיה המשתכר הבכיר של ברצלונה אחרי עזיבת מסי.

גריזמן עצמו, זה לא סוד, לא "הרגיש בבית" בברצלונה. כבר חודשים רבים שהוא מתנדנד בין השחקן הבכיר בקבוצה לבין היותו "עול". ב"ספורט" הקטאלני דיווחו הבוקר שהפיתוי להיפרד ממנו תמיד היה קיים, עוד מהקיץ שעבר. וכשניסו בברצלונה לחדש את חוזהו של מסי, שמו של גריזמן עלה כמעט מיד בהקשר של פרידה על מנת לחסוך כספים. בסביבת השחקן הבהירו לא פעם שאם לא ברצלונה, הוא ירצה לחזור לאתלטיקו מדריד.

לאט לאט, ככל שעבר הזמן, גם הסבלנות של גריזמן פגה - מספרים ב"ספורט". לא כי הוא היה כל כך נחוש לעזוב, אלא כי "לא רצה להוות בעיה עבור המועדון". בשלב הזה, הרצון של סימאונה להחזיר אותו החל לסלול עבורו את הדרך חזרה והקשר בינו לבין הקבוצה חודש. למעשה, כבר לפני חודשיים אתלטיקו וגריזמן הגיעו לסיכום על התנאים לחזרה אפשרית והדבר היחיד שהיה חסר הוא הסכמתה של ברצלונה.

כשמסי עזב, השיח השתנה בין רגע ולפתע נאמר ש"גריזמן צריך להישאר ולהיות המנהיג החדש". התחושה הייתה שהעסקה לא יכולה לצאת לפועל, אבל המצב הכלכלי של ברצלונה היה זה שהכריע וברגע האחרון של חלון ההעברות הגיעה ההסכמה לפרידה שבגינה נחסכו לקטאלונים כמעט 140 מיליון יורו.