ג'יפ קומפאס, הג'יפון הקומפקטי של היצרנית האמריקאית, הוצג לראשונה ב-2006, אז עוד על פלטפורמה ששמשה את מיצובישי אאוטלנדר. הדור השני מ-2016 התבסס על פלטפורמה ששמשה את פיאט 500X, וכעת אחרי אחד הסיבובים המעניינים בתעשיית הרכב אחרי הקמת קונצרן "סטלנטיס" (מאיחוד פיאט-קרייזלר ופיג'ו-סיטרואן) הוא מבוסס על פלטפורמה חדשה ומודרנית – STLA Medium המשמשת מגוון רחב של דגמים וביניהם – פיג'ו 3008, אופל גרנדלנד וסיטרואן C5 איירקרוס, כשהיד עוד נטויה בקונצרן.
שיתוף הפלטפורמות המהיר בין מותגי הקונצרן לא חדש גם לג'יפ, כאשר האוונג'ר הקטן מבוסס כאמור על פלטפורמת e-CMP העדכנית, המשמשת למשל את פיג'ו 2008, סיטרואן C3 איירקרוס ואלפא רומיאו ג'וניור.
אח לפיג`ו 3008, אופל גרנדלנד וסיטרואן C5 איירקרוס - אבל עם אופי משלו
יצאנו לאיטליה לפגוש את המצפן החדש של ג'יפ, שגם ייוצר במפעל מלפי המקומי, עם תקווה של היצרנית לשיפור נוסף במכירות אחרי הצלחה יחסית של האוונג'ר באירופה. לישראל יגיע הקומפאס החדש בסוף השנה הנוכחית והנה כל הפרטים שחשוב להכיר:
לא רוצים לפספס שום דבר? הצטרפו לאלפי החברים שלנו בערוץ ה-WhatsApp הרשמי ותקבלו גם אתם את כל העדכונים, החדשות והמבחנים לפני כולם, וגם תוכן ייחודי! לחצו על הלינק >>> ערוץ "עולם הרכב" ב-WhatsApp ואל תשכחו גם ללחוץ על הפעמון!
מאפייני X בפנסים, בסבכה וגם בתוך תא הנוסעים
עיצוב ומידות
העיצוב של הקומפאס החדש שומר על מאפייני המותג - סבכת 7 החריצים ועיצוב קשוח. בחזית נפגוש בתאורת מטריקס-לד וגם בתאורת יום-לד המוטמעת בסבכה העליונה ופגוש מאסיבי בשחור המשמש כ"מגן" ובעיצוב מעט שונה בין גרסאות הבנזין לחשמל, כמו גם סבכה תחתונה אקטיבית וכזו מחורצת עם סימול X אדום בגרסת ה-4X4.
הפרופיל ממשיך את הקו ההרפתקני עם קשתות בתי גלגלים טרפזיות, חישוקים עד לגודל של "20 וחצאיות צד רחבות, כשגם מאחור הוא שומר על הקשר המשפחתי, כאשר תאורת הלד בצורת האות X המזכירה את זו של האוונג'ר הקטן, וזו מחוברת בפס תאורה המאיר גם את סמל המותג. כמובן שגם כאן נפגוש בפגוש מאסיבי בגימור המרמז על מגלש אחורי, לצד טבעת גרירה אדומה בגרסת ההנעה הכפולה.
הקומפאס החדש אורך מקודמו בכ-15 ס"מ (4.55 מ') ובג'יפ מציינים כי תא המטען (שיוצע עם פתיחה חשמלית ללא מגע) צמח ב-45 ליטר לכדי 550 ליטר.
ארוך מהדור היוצא, וגם “ירוק“ יותר
תא נוסעים וטכנולוגיה
תא הנוסעים מודרני ומרשים ומשלב בין תחושת פרימיום לאווירת שטח. הקווים זוויתיים ומודגשים, נמצא כאן גימורי X במשטחים השונים כמו בתאים שבדשבורד או בזה שבין המושבים ואף בעיצוב המתגים שעל ההגה ובריפוד המושבים, בחישור המרכזי שבהגה מסתתרת הטבעת חזית הוויליס האגדי. נמצא פה גם לוח מחוונים "10 צר יחסית ומסך מולטימדיה צף בגודל "16, כולל עדכוני OTA. ולעומת צמד הצרפתיות, כאן ניתן להבחין במתגים פיזיים לתפעול בקרת האקלים.
כל זאת לצד כמה פריטים המוכרים מהזרוע הצרפתית של הקונצרן כמו ידיות הדלתות, מתג בלם החניה החשמלי, משענת היד המרכזית, מתגי החלונות וידיות האיתות והמגבים, אך אלו זוטות והרביעיה (יחד עם ה-3008, גרנדלנד ו-C5 איירקרוס) אינה נראית כשכפול האחד של השני.
בג'יפ יציעו בקומפאס חיישני חנייה מאחור ומלפנים, מצלמת רוורס, מושבי ויניל מחוממים, וכן אופציה לאוורור ומערכת עיסוי, מצלמות היקפיות, גג פנורמי ועוד. בתחום הבטיחות נפגוש כמובן את מערך הבטיחות המתקדם של הקונצרן הכולל בין היתר בקרת שיוט אדפטיבית עם אפשרות מעבר נתיב חצי-אוטומטית, התרעת רכב בשטח מת, התרעת תנועה חוצה מאחור ועוד.
שדרוג בתא הנוסעים
יחידות הנעה וביצועים
לא תופתעו שיחידות ההנעה זהות לאחים מצרפת וגרמניה – ההנעה הבסיסית הינה מנוע טורבו-בנזין 1.2 ליטר בסיוע מיקרו היברידי המפיק 145 כ"ס ובשידוך לתיבה כפולת מצמדים עם 6 הילוכים. לגרסת הפלאג-אין מנוע 1.6 ליטר טורבו (150 כ"ס) ומנוע חשמלי (125 כ"ס) המספקים יחדיו 195 כ"ס ומשודכים לתיבה כפולת מצמדים עם 7 הילוכים. בהתאם לשאר האחים, הוא מצויד בסוללת 21 קוט"ש המאפשרת טווח נסיעה חשמלי של כ-85 ק"מ.
לצידן יוצעו שלוש אופציות להנעה חשמלית, כאשר בשלב הראשון תוצע גרסת הנעה קדמית בהספק של 213 כ"ס עם סוללת 74 קוט"ש המאפשרת טווח נסיעה של 500 ק"מ, ומהעבר השני בגרסת ההנעה הכפולה בעלת הספק משולב של 375 כ"ס המצוידת בסוללת 97 קוט"ש (נטו) וטווח חשמלי של 650 ק"מ. מטען פנימי 11 קילוואט וכן אופציה למטען פנימי 22 קילוואט וטעינה מהירה בהספק של 160 קילוואט, 30 דקות מ-20% ל-80%.
ג'יפ יציידו את הקומפאס במערכת Selec-terrain המסייעת בתנאי שטח, כאשר בגרסאות ההנעה הקדמית נתוני השטח הם זווית גישה של 20 מעלות, זווית בטן 15 מעלות, זווית נטישה 26 מעלות, מרווח גחון של 20 ס"מ ויכולת צליחת מים של 47 ס"מ צנועים.
בגרסאות כפולות ההנעה זווית גישה עומדת על 27 מעלות, זווית בטן של 16 מעלות, זווית נטישה עומדת על 31 מעלות וישנו שיפור קל גם במרווח הגחון וביכולת מעבר המים, לצד מערכת בקרת ירידה במדרון ויכולת טיפוס בזווית של 20 מעלות. עוד נציין תיבת הפחתה ביחס 14:1 המאפשרת מומנט זמני של 316 קג"מ בציר ההנעה האחורי.
מיקרו-היברידי, פלאג-אין, או חשמלי מלא