כמה תלאות עברה בית"ר ירושלים העונה. אמנם התחרות בליגת העל לא היתה קשה במיוחד, אבל קשה להאמין שמישהו בטדי יגיד ש-2007/8 היתה טיול. שריקות הבוז בטקס לרבין, הקרבות עם ההתאחדות לכדורגל ופריצת האוהדים מול הרצליה, כל אלו לא בדיוק העלו חיוך על פניהם של השחקנים. אבל השבוע (שבת) הכל נגמר. בית"ר זכתה בגביע המדינה ביום שלישי, והערב (שבת) היא דרסה 0:3 את מכבי נתניה והבטיחה אליפות שניה ברציפות. בטדי יכולים לחזור לחייך.
אבירם ברוכיאן (33 בפנדל), מיכאל זנדברג (60) וטוטו תמוז (62), שהיה תחת מעקב של נציג קלאב ברוז' הבלגית, כבשו את השערים. החבורה של ראובן עטר יכולה להיות מאוכזבת מעוד הפסד לבית"ר, אבל יכולה להתנחם בתוצאות האחרות שמבטיחות לה, מבחינה מעשית לפחות, את הסגנות.
מהלך המשחק
אחרי חצי שעה ללא אירועים מיוחדים, האלופה שבדרך העבירה הילוך. זה התחיל בהדיפה לא טובה של לירן שטראובר שהגיעה לדרק בואטנג, אבל הגנאי בעט מ-5 מ' ליציע. שלוש דקות חלפו והרמה של אבירם ברוכיאן פגעה בידו של טל מעבי, מנשה משיח הצביע על הנקודה הלבנה והקשר, בקלילות, גלגל את הפנדל לרשת וקבע 0:1. עוד שלוש דקות חלפו והפעם יואב זיו, בבעיטה חזקה מרחוק, סחט משטראובר הצלה יפה.
בדקה ה-48 טוטו תמוז קיבל כדור עומק מאחורי הגנת נתניה, אבל במקום לפרגן למיכאל זנדברג בעט מזווית קשה לרשת החיצונית. מן העבר השני קיויו הגיע להזדמנות טובה, אבל התמהמה עם הכדור ואיפשר להגנת בית"ר להגיע ולהרחיק.
אחרי שעה של כדורגל הסיפור נסגר סופית. בדקה ה-60 מטווח של שחקני בית"ר הסתיים בהדיפות של שטראובר מבעיטות של תמוז ואלברמן. הכדור הגיע למיכאל זנדברג, שהפציץ מקרוב את ה-0:2. שתי דקות חלפו והפעם טוטו תמוז, בנסיון הראשון, הכניע מקרוב את שוער נתניה, 0:3.
עד לסיום יחיאל צגאי היה יכול לכבוש שער ניחומים, וחן עזריאל המחליף לא היה רחוק מהשער הרביעי.
בית"ר ירושלים: טברטקו קאלה; כריסטיאן אלבארז, אריק בנאדו, שמעון גרשון, יואב זיו (דוד אמסלם/77); דרק בואטנג, גל אלברמן, עידן טל, אבירם ברוכיאן (חן עזריאל/81), מיכאל זנדברג; טוטו תמוז (רומולו/72).
מכבי נתניה: לירן שטראובר; קלמי סבן, גולן חרמון, אבי סטרול, דדי בן דיין; אלמוג כהן (אמייה טגה/76), טל מעבי, דלה ימפולסקי (שניר גואטה/57); תיירי טזמאטה, אובודו אוקוצ'ה (יחיאל צגאי/46), פרנסיס קיויו.
שופט: מנשה משיח |