$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

עונשו של טביב הומתק: ירצה 4 חודשים עבודות שירות

הרכב הערעור של בית המשפט המחוזי קיצץ חודשיים מגזר הדין של בעלי בית"ר, שהורשע בתקיפת הנער. עבודות השירות של טביב יחלו בחודש ספטמבר. גזר הדין של בעלי בית"ר קוצץ. עו"ד אמיר: "ציפינו לביטול של כל גזר הדין"

מוטי פשכצקי
מוטי פשכצקי  15.06.15 - 13:20

בית המשפט המתיק את עונשו של אלי טביב. הרכב של שלושה שופטים בבית המשפט המחוזי בתל אביב דן היום (שני) בערעור של בעלי בית"ר ירושלים בגין פרשת תקיפת הנער. השופטת דבורה ברלינר, ראש ההרכב, יחד עם השופטים עודד מודריק ומרים סוקולוב, קיצר את עונשו של טביב מ-6 ל-4 חודשי מאסר בפועל, שיומרו לעבודות שירות - כפי שנקבע גם בהכרעת הדין המקורית. "שקלנו את עמדת הפרקליטות, אך אנחנו רואים לנכון לקצר את העונש ל-4 חודשי עבודות שירות", נכתב בהחלטתה של השופטת ברלינר.

כזכור, שופט בית משפט השלום בת"א, דניאל בארי, גזר תחילה על טביב שישה חודשי מאסר, שיקוצר כעת בחודשיים. בנוסף ל-4 חודשי המאסר, שיומרו בעבודות שירות בהוסטל אקים השחר ויחלו בחודש ספטמבר, טביב ספג עונש מאסר על תנאי, קנס בסך 1,500 שקלים ופיצוי למתלונן בגובה 4,000 שקלים. טביב, באמצעות פרקליטו עו"ד ציון אמיר, הגיש 70 עמודים של ערעור בהם טען נגד עצם ההרשעה ונגד העונש עצמו ודרש זיכוי מוחלט. עם זאת, נציגו של טביב הסכים כאמור להצעת קיצור העונש שהעלה הרכב השופטים.

תחילת הפרשה היתה אי שם במאי 2012, אז אחד מאוהדי הפועל ת"א הגיע לביתו של טביב בשכונת צהלה בת"א וזרק לכאורה אבנים על ביתו והפריע את מנוחתו. על פי כתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד מוריה גרין מפרקליטות מחוז ת"א, טביב ומאבטחו אילן פניבלוב החלו לתקוף את האוהד שלא כדין באגרופים ובבעיטות בכל חלקי גופו. גם לאחר שהאוהד שהתלונן במשטרה נפל על הכביש, המשיכו השניים לתקוף את המתלונן שלא כדין בבעיטות לגב, לאגן ולאשכים. טביב הורשע בסעיפים של פציעה בנסיבות מחמירות (בצוותא) וגם בהשמדת ראיה ושיבוש הליכי משפט לאחר שנטען כי הוא או מי מטעמו מחקו את סרט האבטחה שאמור היה לצלם את האירוע ממצלמות ביתו.

בסיום הדיון, טביב יצא מחויך ובתגובה לתוצאות הערעור אמר: "תפנו לעורך דין שלי". עו"ד אמיר אמר: "קיבלנו הרבה פחות ממה שרצינו. אני חושב שבית הדין של ההתאחדות לכדורגל צריך לקרוא את הפסיקות של בית משפט השלום והמחוזי ולהבין שהוא חייב להמשיך להיות בעלים של קבוצת כדורגל בישראל לאור מסכת ההתעללויות שעבר. ההתאחדות לא יכולה להתעלם ממה שאלי עשה בשנים האחרונות לטובת הכדורגל הישראלי והנוער".

"ציפינו לבטל את העונש וההרשעה לגמרי", התייחס אמיר לפסק הדין. "המסר החשוב שיצא מכאן הוא שבית המשפט התערב במידת העונש וגינה בצורה חריפה את התנהגותו והתנהלותו של מי שהחל בכל הסיפור הזה, אותו אוהד שהגיע באישון לילה והתפרץ לתוך הבית של טביב. לא נערער על העונש, אם דעתי הייתה נשמעת, טביב היה נשאר בכדורגל הישראלי, אסור לפגוע בו".

מבחינת בית המשפט, המפתח בתיק היא עדותו של עובר, שראה את הנער סופג חבטות והתקשר מיד למשטרה. "הנקודה שאתם צריכים להתמודד איתה זו העדות של עובר האורח, שאינו קשור להפועל, שרואה שני אנשים מפוצצים אדם אחר, והוא אזרח טוב שמודיע למשטרה את מה שאירע", הדגישו חברי הרכב השופטים. פרקליטו של טביב, עו"ד ציון אמיר, ענה: "אי אפשר לסמוך על העדות של אותו עובר אורח ולקבוע ממצא בטוח, כי הוא נוסע באישון לילה במכונית. ההתרחשות לטענתו היא כמה שניות וזהו. אוהדי הפועל היו מוכנים לעשות הכל כדי להעיף את טביב".

"מה עוד צריך, אם עובר אורח שלא קשור לכלום רואה שני אנשים מרביצים ומתקשר למשטרה?", אמר ראש ההרכב ברלינר. השופט מודריק הוסיף: "אדם אובייקטיבי שהוא לא אוהד כדורגל. למה אנחנו צריכים לחשוב שהוא טועה?". לשאלת הזמן הקצר של העדות, אותה העלה עו"ד אמיר, ענה מודריק בחיוך: "אפשר למחוק יתרון של ז'לגיריס קובנה בכמה שניות".

השופטת ברלינר הבהירה עוד כי אם בית המשפט החליט לקבל את גרסתו של העד, אין סיבה שהרכב הערעורים לא יקבל אותה. "בית משפט לא מאמין למשיב", אמרה, "בית המשפט מאמין לעובר האורח ולמתלונן אז למה שאנחנו נחשוב אחרת?".

עו"ד מוריה גרין, נציגת פרקליטות המדינה, אמרה בדיון: "מדובר באירוע אלימות מתגלגל, שארך דקות ארוכות. לא מצאתי כיצד המערער מתמודד עם עדותו של עד הראיה האובייקטיבי, שראה שני אנשים מפוצצים אדם שנמצא על הרצפה".

סוגיה נוספת שהעלה נציגו של טביב היתה בנוגע למחיקת סרט הצלמה. עו"ד גרין, נציגת הפרקליטות, העלתה את התמיהה כי "לומר שטביב לא יודע איפה ה-on וה-off במכשיר חשמלי זה לא מוזר?". עו"ד אמיר העלה עוד סברה, לפיה יתכן כי אשתו של טביב התעסקה עם המכשיר. גם לטענה זו השיבה עו"ד גרין: "הוא נשאל מפורשות בבית משפט השלום אם מישהו בידיעתו או שלא התעסק במכשיר וענה 'לא היה ולא נברא'".

"אין מקום לבחון את הרשעתו של המערער", הוסיפה גרין, "מדובר בעבירות חמורות מאוד. העונש של שישה חודשי מאסר בעבודת שירות הוא עונש מאוזן וראוי. אנו סומכים ידינו על פסק דינו של בית משפט השלום ומקווים כי ההרכב הזה לא ישנה אותו".

השופטת ברלינר סיכמה את הדיון: "הראיות מוצקות, אתם לא יכולים להתמודד עם עדות עד הראיה. זה לא רש"י ולא רמב"ם. מכשיר הצילום אצלו בחדר השינה, אני לא רואה גם כאן איך אנחנו מתערבים. הוא אומר שלא היו דברים מעולם, אבל כן היו דברים מעולם. לעניין הענישה אנחנו מוכנים לקצר, אבל על אי ההרשעה אין סיכוי. התיק לא יסתיים באי הרשעה. זה ברור. אני לא מוכנה שיעשה דין עצמי באלימות. ההצעה שלנו להתערב בעניין העונש, מוכנים להתערב עוד קצת בגלל המסכת שהוא עבר ולהעמיד את עבודות השירות על 4 חודשים".