$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
יורוליג 2023/2024
קבוצה מש’ נצ’ הפסד הפרש
1 ריאל מדריד 34 27 7 243
2 פנאתינייקוס 34 23 11 172
3 מונאקו 34 23 11 99
4 ברצלונה 34 22 12 120
5 אולימפיאקוס 34 22 12 117
6 פנרבחצ`ה 34 20 14 135
7 מכבי תל אביב 34 20 14 30
8 באסקוניה 34 18 16 -18
9 אנדולו אפס 34 17 17 16
10 וירטוס בולוניה 34 17 17 -78
11 פרטיזן בלגרד 34 16 18 -20
12 ארמאני מילאנו 34 15 19 14
13 ולנסיה 34 14 20 -96
14 ז`לגיריס קובנה 34 14 20 2
15 באיירן מינכן 34 13 21 -120
16 הכוכב האדום בלגרד 34 11 23 -52
17 וילרבאן 34 9 25 -213
18 אלבה ברלין 34 5 29 -353
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

ברתומיאו: "הסיכוי שייערך פיינל פור בישראל לא גדול"

הפורמט החדש של היורוליג ("חש אחריות גדולה"), חלוקת ההכנסות ("התוצאות והתרומה לשיווק ייקבעו"), תפקיד המפתח של ראשי מכבי ת"א ("הם דחפו למהלך") וגם המלחמה מול פיב"א. מזכ"ל היורוליג והאיש החזק בכדורסל האירופי בראיון בלעדי לערוץ הספורט

רועי גלדסטון  04.10.16 - 10:03

החודשים האחרונים היו דרמטיים מאוד בעבודתו של מזכ"ל היורוליג ג'ורדי ברתומיאו. המאבקים מול פיב"א, הלחצים להזיז את הפיינל פור מאיסטנבול, התלונות על כך שהמפעל שלו לא ספורטיבי, וחלוקת ההכנסות החדשות במפעל. בראיון בלעדי לערוץ הספורט, האיש החזק ביותר בכדורסל האירופי עונה על הכל.

  • היום ב-20:45, שידור ישיר ב-5SPORT: מכבי ת"א מול דרושפאקה והטקס לכבוד פארקר

מכבי ת"א תשחק מול דרושפאקה במשחק ראווה. אתה תגיע למשחק. מתרגש לקראת ההגעה לישראל?
"בוודאי. אני כרגע בסין. אנחנו ממשיכים עם התוכנית מאז 2007 שהבאנו לכאן קבוצות יורוליג. אנחנו מקדמים את היורוליג בשוק הסיני. פתחנו כאן משרד ואנחנו עושים כאן פעילויות, קליניקת מאמנים, אימוני ראווה. צסק"א משחקת נגד קבוצות כאן. אנחנו רוצים להגדיל את השוק ולהרחיב את הקשרים עם הליגה כאן. אני אגיע לתל אביב, זו חגיגה לאנתוני פארקר, שנכנס להיכל התהילה של מכבי ת"א, ולדייויד בלאט שחוזר לשחק בישראל. זו הזדמנות לפגוש את החברים ממכבי ודרושפאקה".

אתה נרגש לקראת היורוליג שיפתח במתכונתו החדשה?
"אנחנו כולנו מאוד נרגשים, אנחנו מרגישים אחריות גדולה בגלל הרעיון של ליגה אירופית. זה קונספט חדש, לראשונה אי פעם יש לנו 16 קבוצות שמשחקות כולן נגד כולן. נוכל לתת לאוהדים שלנו את המוצר הכי טוב, לצפות במשחקים עם כל הקבוצות מה שלא קרה בעבר, כך שאנחנו משתפרים וזו תמיד המטרה. להיטיב את איכות המוצר. זו האבולוציה, וזו הייתה המטרה העיקרית מאז שהקמנו את היורוליג ב-2000. אנחנו רוצים להציג לאוהדים את המוצר הטוב ביותר".

כמה כסף תקבל כל אחת מקבוצות היורוליג?
"אנחנו  מגדילים את ההכנסות ב-50% מהשנה שעברה. והיום מדובר ב-30 מיליון יורו ל-16 הקבוצות. החלוקה עצמה תלויה בכל מיני פרמטרים, הרבה מאוד דברים וכמובן שהכסף אף פעם לא מספיק ואנחנו נמשיך לשאוף להגדיל את ההכנסות. יש לנו תוכנית עסקית ל-10 שנים ונמשיך לגדול. הפרמטרים העיקריים הם תוצאות, והתרומה לשיווק של הליגה, למשל כסף מזכויות שידור, ואוהדים שקונים מנויים ומגיעים למשחקים. זה מאוד דומה לצ'מפיונס ליג של אופ"א. לכל אחד יש את ההזדמנות להרוויח. כשיש לך את שני הפרמטרים אתה יכול להרוויח בגדול. היורוליג משלם כ-40 אלף יורו לניצחון בעונה הסדירה, ובערך 70 אלף בפלייאוף. הזוכה בתואר מקבלת מיליון יורו, המקום ה-2 חצי מיליון, המקום ה-3 כ-300 אלף יורו והמקום הרביעי כ-200 אלף יורו.

הפיינל פור יהיה באיסטנבול. היה עלייך לחץ לשנות את המיקום?
"לא היה עליי לחץ. הוסכם שזה יהיה שם עוד לפני הפיגוע בשדה התעופה, והודענו רק עכשיו רשמית כי רצינו להודיע את המיקום של מספר פיינל פורים ביחד. בסופו של דבר לא הצלחנו אבל בקרוב נודיע גם על 2018, אולי גם 2019. דברים כאלה, פיגועים, קורים בהרבה מאוד מקומות, בריסל, מינכן, היו פיגועים בצרפת. זה לצערנו בכל מקום. אנחנו כחלק מקהילת הספורט יש לנו אחריות. אסור לנו לשנות את הרגלי החיים ולא ניתן לטרור לשנות את מה שאנחנו רוצים לעשות. לא נלך אחרוה, ולא ניתן להם לנצח. תהיה אבטחה באיסטנבול כמו שיש בכל מקום שעושים בו פיינל פור כמו תמיד, אבל במקרה הזה אני אדגיש שאין מקום שאפשר לומר שמקום X בטוח יותר ממקום Y. כל דבר יכול לקרות בכל מקום היום".

מה אתה אומר על ביקורת כנגד היורוליג, בכך שזה לא מפעל ספורטיבי, שבו משחקות האלופות, אלא מועדון סגור?
"זו לא ליגה סגורה. כל שנה יהיו 5 קבוצות חדשות. יש 11 קבוצות סגורות ועוד 5 משתנות. צריך להבין את הקוסנפט. אלופת היורוקאפ תצטרף ליורוליג בשנה שלאחר מכן וגם האלופות מליגות נוספות. צריך להבין שמשנת 2000 ועד היום, 11 הקבוצות שקיבלו הסכם לשנים הקרובות זכו ב-95% מהתארים המקומיים, ולכן הם כן הוכיחו שהן הקבוצות הכי טובות. לכן אי אפשר לומר שלא מגיע להן להיות ביורוליג".

היורוליג היא בכל זאת ליגה סגורה כמעט לחלוטין. איך קבוצה ישראלית נוספת תכנס פנימה?
"כרגע אלופת היורוקאפ הנכנסת תצטרף, ובעתיד נפעל להגדיל את היורוליג למספר רב של קבוצות, אולי ל-24, ואז יהיו עוד קבוצות שיכנסו. זה יקח זמן, זה לא בטווח הקרוב. הרחבת הליגה כרגע תפגע בלוחות הזמנים של הליגות המקומיות. אנחנו מכבדים אותן ולא נפגע בהן".

לשיטתך, יכול לקרות מצב שקבוצה זוכה ביורוקאפ, נכנסת בשנה שלאחר מכן ליורוליג, מגיעה לפיינל פור, מפסידה בגמר ונושרת בשנה שלאחר מכן שוב ליורוקאפ - למרות שהוכיחה את עצמה?
"כן. הם יחזרו ליורוקאפ. אין ברירה. רק אלופת היורוליג מקבלת שוב כרטיס למפעל בעונה שלאחר מכן. זו השיטה".

מה ההשפעה של שמעון מזרחי ודייויד פדרמן בהנהלת היורוליג?
"מאז שמכבי הצטרפה ליורוליג, שמעון ודייויד שיחקו תפקיד חשוב מאוד, הם הוכיחו שהם לא רק יודעים איך להריץ מועדון אלא גם איך לשמור על האינטרס של כל הליגה ביחד. כשהם יושבים סביב השולחן הם דואגים לצמיחה של כל הליגה, וזה הכי חשוב לנו. הם הוכיחו לאורך 15 שנה שהתרומה שלהם הייתה גדולה. הם דחפו לקונספט הזה של 16 קבוצות. זה משהו שעלה ב-2011, בפורום מצומצם שהם היו חלק ממנו. יש להם חזון. הרבה אנשים ב-20 השנים האחרונות או 30 השנים האחרונות דיברו על יצירת ליגה אירופית, זה טוב לכולם".

מה הסיכויים שהפיינל פור יגיע שוב לישראל והאם לתל אביב או אולי לירושלים?
"הייתה אי הבנה בעניין הזה. הנושא מאוד רגיש. הזכרתי במסיבת העיתונאים את הארינה בירושלים, ואנשי הארינה בתל אביב התאכזבו. זה לא אומר שהארינה בתל אביב היא רעה או לא טובה. התכוונתי לומר שבשנים האחרונות הפיינל פור שוחק באולמות של 14 או 15 אלף מקומות ולא פחות. אנחנו צריכים מתקן כזה כדי להכיל את הארוע הזה. לכן כל הארינות עם פחות מזה, כנראה לא יארחו. חשבתי שהארינה בירושלים היא ארינה גדולה יותר של 14 או 15 אלף מקומות. במקרה כזה היא אופציה. אם מספר המקומות הוא בדומה לארינה בתל אביב, אז לצערי הסיכויים שהפיינל פור ייערך בתל אביב או בירושלים הם לא גדולים. אני זוכר היטב את הפיינל פור בתל אביב. זה לא אומר שהוא בוודאות לא יחזור לשם. אנחנו מכירים את האווירה שהייתה שם, אבל זה השתנה כיום. היורוליג גדל וגם ארוע הפיינל פור גדל. אנחנו צריכים עכשיו ארינות כמו מדריד, לונדון וברצלונה. זה פשוט עניין של מקום. אגב, אני מתכונן להגיע השנה לפחות פעם אחת לארינה בירושלים ולצפות בה בעצמי".

אחת ההחתמות הכי מעניינות הקיץ הזה בכל אירופה הייתה הגעתו של אמרה סטודמאייר לירושלים. בדיעבד, היית נותן להם ווילד קארד כדי למשוך עוד עניין ליורוליג?
"אין ספק שכשמועדון מחתים שחקן כזה, זה יכול היה להיות מרגש והזדמנות טובה להראות אותו בתחרות הכי טובה שיש לנו שזה היורוליג. זה מראה שהפועל ירושלים הם עקביים וזה חדשות נהדרות. הקריטריונים הם לא כאלה. אנחנו לא מחלקים כרטיסים לפי השחקנים שהקבוצות מחתימות. אי אפשר לעבוד לפי זה. אני שמח שהשחקן הזה יהיה ביורוקאפ. אגב, רוב הקבוצות השנה ביורוקאפ היו קבוצות יורוליג בשנים האחרונות, וזו תחרות קשה וטובה מאוד".

אולי אתה יכול לנסות להסביר לנו את הקונפליקט המתמשך ביניכם ובין פיב"א?
"אנחנו במצב שאנחנו לא מבינים. אנחנו רצים עם היורוקאפ 15-16 שנה. הוכחנו שהמפעל גדל וגדל, וזה עובד בספורט מקצועני. לצערנו הם ניסו להשתלט על היורוליג והם נדחו ע"י הקבוצות שלא רצו בהם. לאחר מכן הצענו להם להצטרף אלינו והם דחו את זה וכעת הם מאיימים על המועדונים, על הנבחרות ופשוט על כולם, זו לא הדרך. אתה לא יכול לאיים כדי לשנות את המצב. זה כלי לא חוקי כדי לשנות את המציאות. זה החופש של המועדונים הם יכולים לבחור איפה כדאי להם לשחק. מה שפיב"א עשתה עם היורוקאפ, הכריחה קבוצות לפרוש, זה לצערי מצער ועצוב מאוד. המועדונים צריכים לבחור עצמאית, אנחנו גאים שהם משחקים ביורוליג וביורוקאפ, כי הם בוחרים לא כי מכריחים אותם. זה מצב אבסורדי ואני מקווה ומייחל שהוא יבוא לסיום ואני לא יודע מתי. ניסינו לדבר איתם ולמצוא פתרונות ועד עכשיו לא הצלחנו, זה היה בלתי אפשרי, ננסה לתקן את הבעיה הזו. העדיפות העליונה שלנו היא להמשיך להריץ את התחרויות שלנו בדרך הטובה ביותר ולפתח אותן, ולהשתמש באנרגיה בשביל ההצלחה שלנו, לא בשביל משהו אחר".

נגרם לכם נזק? הרי 4 קבוצות פרשו ברגע האחרון והקטינו את המפעל
"תראה, היורוקאפ ישוחק. 4 קבוצות נפלו וזה לא טוב. הנזק העיקרי נגרם למועדונים שפרשו כי הם הלכו לרמה נמוכה יותר. הם כעת מציעים לקבוצה שלהם ולאוהדים שלהם מפעל פחות טוב, וזה פוגע בהם. אנחנו לא שמחים מהמצב הזה אבל הם נפגעים. היורוקאפ הוא מפעל חזק עם קבוצות מצויינות".