נבחרת ארצות הברית הנוכחית לא יכולה בשום אופן להיקרא "דרים טים", אבל גם היא - כך התברר באופן סופי אמש במדריד (ראשון) - גדולה בהרבה מאוד מידות על יתר העולם. גם בלי לברון ג'יימס, קווין דוראנט, כריס פול וסופרסטארים אחרים, סוללת השחקנים מה-NBA לא התקשתה לזכות באליפות העולם בפעם השניה ברציפות, כאשר בגמר הגיעה תורה של סרביה לספוג התעללות, שהסתיימה ב-92:129 מפחיד.
הסרבים דווקא פתחו טוב את הגמר ועלו ליתרון בן 8 נקודות אחרי קצת יותר מארבע דקות של כדורסל, אבל שם נגמרה הסבלנות של קיירי אירווינג וחבריו. עד סיום הרבע הראשון הפער כבר עמד על 14 נקודות לזכות ארה"ב, שירדה להפסקה בפלוס 26 ולמעשה הבטיחה כבר אז את התואר. ארה"ב, שימו לב טוב, סיימה את הטורניר עם ניצחונות בהפרש ממוצע של 32.5 נקודות. פשוט מדהים.
פאריד, שוב התעלל ביריבה (אתר פיב"א)
מישהו חשב שזה לא יסתיים כך? (אתר פיב"א)
רוז, חוזר לדרגת סופרסטאר? (אתר פיב"א)
ששבסקי, גאה בכולם (אתר פיב"א)
קאזינס, גם הוא שותף (אתר פיב"א)
נתראה בריו 2016 (אתר פיב"א)
"זה היה כמו סטירה בפרצוף של כולנו, כשכולם אמרו שארצות הברית מביאה נבחרת דרג ב' לאליפות העולם", נזכר בסיום קנת' פאריד, שסיים את הגמר עם 12 נקודות ו-7 כדורים חוזרים. "העובדה שלברון, דוראנט וקובי בראיינט לא הגיעו, לא אומרת דבר. אנחנו יכולים להתעלות ולזכות בזהב גם כן, וזה בדיוק מה שעשינו. באנו, ראינו, כבשנו".
קיירי אירווינג, שנבחר ל-MVP של הגמר אחרי שצלף 26 נקודות (6 מ-6 מחוץ לקשת), לא נשאר אדיש גם כן: "זה ההישג הגדול ביותר בחיי ובהפרש גדול משאר הדברים. זה גם אחד מהרגעים הנפלאים בחיי בלי קשר לכדורסל. עשיתי את כל זה לצד בחורים שאני יכול לקרוא להם אחים שלי למשך כל החיים. זה משהו הרבה יותר גדול ממני. הייתי מוכן לעשות כל דבר שקואץ' קיי רצה. רק רציתי לנצל את האפשרות לשחק לצד החבר'ה האלה וללמוד מהחבר'ה האלה".
מייק ששבסקי, מי שאחראי על השינוי האדיר בנבחרת האמריקאית אי שם לפני המשחקים האולימפיים בבייג'ין, סיכם עוד טורניר מוצלח: "כל תואר הוא מיוחד במינו. השחקנים היו שונים הפעם, אבל התרבות נשארה אותו הדבר. השחקנים אהבו להיות חלק מזה, הם הגיעו כדי לעבוד, אני גאה בהם על כך. לא היה צריך לקנות את השחקנים כדי שיופיעו פה. הם אהבו את זה. אנחנו מרגישים מבורכים".