$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

טרנטה, אבל לפניך: על ההצלחה של אופנועי הונדה

מוטו GP: אמנם הימאהה הוכתר כמועדף ב-2016, אך מה גורם להצלחה היפנית?

אלון סקיאנו  23.09.16 - 16:52
בפסגת הטבלה. מרקז (Getty)
בפסגת הטבלה. מרקז (Getty)

תגיות: עולם הרכב

בשליש האחרון של העונה הכי לא צפויה שהייתה לנו באליפות העולם למרוצים אופנועים – MOTOGP, יש לנו מועמד ברור לאליפות – וההפתעה היא שהוא לא רוכב על ימאהה. מארק מרקז התחיל את העונה באופן פנטסטי, יחסית. יחסית לרוכבי ימאהה שלא הצליחו להיות עיקביים, יחסית לתנאי מזג האוויר המשתנים, יחסית לאיך שההונדה שלו התנהג על המסלול. מרקז ניסה והצליח, לאלף פרד עיקש שמנסה לבעוט אותו כמעט בכל סיבוב.

לעומת ההונדה התזזיתי, הימאהה נראה פשוט מעולה. חזק בהאצות, בעל מהירות פניה גבוהה מאד (כמו שלורנזו אוהב) ויציב גם תחת בלימות חזקות (כמו שרוסי אוהב). נקודת החוזקה האחרונה של ימאהה היא זו בגללה מתקשים המתחרים לעקוף את רוכבי ימאהה. אפילו רוסי, במירוץ הביתי שלו במיזאנו לפני כשבועיים, התקשה לעקוף את לורנזו. הספרדי, כמובן, התלונן – אבל אף אחד לא באמת התייחס ברצינות לטענות שלו. אפילו לא מרקז שצפה בהם מאחור.

אז אם ההונדה אופנוע הרבה פחות טוב, איך נסביר את מצב טבלת האליפות בה מרקז מוביל על רוסי בפער של 43 נקודות? איך נסביר שלמרקז אותו מספר נצחונות כמו לרוכב הימאהה עם מספר הניצחונות הרב ביותר (לורנזו עם שלושה ניצחונות)? איך נסביר את העובדה המהממת שמתוך שמונת הרוכבים שניצחו עד כה העונה, ארבעה רכבו על הונדה (לעומת שניים על ימאהה, אחד סוזוקי ואחד דוקאטי)? איך זה שמתוך 13 מירוצים העונה, הונדה ניצחה יותר מכל יצרך אחר (6 ניצחונות)?

טוב, אז בואו נודה באמת. שלושה מתוך אותם שישה ניצחונות (ושלושה רוכבים) של הונדה , היו הימורי צמיגים בתנאי מסלול קיצוניים. הרוכב היחיד שבאמת מצליח להיות עיקבי בביצועים הוא מארק מרקז. מוביל טבלת האליפות אמנם מסיים אחרי רוסי בכל ארבעת המירוצים האחרונים, אך את התוצאות האלו ניתן לשייך לאסטרטגיה בה נוקט הספרדי, מגמת "צמצום נזקים".

מידי פעם יוצא למרקז הקוף והוא מראה מה הוא באמת יודע לעשות עם אופנוע, כמו באנגליה שם גבר על רוסי על המסלול ופצח במרדף עיקש אחר קראצ'לו בסופו טעות דירדרה אותו חזרה למקום החמישי – אחרי רוסי, כמובן. אבל מרקז מהיר לא רק בטבלת האליפות, אלא גם על המסלול. אם לא היה חושב על פער הנקודות שהוא צריך לשמור עליו כדי לזכות באליפות בעוד חמישה מירוצים, היינו רואים את הספרדי גורם להונדה העצבני לעשות שפגט כשהוא מנסה להוציא לו את המיץ על המסלול.

בנתיים שני רוכבי ימאהה, לא מצליחים לייצר תוצאות הרבה יותר טובות ממנו, כאלו שסגרו את פער הניקוד בטבלת האליפות. רוסי נוגס ביסים קטנים מדי בפער. 43 נקודות עם חמישה סבבים לסיום, על רוסי לזכות בכ-9 נקודות יותר ממרקז, בממוצע – בכל מירוץ! למעט בצרפת, שם מרקז נפל וחזר למירוץ רק כדי להציל 3 נקודות אליפות – רוסי לא הצליח לזכות בפער כזה על הספרדי באף מירוץ העונה. לא כל שכן, חמישה רצופים.

לורנזו נמצא רחוק במקום השלישי, 61 נקודות מאחורי מרקז ודי נואש ממאבק על תואר אליפות השנה. בשנה הבאה ינסה כוחו במדי דוקאטי, אבל כמו שסטונר אמר, הוא עומד להתקשות שם. הפשט אומר: קשה לראות את לורנזו מצליח לספק את הביצועים שדוקאטי מצפים ממנו. ובטח לא תואר אליפות(שזה פחות או יותר הצפייה ממנו בדוקאטי). אבל במירוץ הקרוב, הוא עומד לככב.

זה המירוץ הביתי באראגון שבספרד. והצלחה של לורנזו, עלולה להיות על חשבון נקודות שעשויות לעזור מאד לרוסי במאבקו נגד מרקז. אבל לורנזו לא סופר את רוסי. אין סיכוי שיסייע לאיטלקי לזכות בנקודה אחת. אדרבא, לורנזו יראה לדוקטור ולימאהה שעל אף התוצאות העגומות השנה, הם יתגעגעו לביצועים שלו כשהוא ביום טוב. וכשלא יורד גשם.

אבל באראגון יש סיכוי של 40% לגשם בראשון. וזה מירוץ ביתי גם של מרקז, פדרוסה ווינאליס. שלושה רוכבים שכבר ניצחו מרוצים העונה. גשם או לא, רוסי כבר מזיע.

טבלת האליפות:
1. מארק מארקז – 223 נק'
2. ולנטינו רוסי – 180 נק'
3. חורחה לורנזו – 162 נק'
4. דני פדרוסה – 145 נק'
5. מאבריק וינאליס – 136 נק'