$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

עסק שחור: על חזרת ההיפ הופ לסופרבול

הסיבות לחרם, הפנייה לג'יי. זי. והתיקון שנעשה. הסיפור המלא

אבישי סלע
אבישי סלע  13.02.22 - 14:26

תגיות: סופרבול

מופע המחצית של ה"סופרבול", את זה יודע כל מי שקצת מכיר ספורט אמריקאי - או תרבות אמריקאית, מזמן הפך למופע המרכזי של המוזיקה בארה"ב. הפסגה שאותה כל זמר חולם לכבוש, באירוע שעדיין מביא מיליונים אל מסך הטלוויזיה. 12 דקות דחוסות שבהן המוזיקאי מקבל לידיו את הבמה הכי גדולה שיש, הכי עוצמתית, הכי חזקה. לאורך השנים, היו שם פול מקרטני וה"רולינג סטונס", פרינס וברוס ספרינגסטין, מייקל ג'קסון ומדונה, ביונסה וליידי גאגא, ג'סטין טימברלייק ומארון 5.

  • החל מ-01:30: הסופרבול בשידור ישיר ב-5SPORT

השנה, המופע יוקדש כולו להיפ-הופ. זה יקרה כאשר ד"ר דרה, המפיק והמיליארדר הראשון בענף, יקבל לידיו את המושכות ויביא איתו את החבר'ה שלו: סנופ דוג, אמינם, קנדריק למאר והזמרת מארי ג'יי בלייג'. כנראה שאי אפשר היה אחרת, כאשר הסופרבול מגיע לקליפורניה - המקום שבו דרה וחבריו החלו את דרכם כאמנים רעבים, וגדלו להיות מובילי דעה ואנשים מפורסמים בכל העולם.

אבל היחסים של ההיפ-הופ וליגת הפוטבול האמריקאית לא תמיד היו ישרים. עד לפני כמה שנים, ראפרים אפילו החרימו את מופע המחצית. אז מה קרה שם, ואיך הכל השתנה? הסיפור שהניע את הכל היה המחאה של הקווטרבק, קולין קפרניק, נגד האלימות המשטרתית באמריקה - מחאה שגרמה לכך שהוא פשוט לא יכול היה למצוא מקום לשחק בו. בשנת 2016 עוד הופיעה ביונסה יחד עם להקת "קולדפליי", אבל בשנת 2017 היא כבר לא היתה מוכנה להופיע. כך, גם לא אמנים כמו ריהאנה, הראפרית קארדי בי ואפילו הזמרת אדל - כולם סירבו להצעות של ה-NFL, לאות הזדהות עם קפרניק

וכאן חשוב להזכיר: ההיפ-הופ הוא, היום, ז'אנר המוזיקה המוביל באמריקה. לא רק בקרב הקהל השחור, אלא בכלל. הקומישינר של הליגה, רוג'ר גודל, לא יכול היה להרשות לעצמו לאבד נתח כל כך חזק מהצופים דווקא בחלון הראווה שלו. ואחרי כמה שנים של חרם, שבהם הבמה ניתנה למארון 5, ג'סטין טימברלייק, וגם לשאקירה וג'ניפר לופז, גודל פנה לשון קרטר (ג'יי זי) - אחד מגדולי הראפרים שחיים היום, וגם תומך נלהב של קפרניק, עם רצון לשתף פעולה.

"רוק ניישן", החברה שמנהל קרטר, הסכימה לייצר שיתופי פעולה חברתיים עם הליגה, מה שהרגיע גם את האמנים השחורים, ואפשר להם לחזור לבמות. במסגרת היוזמה הזו, למשל, במשחקי הליגה מנוגן "המנון אלטרנטיבי" - לצד "The Star Spangled Banner" המוכר, מנגנים גם את "Lift Every Voice And Sing", מה שנחשב להמנון של הקהילה השחורה.

בשנה שעברה, מי שלמעשה שבר את החרם היה הזמר דה וויקנד, עם המופע שלו. החגיגה של זמר ה-R&B נתנה את האות לשינוי, שכעת מתממש ברעש גדול. הילדים שגדלו בקאמפטון חוזרים לקליפורניה, הפעם דרך הדלת הראשית - ויהיו רשאים לתת בראש. "יותר משזו פניה של ה-NFL לקהל האפרו-אמריקאי שפגעו בו עם פרשיית קפרניק", מספר עיתונאי המוזיקה מתן שרון, "זו עדות לניצחונו של ההיפ הופ כתרבות המיינסטרים המשמעותית בעולם״. הופעת המחצית של סופרבול 2022, עוד לפני שיוכרע מי יהיה המנצח על המגרש, תהווה גם ניצחון ענק לקהילה גדולה - וגם לכל האנשים שמרכיבים אותה.