$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

מילון הבטיחות הגדול: מערכת למניעת שכחת ילדים ברכב

הקיץ מתקרב ואיתו הסכנות הכרוכות בהשארת ילדים במכונית. חיישנים אולטרא רגישים של בקרת ROA מצילים חיי אדם. צפו

עולם הרכב בשיתוף יונדאי  03.03.22 - 14:12

תגיות: יונדאי

תעשיית הרכב פועלת בקדחתנות להגן על יושבי המכונית מאז שנות ה-60 כאשר התחילו להפנים את המשמעויות של פגיעה ונזקים בתאונות דרכים. כאן בעולם הרכב של ערוץ הספורט אנחנו רוצים להזמין אתכם להצטרף אלינו לסדרת כתבות מצולמת שבוחנת בזכוכית מגדלת את התרומה האדירה של מערכות הבטיחות האקטיביות במכונית המודרנית, החל מבקרת בלימת חירום, סטיה מנתיב, בקרת שיוט אדפטיבית ועוד רבות ויעילות במסגרת פרויקט 'מילון הבטיחות הגדול'. 

המערכת הראשונה שאותה נכיר היא בקרת ה-ROA, או מערכת למניעת שכחת ילדים במכונית. אנחנו מדווחים בשנתיים האחרונות אודות חילוקי דעות בקרב גורמים בממשלת ישראל (משרד התחבורה, משרד האוצר) וארגונים שונים בכל הנוגע להתקנת מערכות חירום "מולבשות" תמורת תשלום שמטרתן למנוע שכחת ילדים במכונית. כן קנס, לא קנס, יש אכיפה או אין - בשורה התחתונה אין מחיר לחיי אדם והאחריות לילדים מוטלת לפתחו של כל הורה והורה כדי למצוא את הפתרון המוצלח ביותר.

בין השנים 2015-2019 מתו בישראל 12 פעוטות אחרי שנשכחו במכונית ובעשור האחרון דווחו 980 מקרים של שכחת ילדים ברכב שתוצאתם פגיעה בריאותית שהובילה לחדר המיון, כך לפי נתונים של ארגון 'בטרם'.  תעשיית הרכב רוצה "לנרמל" מערכות מקוריות יצרן המונעות שכחת ילדים במכונית, כלומר להעביר חקיקה בנושא, אך כיום מדובר במתי מעט ורוב היצרנים מחויבים לכך רק בצורה חלקית עד שנת 2025. בדרום קוריאה, להבדיל החליטו שלא להמתין לרגולציה המפותלת והחל ב-2017 משווקים בילט אין במכונית בקרה שנקראת ROA, או  Rear Occupant Alert System.

המערכת מורכבת מפאנל חיישני נפח החבוי בתקרה של הספסל מאחור עם שדה ראיה רחב המנהל תקשורת עם מערכות הגנה נוספות במכונית, כך שהנוסעים מקבלים מעטפת רב שכבתית. מאחר וטמפרטורת הקבינה יכולה לזנק ב-20 מעלות תוך עשר דקות בלבד, קיימת חשיבות עליונה לעיתוי מערכת ההתרעה - ולכן כבר במרחק של 10 מטרים אחרי עזיבת המכונית, בקרת החיישנים מפעילה את הצופרים כדי למשוך את תשומת לב הנהג והסביבה ובכך בפועל, מצילה חיים.