$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

כולם אשמים: הגורמים בפארסת פיצוץ המשחק בין ברזיל לארגנטינה

הסירוב של הפרמייר ליג לשחרר את השחקנים, המצב הקשה בברזיל מוכת הקורונה, הניסיון של האלביסלסטה להרוויח מהמצב והחלמאות של הקונמבול. ברחבי העולם קיוו לצפות בפרק נוסף ביריבות של שתי הענקיות, אבל סבלו מאינטרסים של שלל גופים מושחתים. וכמה שהאוהדים מסכנים

אלכס רייכמן  06.09.21 - 12:09
(GETTY)
(GETTY)

משחק בין ארגנטינה לברזיל זו תמיד חוויה. לפעמים זה יהיה משחק וירטואוזי, כיאה לכמות הכוכבים על המגרש; לפעמים זו תהיה מלחמה, פיזית נטולת פשרות וללא לקיחת שבויים; לפעמים זו תהיה מערכה טקטית שתוכרע במהלך אחד מבריק; ולפעמים זו תהיה פארסה כמו זו שהייתה הלילה (בין ראשון לשני).

מי בכלל זוכר שהכל התחיל דווקא במאבק בין הנבחרות למועדונים ולשחקנים? קבוצות הפרמיירליג באנגליה לא אישרו לשחקנים לטוס ולהשתתף במוקדמות המונדיאל, הברזילאים קיבלו בתבוסה את ההחלטה, תשעה שחקנים נשארו מאחור בממלכה המאוחדת. הארגנטינים, מחו וזכו, וארבעה נציגים עלו על המטוס לדרום אמריקה. אומרים שהכתובת היתה על הקיר, אבל רבים התקשו לקרוא אותה כי היא הייתה בפורטוגזית וכנראה שהארגנטינים לא הביאו מתורגמן.

הסיפור פשוט. בברזיל מוכת הקורונה, נזכרו פתאום שיש כללי קורונה לאכוף. האמנם? ממש לא, הכל פוליטי. קונמבול (CONMEBOL), הגוף שמנהל את הכדורגל בדרום אמריקה, אחד הארגונים המושחתים ביותר שיש בעולם הכדורגל נמצא בעצם במלחמה יומיומית עם כל ההתאחדויות באזור, ועם ההתאחדות הברזילאית בעיקר, אבל הפעם הם נקלעו לאש הצולבת של הפוליטיקה המקומית בברזיל.

משרד הבריאות הברזילאי, שאחראי לאחת המדינות בעלות המצב הקשה ביותר בעולם בקורונה, במדינה בה הנשיא (ז'איר בולסונארו) הוא אחד מגדולי מכחישי המחלה בעולם, אחד שאפילו דונלד טראמפ נתפס כשפוי לידו. משרד זה החליט כי הנכנסים למדינה אשר ששהו באנגליה טרם כניסה למדינה, חייבים בבידוד. זה לא משנה שיש חוקים לפיפ"א, אופ"א או קונמבול של התנהלות בבועה ומעבר חופשי לשחקנים ומשלחות, שום דבר לא עניין אותם.

הארגנטינים מחו, כל הסגל חייב לקבל אישור לשחק, אנחנו בתנאי בועה (קפסולה). הברזילאים התעקשו, לא ולא... בשלב זה ישנן מספר גרסאות. האחת גורסת שהמשלחת הארגנטינית זייפה ושיקרה במסמכי ההצהרה, כאילו לא כל העולם ראה את ארבעת השחקנים שמשחקים בפרמייר ליג שבוע קודם. גרסה אחרת מספרת שניתן אישור מגורמים בברזיל לכניסת השחקנים ובמשך שלושת הימים בהם הנבחרת שוהה בברזיל, הוסדר הנושא. אבל השורה התחתונה היא שבצהריי היום, וכמה שעות לפני המשחק הגיעו נציגים של משרד הבריאות ואסרו את היציאה מבידוד של ארבעת ה"אנגלים". מבולבלים? גם אנחנו.

מכאן העסק רק הלך והסתבך, גורמים פוליטיים נוספים נוספו לסלט, שכבר התחיל להריח לא טוב. אז מה עושים? נבחרת ארגנטינה הודיעה שאו שכולם משחקים או שאף אחד לא. הקונמבול, באישור של פיפ"א נתנו גיבוי והודיעו כי הארגנטינים רשאים לשחק, והנבחרת יצאה לכיוון המגרש. וצריך לזכור שמדובר בנבחרת ארגנטינה ובשורותיה חלק מהכוכבים הגדולים בעולם.

שחקני ארגנטינה הגיעו לאצטדיון, ערכו חימום, התלבשו ועלו לשחק, דקות ספורות מתחילת המשחק, עלו לכר הדשא הסוכנים של משרד הבריאות ודרשו לעצור את השחקנים הסוררים. הזוי, כבר אמרנו? הבלאגן חגג והמשחק בוטל. שחקני ברזיל נשארו על הדשא וערכו אימון לעיני הצופים והמצלמות.

זה גם הזמן לציין שהמשחק נקבע בפריים טיים האירופי ולכן שוחק בשעות אחה"צ המוקדמות של ברזיל, כך שכל העולם יוכל להנות מהכוכבים הגדולים של המשחק בשעה נורמלית. עד שאני סוף סוף לא צריך לקום באמצע הלילה לראות את ארגנטינה וזה מה שאני מקבל?

אז מי אשם? כולם. המשלחת הארגנטינית החצופה שהחליטה שחוקי ברזיל לא חלים עליה. הברזילאים הזמינו את העימות ועם גיבוי של קונמבול ידעו שירידה מהמגרש תזכה אותם בנקודות מבלי לשחק. דבר שמאוד שגרתי במשחקי קופה ליברטדורס בדרום אמריקה המושחתת. היו לעסקנים של הנבחרת שלושה ימים לנסות לסדר את הבגלן, אבל ארגנטינה חשבה שתרוויח מהעימות.

משרד הבריאות הברזילאי המקומי בסאו פאולו שהוא אופוזציה לנשיא המכהן בולסונארו, החליט לעשות שרירים בפריים טיים, ולעשות הון פוליטי על הסיפור. נציגי משרד הבריאות של סאופאולו הרוויחו הון פוליטי מכל הסיפור הזה והוציאו רע מאוד את נשיא ברזיל, ההתאחדות ועוד. גם ההתאחדות לכדורגל הברזילאית ונבחרת ברזיל שנתפסו במערומיהם אשמים. תחושת הגאווה הברזילאית הפגועה, שהגיעה למשחק במצב של אנדרדוג, שהפסידה בברזיל בגמר הגדול של הקופה אמריקה לארגנטינה של מסי, לא יכלה להרשות לעצמה עוד הפסד. והברזילאים כבר התחילו בחסרון כאשר שחקני הפרמייר ליג שלהם נשארו באנגליה והארגנטינים עלו למטוס. ההתאחדות ניצלה את המצב הזה להימנע מתבוסה נוספת. וכאן זה המקום להזכיר שברזיל מעולם לא הפסידה בבית משחק מוקדמות מונדיאל, ובטח לא התכוונה להפסיד לארגנטינה שוב.

מי עוד אשם? הקונמבול, שחושבים שהחוקים של ברזיל לא נכללים במערכת קבלת ההחלטות שלהם. הרי למה להגיע לעימות ביום המשחק כאשר משחקים כדורגל בכל העולם? את הכל ניתן היה לסדר הרבה הרבה לפני. כל הפוליטיקאים והעסקנים, שנתנו יד לקרקס הזה, ופגעו באחד מהמפגשים הכי מסקרנים בעולם הכדורגל. כולם אשמים. ורק מסכנים האוהדים שהגיעו, רכשו כרטיסים, או את ערוץ השידור. אלו שהתארגנו בפאבים מקומיים או בבית עם החברה. כי אף אחד לא לקח אותם בחשבון במלחמות הפרטיות שלהם.

הכדורגל בדרום אמריקה חולה, הוא נמצא במצב קשה. הקורונה פגעה קשות באחד מהמקומות הקדושים ביותר של דרום אמריקה, וחשפה ליקויים של שנים על גבי שנים של הזנחה פושעת. כל האירועים של השנים האחרונות בגביע הליברטדורס (הצ'מפיונס של דרום אמריקה) סודאמריקנה (מקביל לגביע אופ"א) הקופה אמריקה ועוד, כולם כולם, התנקזו לאחת הפארסות הכי גדולות שנראו אי פעם בדרום הפרוע.

נקודות מהמשחק הזה יחולקו בסוף, יש האומרים אפילו משחק חוזר בסוף המוקדמות. זה לא משנה את העובדה שנחצו כל הקווים האדומים והמשחק שאנחנו כל כך אוהבים שוב קיבל מכה אנושה מתחת לחגורה. שנה טובה וחג שמח לכל העם בציון, ובגלות. לימים שמחים יותר של כדורגל.