$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

מבקרים יוצאי דופן ביום עיון של הוועד האולימפי

בארץ מחכים למנכ"ל אולימפיק סולידריטי וגם לאתלטית היידי רוזנדהל

שירי אלג'ם
שירי אלג'ם  24.05.15 - 15:04
(צילום: סיביל שניידר, בילד)
(צילום: סיביל שניידר, בילד)

פירה מירו, מנכ"ל האולימפיק סולידריטי של הוועד האולימפי הבינ"ל, האחראי על הקשרים הבינ"ל בתנועה האולימפית, עומד להגיע לישראל ב-31 במאי כאורח הוועד האולימפי המקומי והמכללה האקדמית בווינגייט. מירו ישתתף ביום עיון בנושא האולימפיזם והמשחקים האירופאיים בבאקו שיתקיים ב-2 ביוני במסגרת היום האולימפי הבינ"ל.

את האירוע מארגנים המרכז ללימודים אולימפיים במכללה האקדמית בווינגייט בשיתוף עם הוועד האולימפי בישראל. במהלך ביקורו הקצר בישראל, יקיים מירו פגישת עבודה מיוחדת עם ראשי הוועד האולימפי בישראל ויערוך סיור במוזיאון החוויה האולימפית. לכנס תגיע גם האתלטית הגרמניה היידי רוזנדהל, האלופה האולימפית ממשחקי מינכן 1972 שזכתה בשתי מדליות זהב - בקפיצה למרחק (6.78 מטרים) ובריצת השליחות 100X4, ובמדליית כסף בקרב 5. היא תרצה בפני המשתתפים על "מבט אישי שלה על המשחקים האולימפיים והשפעתם על חייה".
 
רוזנדהל נבחרה במשחקי מינכן לאתלטית המצטיינת יחד עם המזרח-גרמניה רנטה שטכר. רוזנדהל הייתה ב-1970 שיאנית עולם בקפיצה למרחק עם 6.84 מטרים (ההישג נקבע באוניברסיאדה בטורינו), שיא שהחזיק מעמד 5 שנים ו-8 חודשים. שנה לאחר מכן (הלסינקי 1971) זכתה בתואר האירופאי בקרב 5 וזכתה בנוסף במדליית ארד בקפיצה למרחק. היא פרשה מפעילות תחרותית ב-1973, עבדה כמורה לחינוך גופני ואימנה במועדון בו גדלה, באייר לברקוזן, במשך 14 שנים. לימים הייתה סגן הנשיא של איגוד האתלטיקה בגרמניה (במשך 4 שנים) ומאז 2002 מכהנת כנשיאת באייר לברקוזן.

רוזנדהל נשואה לג'ון אקר, כדורסלן אמריקני שהיה שותף לשלוש זכיות של UCLA באליפות המכללות בארה"ב. הזוג הם הוריו של הקופץ במוט דני אקר, זוכה מדליית ארד באליפות העולם (אוסקה 2007) שסיים חמישי במשחקים האולימפיים באתונה 2004 ובמקום השישי בבייג'ין 2008, המחזיק בשיא אישי של 6.00 מטרים באולם.

ולקשר של היידי לישראל. אסתר רוט שחמורוב הגיעה למחנות אימונים משותפים איתה ומאמנה גרד אוסנברג בלברקוזן פעמיים בשנה, ורוזנדהל עצמה הייתה מגיעה ארצה למחנות אימונים במכון ווינגייט. במשחקי מינכן, ברגע שנודע לה על הטבח בחברי המשלחת הישראלית, היא רצה לחפש את אסתר. היא הגיעה לפתחו של חדר הבטחון המבודד בו שהתה רוט שחמורוב עם השחיינית שלומית ניר ולא הורשתה להיכנס. מאז הן לא התראו במשך 40 שנה.

בקיץ 2012 קיים העתון "דר שפיגל" בהמבורג הצגת בכורה לסרט לציון 40 שנה לאסון מינכן. בקבלת הפנים החגיגית הפגישו יוצרי הסרט את שחמורוב עם רוזנדהל, וההתרגשות הייתה גדולה מאד. אסתר רוט שחמורוב סייעה לוועד האולימפי בישראל בהבאתה של האלופה ליום האולימפי הבינ"ל ותלווה אותה כאן בביקורה בישראל.