$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

נסיך הגאות

קווין-פרינס בואטנג היה שחקן צעיר עם פתיל קצר מקבוצות בינוניות, עד שנרכש על ידי מילאן והפך לברומטר שלה. גם בדרבי הקרוב אלגרי סומך עליו

דני פורת
דני פורת  13.01.12 - 17:00
מככב ולא רק על המגרש, בואטנג (gettyimages)
מככב ולא רק על המגרש, בואטנג (gettyimages)

יש מעט מאוד שחקנים שאת דרכם לתהילה פילסו על דרך השלילה. קווין-פרינס בואטנג הוא אחד מהם. הקשר הגנאי עלה לכותרות במאי 2010 אחרי שתיקל בפראיות את מיכאל באלאק בגמר הגביע האנגלי. הגרמני של צ'לסי נפצע בצורה קשה בקרסולו והחמיץ את גביע העולם, מה שהוביל לגדיעת הקריירה הבין-לאומית שלו. לעומת זאת, בואטנג היה האדריכל הראשי בהעפלת גאנה לרבע גמר המונדיאל. הופעותיו המרשימות של קשר פורטסמות' בדרום אפריקה סידרו לו חוזה במילאן הגדולה. בשנה הראשונה היה בורג חשוב בזכיה של הרוסונרי בסקודטו וכעת מקווה הקשר בן ה-24 להחזיר את אלופת איטליה לימיה היפים: יצירת שושלת בזירה המקומית והפיכתה לכוח אמיתי בליגת האלופות, מפעל בו זכתה לאחרונה ב-2007 ומאז לא הצליחה לעבור את שלב שמינית הגמר.

יום ראשון, 21:45 שידור ישיר בספורט5: מילאן - אינטר
לטבלה, התקצירים ויתר החדשות בעמוד הליגה האיטלקית
לכל הסיפורים והניתוחים, היכנסו לאיזור הצבע שלנו

ראשית הקריירה של בואטנג לא הייתה סוגה בשושנים. הוא נולד בשכונת וודינג העניה בברלין לאם גרמניה ואב גנאי שהיגר למדינה בתחילת שנות ה-80'. "בגטו שבו גרתי היו לי שתי אפשרויות: או להיות פושע או להתפתח לכדורגלן", סיפר בואטנג בראיון ל"דיילי מייל". האפשרות השניה התאימה לו מאוד ובמיוחד להרטה ברלין, מועדון אליו הצטרף בגיל 7 וכעבור 12 שנים כבר עלה לבוגרים כדי לחוות לראשונה את הבונדסליגה. מנג'ר טוטנהאם דאז, מרטין יול, התלהב מהכשרון הצעיר ורכש אותו ב-2007 תמורת 5 מיליון פאונד. את הקדנציה בווייט הארט ליין ירצה בואטנג לשכוח אחרי ששיחק רק 15 משחקים בשנתיים, הושאל לחצי עונה בדורטמונד, ובסוף חתם בפורטסמות'. תחת אברם גרנט חוותה הקבוצה בעיות אדמיניסטרטיביות ומקצועיות ונשרה לצ'מפיונשיפ. בואטנג, ממצטייני עונת הירידה, נשען על ההצלחה בגביע העולם כדי לצאת ממעגל הבינוניות.

בשעה שהצטרף למילאן, לא הרבה האמינו שמסימיליאנו אלגרי, מאמן צעיר וחסר ניסיון מקליארי, יכול להוביל את הרוסונרי לאליפות ראשונה מאז 2004. מילאן סבלה ממכת פציעות אדירה: אנדראה פירלו הושבת לתקופה ארוכה בשל בעיות הברכיים שלו וגם מאסימו אמברוסיני שיחק פחות ממחצית המשחקים בסריה A. אפילו בואטנג עצמו נפצע בקרסול ונעדר בעיתוי קריטי ביותר בין חודשי פברואר לאפריל 2011. יש הרואים בחסרונו כגורם המרכזי להדחה של מילאן משמינית גמר ליגת האלופות מול טוטנהאם, כאשר החמיץ את המשחק הראשון בסן סירו (1:0). בליגה, לעומת זאת, הדברים הלכו נראו אחרת. ב-18 משחקי הליגה בהם שיחק, היה בואטנג המנהיג במרכז המגרש. ביחד עם מארק ואן בומל שהגיע בינואר והשערים של זלאטן איברהימוביץ' ואלשנדרה פאטו השאירה מילאן את אינטר ונאפולי מאחור וזכתה באליפות בצדק.

הנתונים של בואטנג מדברים בעד עצמם. עד להפסד מול ברצלונה (3:2) העונה, מילאן ניצחה בכל משחק בו הבקיע ובכל התמודדות בה רשם הקשר הגנאי 90 דקות מלאות. ב-23 משחקים בהם היה בואטנג על המגרש מתחילתו ועד סופו, מילאן הבקיעה 2.04 שערים למשחק, ב-52 האחרים הרשיתה רק פעם וחצי בממוצע. בואטנג יכול להיות שבע רצון מהגידול בכמות השערים שלו: עד כה העונה מצא שבע פעמים את הרשת בכל המסגרות – כולל שלושער מדהים ברבע שעה מול לצ'ה – לעומת שלושה שערים בלבד שכבש בכל העונה שעברה. אחת הסיבות לכך נטועה בעובדה שהשנה מתופקד הגנאי פעמים רבות כקשר עושה משחק ובכל הזדמנות שקיבל בעמדה זו, הוכיח את עצמו. אלגרי נותן לו השנה הרבה יותר חופש ובואטנג מחזיר לו בגדול. מילאן לא פתחה טוב את העונה, אבל לקווין-פרינס מניות רבות בעובדה שמאז ההפסד ליובנטוס (2:0), האלופה רשמה 10 ניצחונות וסיימה רק 2 משחקים בתיקו.

מאז קנה סילביו ברלוסקוני את הצעצוע ממילאנו והפך אותו לאימפריה חובקת עולם, מילאן תמיד נהנתה משורה של קשרים דומיננטיים. בזכיה האחרונה באלופות התברכו הרוסונרי ברביעיה הנפלאה שכללה את ג'נארו גאטוסו, קלארנס סיידורף, אנדראה פירלו וקאקה. מרכז השדה הזה כמעט שייך להיסטוריה: השניים האחרונים עזב לרעות בשדות זרים, גאטוסו נפצע במחזור הראשון בעינו ולא ברור כמה עוד יוכל לתרום לאלופה העונה. סיידורף עדיין במועדון, אבל בגיל 34 נראה כי שנות הזוהר שלו מאחוריו. מילאן הנוכחית רחוקה מלהזכיר את הקבוצה ההיא של אנצ'לוטי, אבל לאלגרי יש כמה סיבות להיות אופטימי: ההתקדמות ביכולת של בואטנג ביחד עם הרכישות הנבונות של אנטוניו נוצ'רינו ואלברטו אקווילאני (מושאל) בקיץ הפכו את מילאן לקבוצה ששוב נשענת על הקישור שלה. שלושתם, יחד עם סיידורף הקשיש, כבר הבקיעו 13 שערים העונה מתוך 37 של הקבוצה בליגה. רק לשם השוואה, אשתקד כבשו כל הקשרים של אלגרי אותו מספר שערים מתוך 65 בסך הכל.
מילאן הייתה אמורה לאבד החודש את בואטנג לטובת נבחרת גאנה בשל גביע אפריקה לאומות. אלא שבתחילת נובמבר הודיע הקשר במפתיע על פרישה מהמדים הלאומיים. בואטנג נימק את ההחלטה השנויה במחלוקת בכך שהוא אינו רואה לנכון לעמוד בדרישות הפיזיות והדילוג בין שתי הקבוצות ומעדיף להשקיע את כל כולו בכדורגל האיטלקי. בזמן שהרוסונרי יוכלו ליהנות משירותיו, בגאנה סופג השחקן מתקפה תקשורתית. "בואטנג נחשב למלך במילאן, אבל בנבחרת הוא מתנהג כמו אופורטוניסט. הסיבה שבגאנה יש כל כך הרבה קשרים מוכשרים ומנהיגים פוטנציאלים כמו מיקאל אסיין, סולי מונטארי ואנדרה אייוו השפיעה על החלטתו", כתב העיתונאי ניק אמונה באתר "גאנה-ווב". באפריקה זוכרים שבואטנג בחר לייצב את גאנה משום שבניגוד לאחיו ג'רום לא קיבל קרדיט בבוגרים של גרמניה והסכים לשחק עבור הכוכבים השחורים רק בשביל לא להיזכר כשחקן דומיננטי שלא השתתף אף פעם בטורניר גביע העולם.
 
בואטנג עדיין לא הצליח להשתחרר לגמרי מהתדמית הפרובלמטית שדבקה בו כששיחק באנגליה. אופיו האימפולסיבי והפתיל הקצר שלו הביאו להרחקתו העונה משני משחקי ליגה חשובים, כשראה אדום בהפסד ליובה ובניצחון הגדול ברומא (2:3). באיטליה מציינים גם את האובססיה של השחקן לחיי הלילה של מילאנו: במארס האחרון נקנס בואטנג ב-10 אלף יורו לאחר שנצפה במועדון לילה ערב משחק ליגה מול פאלרמו. פרשן הטלוויזיה קרלו פלגאטי התייחס לנהנתנות של בואטנג, והזכיר: "רוד חוליט רדף אחרי נשים כמו משוגע, אבל כל עוד הוא היה חוליט לא הייתה עם זה בעיה. כולם היו אומרים לו: כל הכבוד רוד, תעשה מה שבא לך". אז, בואטנג עדיין לא חוליט וספק אם יהיה, אבל במציאות הנוכחית של מילאן הוא העוגן שלה והשחקן שיקבע את פניה העונה. בינתיים, זה נראה טוב.