$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

ריאל מדריד והמלחמה בכרטיסים מזויפים

שת"פ עם ברצלונה ואפליקציה ייעודית. הבלאנקוס נגד הספסרים

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  02.02.18 - 11:45
שלא יזייפו לכם (gettyimages)
שלא יזייפו לכם (gettyimages)

על פי פרסומיים רשמיים של ריאל מדריד, מספר האוהדים של הקבוצה בעולם עמד בשנת 2017 על כ-450 מיליון. נתון מדהים ובלתי נתפש. מנגד, מספר המושבים באיצטדיון "סנטיאגו ברנבאו", גם לאחר ההרחבה המתוכננת, יעמוד על קצת יותר מ-90,000. ואם נוסיף לזה שכ-90% מהאצטדיון תפוס על ידי מנויים (שחלקם כוללים גם את משחקי ליגת האלופות) יוצא שנשארים כ-9 אלפים כרטיסים בלבד למכירה לכל משחק,
כאשר רק אלפיים מתוכם מוקצים לקבוצה האורחת. וממצוקת הכרטיסים מתחילות גם הבעיות.

תופעת הכרטיסים המזוייפים ומלחמת ההתשה למניעת התופעה

רבים מתיירי הכדורגל ואוהדים מכל העולם המגיעים למדריד, מכירים את תופעת הספסרות מחוץ לברנבאו. המלחמה הגדולה בתופעה צוברת תאוצה בשנים האחרונות, ככל שמתרבות התלונות המופנות למועדון על ידי אוהדים על כך שמכרו להם כרטיסים מזוייפים, וכתוצאה מכך נגרמה להן עוגמת נפש על כך שטסו עד מדריד רק כדי לגלות שאת קבוצתם האהודה לא יוכלו לראות מקרוב.

לא אחת אנו רואים משפחות שלמות עם ילדים שממש בוכים בקול לאחר שנודע להם שנעקצו, ולא יזכו לראות את המשחק, וכבר נתקלנו בסיפורים על כאלו שמרוב הלחץ והחשש לאכזב את הילדים הלכו וחיפשו שוב כרטיסים מחוץ לאצטדיון ונעקצו בשנית באותו משחק.

מטבע הדברים, התופעה שכיחה מאוד כשמדובר בקלאסיקו - הקרב הגדול בין ריאל מדריד לברצלונה. המחסור העצום בכרטיסים מושך לקרבת האצטדיון נוכלים רבים המנסים לעשות הכל על מנת "לעקוץ" תיירים תמימים. השיטה: לשכפל כרטיס אלקטרוני, שהברקוד המוטמע עליו נועדה לאפשר כניסה אחת בלבד לאצטדיון. בפועל הוא הודפס מספר פעמים, וכל האוהדים שרכשו שכפול - מלבד בר המזל שהגיע ראשון - נותרים בחוץ.

בהנהלת ריאל הוחלט לשים לנושא סוף, ובמפגש האחרון שהתקיים בדצמבר עם נציגי ברצלונה בוטלה האפשרות של הדפסת הכרטיס, וכל מי שרכש כרטיס באתר הקבוצה, חוייב להוריד אפליקציה מיוחדת ולהציג את הברקוד מהאפליקציה עצמה, כל מי שהגיע עם דף מודפס ועליו הברקוד נעצר על ידי הסדרנים, נחקר והופנה למשרד הכרטיסים הראשי. מיותר לציין שמדובר בחוויה לא נעימה בכלל, הגורמת לרוב להחמצת שריקת הפתיחה ובמקרים קיצוניים גם את המחצית הראשונה עולה. התחקורים והתשאולים חשובים ומממגרים כמעט לחלוטין את תופעת ה"עוקצים" הענפה.

סוגי כרטיסים נוספים:

כשמדובר במשחקים הגדולים והמבוקשים (למשל, ריאל מדריד מול פ.ס.ז' בשמינית גמר ליגת האלופות, 14 בפברואר), אם לא רכשתם כרטיסי VIP הכוללים אירוח וחניה, אזי הכניסה לאצטדיון מתאפשרת אך ורק על ידי כרטיס אלקטרוני באפליקציה שהזכרנו לעיל, כרטיסי נייר רשמיים או כרטיס מנוי (המיקומים הטובים ביותר באצטדיון שייכים למחזיקי המנויים הוותיקים).

טיפים!

חברת טיקטיק תיירות ספורט והופעות ריכזה עבורכם מספר כללי ברזל והנחיות חשובות לכניסה מוצלחת לברנבאו למשחקי השיא.

1. התלבשו בבגדי ריאל מדריד או בלבוש נייטרלי - מטעמי ביטחון, כל מי שנכנס ליציע של אוהדי ריאל מדריד עם סממן, ולו הקטן ביותר, של הקבוצה האורחת, נעצר בכניסה, מתוחקר ועלול להחמיץ את המשחק.

2. עידוד - גם כאן, לאחר שהתיישבתם והצטופפתם במקומכם, עידוד הקבוצה האורחת ביציע האוהדים של ריאל יסתיים במקרה הטוב בהרחקה שלכם מהאצטדיון על ידי אחר הסדרנים. והחמצת המשחק.

3. כניסה עם כרטיס מנוי - ספקי הכרטיסים בספרד מצמידים למנויים שתקבלו במלון דף עם נהלים והוראות כיצד יש לנהוג בו. יש לקרוא אותו בעיון ולשמע להוראות.

4. קבוצות - התארגתם קבוצה גדולה של חברים ואתם רוצים להיכנס יחד? החשש של הסדרנים והמאבטחים מהתפרעויות של אוהדים גדול יותר כשמדובר בקבוצות, לכן רוב הסיכויים שתתושאלו. אנו ממליצים להתפצל לזוגות על מנת להימנע מאי הנעימות.

5. זמן הגעה לאצטדיון - השערים לאצטדיון נפתחים 45 דקות לפני המשחק, אין סיבה אמיתית לנסות להיכנס קודם. שתו בירה, קנו צעיף ותנסו לספוג כמה שיותר מאווירת העידוד המרשימה של אוהדי ריאל.

אם נעצרתם לתשאול בכניסה - לא צריך להתרגש, אתם לא מיוחדים. הסדרנים עוצרים רנדומלית 1 מכל 10 אוהדים. יש לענות בנימוס ובאיפוק, לשתף פעולה ולהישמע להוראות. עדיין לא נתקלנו במקרה שאוהד זר/תייר שהחזיק כרטיס תקין או מנוי פעיל, ופעל לפי הנ"ל, לא נכנס למשחק.

הטיפים מאת גבריאל מזרחי הבעלים ומנכ"ל של חברת טיק טיק.