האם נמצא הפתרון לסוגיית המימון למאמנים האולימפיים של ישראל? כן, אם שואלים את משרד הספורט. על פי המשרד, הוחלט להקצות 10 מיליון שקלים מתקציב המדינה לצורך מימון שכר למאמני הספורטאים האולימפיים, כדי לאפשר הכנה אופטימלית למשחקים בריו 2016.
נושא שכרם של המאמנים נחשב למרכזי בדיון על הצלחתה או כשלונה העתידי של המשלחת הישראלית. טענות רבות הושמעו בשנים האחרונות, לפיהן המאמנים בישראל לא מתוגמלים כראוי והישגי הספורטאים בהתאם. משרד הספורט טוען כי כעת יוכלו המאמנים להקדם את הספורטאים בתוך שקט כלכלי.
הרעיון שמתגבש הוא תכנית מאמנים דו–שנתית למימון שכרם של כ-30 מאמנים בענפים האולימפיים, כדי שיוכלו להתרכז בספורט, באימון ובהכנות הארוכות לריו, מבלי לדאוג לחפש מקורות נוספים להשלמת הכנסה. השכר יינתן למאמנים שיעמדו בקריטריונים שייקבעו על ידי ועדה מקצועית.
עם זאת, נראה שהדרך להעברת הכספים עדיין ארוכה, והבעיה נעוצה בקריטריונים המדוברים. 10 מיליון שקלים מתקציב המדינה אכן יופנו לטובת שכר מאמנים, אולם משרד הספורט עדיין לא קבע את אותם הקריטריונים לחלוקת המשאבים. עד כה לא נבנתה תכנית שתגדיר אילו ענפים ייכללו ברשימת מקבלי התמיכה, ואילו מאמנים יזכו לנתח גדול יותר מהיתר.
אגב, במסגרת אותה תכנית יוגדל תקציב "סל הספורט" ב-250 רשויות מקומיות, בגובה של 10 מיליון שקלים למשך שנתיים. ב-2013 ו-2014 יגדל התקציב מ-25 מיליון שקלים לכ-30 מיליון שקלים לשנה, וסכום התמיכה הבסיסי לכל רשות יגדל מ-20 אלף שקלים, לסכומים שינועו בין 30 ל-40 אלף שקלים.