$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

ברצלונה עברה על החוק, קשה לראות ערעור שלה מתקבל

קיים איסור מוחלט לצרף שחקנים מתחת לגיל 18, אלא אם ההורים עוברים למדינה בלי קשר לכדורגל. לא נראה שהקטאלונים פעלו בתום לב, ולכמות הגדולה של השחקנים בפרשה בהחלט יש משקל. עו"ד אפרים ברק על השערוריה הגדולה

אפרים ברק
אפרים ברק  02.04.14 - 16:25

אם העובדות שנחשפו הן ברורות ונכונות, ואכן היו כאן העברות של קטינים בניגוד לתקנות, קשה לי לראות עד כמה ערעור של ברצלונה יהיה אפקטיבי במקרה הזה כי התקנות מאוד ברורות. פיפ"א יצרה מנגון מיוחד, תת ועדה, שאליה צריך לפנות כדי להעביר שחקנים צעירים ובוחנת כל מקרה לגופו.

הכלל הזה קיים מאז 2001 והוא ברור - יש איסור מוחלט להעביר שחקנים מתחת לגיל 18 העברות בינלאומיות אלא אם הם השחקנים עוברים ביחד עם המשפחה, וללא קשר לספורט. אם האבא או האמא עוברים מטעמי עבודה, אז, רק אז, אפשר להעביר את השחקנים. לדעתי, קשה לי להאמין שהערעור יהיה אפקטיבי.

בעבר היה את המקרה של גאל קאקוטה מצ'לסי, דנתי בסיפור הזה ב-CAS. הכלל הוא אותו כלל. אם אכן מדובר בעשרה שחקנים, לכמות תהיה משקל ולא ניתן יהיה לזלזל בה. זו לא טעות נקודתית או מקרה שלא שמו אליו לב.

חשוב לזכור דבר נוסף, שלא בטוח שכולם יודעים. לפני הרבה שנים היה מועדון ישראלי - בית"ר נס טוברוק - שהגיש תביעה נגד ברצלונה בגין העברת שחקן קטין: העברתו של גיא אסולין. אם התביעה הייתה נמשכת עד הסוף, אולי זו הייתה התוצאה כבר אז. באותו מקרה הגיעו להסכם בין המועדונים שהיה מקובל על דעת פיפ"א.

בדרך כלל במקרים מסוג זה, הסנקציה היא מרגע קבלת ההחלטה והלאה. המשמעות היא, שאם אלאן חלילוביץ' ומרק אנדרה טר שטגן חתמו כבר על החוזים הם יעברו לקבוצה באופן חוקי. אבל רק אם הם חתמו על החוזים והכל כבר סגור, סיכום לא אמור להספיק.

הסיטואציה היא מאוד פשוטה, כי ברצלונה עברה על חוק מאד ברור: איסור מוחלט להעברת שחקנים קטינים אלא אם יש חריג אחד - המשפחה עוברת ממדינה למדינה שלא מטעמי כדורגל. השחקן צריך לבוא אחרי המשפחה.

עורך הדין אפרים ברק הוא דיין בבית הדין הבינלאומי לספורט (CAS)