חלק משחייני נבחרת ישראל השוהים בחו״ל בעקבות לימודיהם במכללות בארצות הברית, נמצאים בבעיה. אליפות העולם שתיערך בסינגפור, תיערך בין ה-11 ביולי ל-3 באוגוסט, וחלקם עדיין לא השיגו/אישררו את הקריטריונים במקצים השונים. איגוד השחייה החליט לראשונה בקמפיין אולימפי לתת לאותם שחיינים השוהים בחו״ל מימון של תחרות אחת בחו״ל לצורך הניסיון להשיג את הקריטריון. מימון שערכו 1,200 דולר, לצורך טיסה, שהות, והשתתפות בתחרות, דבר שבא לסייע כלכלית לשחיינים.
חשוב לציין כי השחיינים שוחים ומתאמנים במכללות בבריכת 25 יארד שאורכה כ-23 מטר ולא בבריכת 50 מטרים, ובגלל ההבדל המשמעותי, מקצועית הם מתקשים לעמוד במטרת השגת/אישרור הקריטריון. בנקודת הזמן הזו, נותרו שתי הזדמנויות להשגת הקריטריון לאליפות העולם, האחת היא בתחרות בקנדה, והשנייה היא בתחרות הטריילז שמתקיימת במכון וינגייט בעוד שמונה ימים. מה שיוצר בעיה מבחינת העובדה שחלק משחייני המכללות עדיין נמצאים במסגרת לימודית כאשר חלקם נמצאים כעת בתקופת מבחנים, חלקם מסיימים ללמוד באמצע חודש מאי, וחלקם מסיימים ללמוד בחודש יוני.
מי שלא יגיעו לארץ להתחרות כאן בעקבות הלימודים במכללה וההוצאה הנוספת, יצטרכו לעשות זאת בקנדה, גם בעלות גבוהה. מי שכבר ניסה לעשות זאת בתחרות שבחר לממש בה את המימון שהאיגוד העביר ולא צלח במשימה, נמצא בבעיה. לא כולם יכולים לעמוד בהוצאה עצמית של יציאה לתחרות בקנדה. שחייני המכללות שחשבו להתחרות בקנדה ולממש את הסכום שקיבלו מהאיגוד, גילו כי טיסה מארצות הברית לקנדה עולה כ-600 דולר, שהות במלון בחדר לבד עולה כ-500 דולר לאדם ובצמד כ-250 דולר ללילה לאדם, והשהות הנדרשת לתחרות היא לארבעה ימים לערך. כלומר, הסכום עולה על הסכום שהאיגוד נתן לשחיינים לתחרות אחת, ולכן יתר העלות היא על השחיינים.
חלק מהשחיינים השיגו את הקריטריון לאליפות העולם בשנה החולפת על פי האיגוד העולמי, אך האיגוד הישראלי קבע שתוקף הקריטריון לאליפות העולם מתחיל מתקופת המשחקים האולימפיים בפריז (יולי-אוגוסט), ולכן מי שהשיג אותו לפניכן, באליפות אירופה או בתחרות הטריילז שנערכה ביוני בשנה שעברה, האיגוד לא מחשיב אותו. לעומת האיגוד הישראלי, התאריך שקבע האיגוד העולמי על קביעת הקריטריונים לאליפות העולם הוא מתאריך 9.3.24, תקופה של חצי שנה טרם המשחקים האולימפיים.
השחיינים במכללות משוחחים עם יעקב טומרקין המנהל המקצועי של נבחרות ההישג באיגוד השחייה, והציפו בפניו את העניין והבעייתיות. הוא נמצא עימם בקשר קבוע ומנסה לסייע, אך ללא הועיל עבור כולם בשל הסיטואציה הנתונה. שחיין בנבחרת שיתף כי: ״אני לא ממש מרגיש שנותנים לי אופציה אחרת או פתרון חלופי. זה מבאס לחשוב על זה שאני לא אתחרה באליפות עולם בגלל שלאיגוד אין פתרון בשבילי״.
נוסף על כך, מי שעתיד להגיע לישראל לתחרות הטריילז שקורת בעוד שמונה ימים, נמצא בסימן שאלה זאת בעקבות ביטולי טיסות של חברות בינלאומיות לאור ירי הטילים מתימן, בעיקר בעקבות ההסלמה בתקיפות בין המדינות בימים האחרונים, שהגיעו בעיקר בעקבות נפילת טיל בסמוך לשדה התעופה. כך שגם העניין הזה של תחרות בישראל, יכול להשתבש עבור אלה שכן הצליחו לתאם טיסה ארצה ומתכוונים להתחרות כאן.
מאיגוד השחייה נמסר בתגובה:
"הקריטריונים להשתתפות באליפות העולם והדרך להשגת מקום בנבחרת פורסמו לכלל השחיינים ושחייניות באופן מסודר. איגוד השחייה שואף לשלוח את הספורטאים הטובים ביותר, שנמצאים בכושר תחרותי גבוה, תוך הקפדה על תהליך שוויוני, שקוף ומקצועי.
כל השחיינים, בארץ ובחו"ל, קיבלו שתי הזדמנויות לעמוד בקריטריון: האחת בתחרות בארה"ב שמומנה במלואה ע"י האיגוד, והשנייה על פי בחירתם, כאשר רובם מגיעים לתחרות הטריילז בשבוע הבא במכון וינגייט שהיא תחרות קריטריון״.
״חשוב להדגיש כי לראשונה, כחלק ממהלך יוצא דופן, הוקצה תקציב ייעודי לשחייני קולג' ישראלים המתחרים בארה"ב, במטרה לתמוך בהם, להקל עליהם ולתמרץ את השתתפותם, תוך התחשבות בשגרת הלימודים והאימונים הייחודית שלהם. מהלך כזה לא מתקיים באף מדינה אחרת. שחיינים ברחבי העולם, כולל הישראלים ושחייני המכללות, הצליחו לשמור על מוכנות תחרותית גבוהה עד לשלב זה, ובסוף השבוע האחרון אף נשברו שיאי עולם. האיגוד ימשיך לפעול מתוך אחריות, מקצועיות ורצון אמיתי לקדם את ספורטאי הנבחרת בדרך להישגים בזירה הבינלאומית".