$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

פריז ויונייטד ישחקו ביחד באלופות? ההסבר

בצל ההצעה מקטאר: החוק של אופ"א, הפתרון האפשרי והמודל של רד בול

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  08.02.23 - 16:27
(Michael Regan/Getty Images)
(Michael Regan/Getty Images)

אחרי האמירויות וערב הסעודית, גם קטאר עשויה לקבל בקרוב נציגות בפרמייר ליג, לאחר שהבוקר (רביעי) פורסם על כך שמשקיעים קטארים מתכננים להגיש הצעת עתק לרגישת מנצ'סטר יונייטד. אך נשאלת השאלה, האם תתאפשר השתתפות של שתי קבוצות בבעלות קטארית בליגת האלופות, בנוסף לפריז סן ז'רמן?

על פי אופ"א, הדבר עלול להיות בעייתי בעקבות חוק "יושרה בכדורגל הועדונים של אופ"א: עצמאות המועדונים", שקובע כי שני מועדונים, שמשתתפים באותו מפעל, לא יכולים להיות נשלטים במישרין או בעקיפין על ידי אותה קבוצת בעלות.

עם זאת, לפחות כלפי חוץ, ההצעה מגיעה ממשקיעים פרטיים ולא מקבוצת QSI ששייכת למדינה ומחזיקה בפ.ס.ז', כך שאופ"א בהחלט עשויה לאשר לשתי הקבוצות לשחק במפעל.

מקרה דומה היה ב-2017 כאשר רד בול זלצבורג ור.ב. לייפציג היו אמורות לשחק בליגת האלופות, ובקבוצה הגרמנית פנו מיד לאופ"א כדי להבהיר שמדובר בשתי ישויות שונות, ואף ביצעה מספר שינויי תפקידים כדי להוכיח שאין ניגוד עניינים בין המועדונים, ובסופו של דבר היא השיגה גם אישור.

פריז סן ז'רמן נחושה לזכות לראשונה בליגת האלופות, משימה שבה כשלה באופן קבוע לאורך השנים, וביום שלישי הקרב (22:00) היא תארח את באיירן מינכן למשחק הראשון של שמינית הגמר. מנצ'סטר יונייטד לא השתתפה השנה במפעל, אך מדורגת שלישית באנגליה ונראית בדרך הבטוחה לחזור למפעל שבו זכתה שלוש פעמים בעבר.