הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

11 מדליות לישראל באליפות העולם בג'ודו

הנבחרת זכתה חמש פעמים בזהב בתחרות לספורטאים עם צרכים מיוחדים בהולנד

רותם פלדברג
רותם פלדברג   09.04.25 - 20:58

תגיות: ג'ודו

Getting your Trinity Audio player ready...
קרדיט צילום - יאיר אבלסון
קרדיט צילום - יאיר אבלסון
בסוף השבוע האחרון התקיימה בהולנד אליפות העולם בג׳ודו לספורטאים עם צרכים מיוחדים. באליפות השתתפו מאות ספורטאים שהגיעו מלמעלה מ-20 מדינות. ישראל שלחה שישה נציגים ושש נציגות השנה. האליפות נערכה בהתאם לכללי הג׳ודו לספורטאים עם צרכים מיוחדים, תוך חלוקה לרמות תפקוד שונות שנעה בין 1-5, וחולקה בהתאם למשקלי תחרות מגוונים.

נבחרת ישראל, בהובלת המאמן הראשי אבי אגר והעוזר יאיר אבלסון, הפגינה נחישות יוצאת דופן והגיעה להישגים נפלאים, כשספורטאי המשלחת זכו ב-11 מדליות, כאשר 5 מהן מזהב, מדליית כסף אחת, ו-5 מדליות ארד. חלק מהמתחרים השתתפו ביותר מקטגוריה אחת, ואף זכו במספר מדליות.

זוכי המדליות:
ניר אבלסון – 2 מדליות זהב(רמות 1-2, משקל עד 90 ק״ג) ומדליית ארד (רמה 1, משקל עד 75 ק״ג).
איילת גלנץ – מדליית זהב (רמה 1-2, עד 57 ק״ג) ומדליית ארד (רמה 1, עד 57 ק״ג).
איתן זוסמן – מדליית זהב (רמה 4, עד 48 ק״ג).
איתי זילברשמיד – מדליית זהב (רמה 4, עד 40 ק״ג).
תבור סטון – מדליית כסף (רמה 1-2, 100+ ק״ג), ומדליית ארד (רמה 1, 100+ ק״ג). 
יואב הגדוש – 2 מדליות ארד (רמות 2 ו-3, עד 66 ק״ג).

עמותת "אתגר בנגב", העומדת מאחורי פעילות הספורטאים, פועלת לקידום שוויון הזדמנויות באמצעות ספורט. העמותה מקיימת אימונים משותפים לספורטאים עם וללא צרכים מיוחדים, מתוך אמונה בכוחה של הכלה וחינוך דרך הג׳ודו.

האימונים מתקיימים במועדון הג׳ודו של ״אתגר בנגב״ בבאר שבע, באווירה מקצועית, בטוחה ותומכת תוך שימת דגש על התפתחות טכנית ומנטלית של כלל הספורטאים. סדנאות, תחרויות והובלה קהילתית משתלבים יחד ליצירת חברה ספורטיבית מאוחדת,  שוויונית ומקדמת. למזלנו יש אנשים טובים שעוזרים לעמותה לקדם את הספורטאים שלה ולאפשר להם למצות את היכולות שלהם כך שהנטל הכלכלי על ההורים יפחת מעט והספורטאים יוכלו להמשיך ולייצג את המדינה בכבוד.

בג׳ודו לאנשים עם צרכים מיוחדים יש מערכת דירוג מיוחדת שנקבעת לפי היכולת של הספורטאי בזמן קרב ג׳ודו. רמה 1, היא הרמה הגבוהה ביותר. בה מתחרים ספורטאים שיכולים לנהל בעצמם קרבות, וההתנהלות שלהם בקרב דומה מאוד להתנהלות בקרב רגיל. גם החוקים החלים על מאמנים ברמה זו זהים לחוקים החלים על מאמנים בתחרויות מיינסטרים.

רמה 5 היא רמה בה ספורטאים צריכים שידרבנו אותם לפעולה, יאמרו להם איזו פעולה לבצע בכל שלב בקרב, והם זקוקים לתיווך (של המאמנים או השופטים) תוך כדי הקרב. ברמות אלה למאמנים מותר לעלות את המזרן (באישור השופט) על מנת לדבר עם המתחרים במידה והם נתקפים בחרדה, או כשהם שצריכים מנוחה. ברמה זו והתנהלות הקרב הרבה יותר ״רגועה״ ומתירנית, לשופטים מותר לדבר עם הספורטאים ונותנים להם זמן התאוששות גם בקרב עצמו. 

יש הבדלים דקים בין הרמות השונות, ולכן היום הראשון של התחרויות הוא יום של ״משחקים״ בהם למעשה בוחנים את הספורטאים, ובודקים מה היכולות שלהם על המזרן, בהתאם לכך בונים את ההתמודדות בין הספורטאים השונים כשהמשקל הוא הפרמטר השני בחשיבותו, והגיל הוא השלישי בחשיבותו.