$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

הקסם אבד: דרכו של ברקוביץ' נסללה החוצה

הוא לא היה חלק מהמו"מ עם שחקנים מחשש להדלפות, לרכש של ינואר הוא נתן רק אישור פורמלי וסמכויות נלקחו ממנו. חצי שנה מאז שאייל ברקוביץ' הפך למנג'ר של הפועל, נראה כי הניסוי נכשל

שירי אלג'ם
שירי אלג'ם  20.01.15 - 13:20
שלום ולא להתראות. ברקוביץ' (צילום: אלן שיבר)
שלום ולא להתראות. ברקוביץ' (צילום: אלן שיבר)

הפועל ת"א אמנם חזרה בשלום מטדי עם 1:1 מול בית"ר ירושלים, תוצאה סבירה יחסית לעונה שעוברת על האדומים, אך מסתבר שהאווירה המתוחה מחוץ לכר הדשא נמשכת, והגיעה לשיאה עם עזיבתו של אייל ברקוביץ' לאחר מערכת יחסים עכורה בינו לבין הגורמים המחזיקים כלכלית את המועדון.

אם בקיץ, כשברקוביץ' הגיע לחודורוב, הוא היה לאיש החזק במועדון - בעיקר לאחר שקיבל את כל סמכויות הניהול מחיים רמון בעקבות העובדה שעידו חג'ג' לקח צעד אחורה - בתקופה האחרונה המצב היה שונה בתכלית ומעמד המנג'ר נחלש במיוחד. כזכור, עם מינויו של בארי בן זאב, חבר עמותת 'האדומים', ליו"ר המועדון, נלקחו מברקוביץ' הסמכויות הניהוליות והועברו לידיו של בן זאב, והאחראיות של המנג'ר הצטמצמה לתחום המקצועי בלבד, שעבורו למעשה הגיע מלכתחילה. אם נבחן את ההחתמות האחרונות התשובה ברורה - ברקוביץ' כבר לא היה האיש החזק במועדון, לא יזם או קיבל את ההחלטות, אלא רק עודכן לגביהן ואישר אותן.

כך היה לגבי דודו ביטון, אמידו באלדה והבלם הניגרי אזובויקה אגווקווה. שלושת השחקנים שייכים לסוכן, דודו דהאן, שלא ניהל את המו"מ עם המנג'ר, אלא עם ראשי הקבוצה וגורמים המנהלים כלכלית את המועדון. חשוב להדגיש, השחקנים לא הגיעו ללא ידיעתו – הוא עודכן לגביהם ואישר את הגעתם. "למשל במקרה דודו ביטון – כמה ימים לפני שהגיע, חיים רמון שאל את אייל מה דעתו והוא הסכים שיבוא. אם אייל לא היה מסכים להביא שחקן כזה או אחר לא היו מביאים אותו", ציין גורם בהפועל ת"א.

על פי גורמים אחרים במועדון, לאור היכולת שהקבוצה מגלה על כר הדשא (ניצחון בודד בשמונה משחקי ליגה וניצחון בגביע על הפועל ראשל"צ לאחר יכולת לא משכנעת) ראשי הקבוצה חרדים לעתידה ובעיקר למצב בו הקבוצה לא תגיע לפלייאוף העליון ולכן החליטו לחזק את הסגל. אנשי עסקים שמקורבים לקבוצה, ביניהם אלה שהבטיחו כי יממנו את עסקת אלירן עטר, ועידו חג'ג' ששם שוב את היד, הם אלו שמימנו את הגעתם של ביטון ואגווקווה.

ההערכות מדברות כי העלות של כל אחד מהם עד סוף העונה היא כ-250 אלף ש"ח. המטרה, כפי שכבר פורסם באתר ערוץ הספורט, היא להביא עוד מגן שמאלי וקשר אחורי. אגב, עידו חג'ג', שכזכור הסתכסך עם ברקוביץ' סביב הגעתו של של איבן נגאייב האוזבקי, חזר לעניינים מאחורי הקלעים ואחראי בין היתר על כל ההחתמות האחרונות. "זה לא סוד שאי הגעה לפלייאוף העליון תהיה אסון כלכלי. דיברו על זה לא מעט בתקופה האחרונה. גורמים בכירים החליטו לעשות מעשה ולחזק את הקבוצה. העניין הוא שבינתיים לא ברקוביץ' הוא זה שהחליט וקבע מי יגיע, אלא ביקשו ממנו רק אישור פורמלי למי שמביאים", ציין גורם בקבוצה.

מבט חצי שנה לאחור, מראה הבדל משמעותי בין התקופות – אז, ברקוביץ' בנה לחלוטין את הקבוצה. הוא זה שהחליט אילו שחקנים יגיעו והוא ניהל את המו"מ. כך היה עם המו"מ הארוך מול מכבי חיפה ויענקל'ה שחר על סארי פלאח, שלומי אזולאי ושובל גוזלן, הוא זה שישב עם הרמוני איקנדה ופרנסיס בנג'מין והוא החליט להביא את ארבעת השחקנים הצעירים מהליגות הנמוכות - אריאל לזמי, אביב דדו, עומר פרץ וגל מלכה. "התמונה אכן השתנתה, המצב לא כמו בקיץ. לברקוביץ' כבר לא הייתה יד חופשית לגמרי. יותר משהוא איבד מהסמכות שלו הוא איבד מהקרדיט שהיה לו", הסבירו בקבוצה. יש קולות שטוענים כי ברקוביץ' לא היה חלק מהמו"מ עם השחקנים מחשש שייצא לתקשורת עם הפרטים.

השאלה הגדולה שעולה כרגע היא מה תהיינה ההשלכות של המצב שנוצר, וכרגע אין לכך תשובה ברורה. למרות כל זה, בהפועל לא מיהרו לפטר את ברקוביץ', אלא ציפו שהרצון לסיים את ההתקשרות יגיע ממנו.  חשוב לציין כי המתיחות בין המנג'ר להנהלה היא לא תולדה של השבוע האחרון והגיעה לשיאה לפני מספר שבועות על רקע הסכסוך בינו לבין חג'ג'. במועדון מעריכים שהסבירות ש'הקוסם' ישים את המפתחות נמוכה, אולם אין ספק שהעתיד צפוי להיות מעניין. "אף אחד לא יתפוס את ברקוביץ' אם ירצה לעזוב", ציינו בהפועל, דבר שהוכיח עצמו.

את תגובתו של אייל ברקוביץ' לא ניתן היה להשיג. תגובת הפועל תל אביב תובא לכשתתקבל.