$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

למצוא את היהלום: בתוך הסקאוטינג של פ"ת

כך מאתרים כישרון לפני גיל 15. הנוער של המלאבס, חלק ב'

סהר דיין
סהר דיין  20.12.20 - 13:33

מאחורי הקלעים. ברוב הפעמים אנחנו מקבלים את השורה התחתונה - אחרי פרסום על מו"מ, יוצאת הודעה רשמית: השחקן חתם בקבוצה ל-X שנים. מאחורי כל החתמה כזו יש חודשים ואפילו שנים של עבודה מאחורי הקלעים, של חיזורים, של ניתוח מקצועי ומבנה האישיות של הרכש. כל זה בתוך עולם תחרותי, כשהתקציב ברוב המקרים משחק תפקיד מרכזי. בהמשך להצצה פנימה אל מחלקת הנוער של מכבי פ"ת, זה הזמן של האנשים שמובילים את מערך הרכש לדבר.

"אנחנו פרושים בכל מקום ברחבי הארץ", אמר מנהל המחלקה והסקאוט הראשי, אופיר לוזון לערוץ הספורט, "הכוח שלנו מגיע מהשטח, יש 15 אנשי צוות שבודקים כל דבר על שחקנים ומשקיעים בזה המון זמן. אנחנו שורפים את המגרשים ומחלקים את אנשי הצוות שלנו לפי גילאים ואזורים גיאוגרפים".

"אני נכנס לפעילות בשלב מתקדם יותר של העסקה ומי שמרכז את כל הנתונים ואחראי על האנשים בשטח הוא יובל מינטוס - מדובר בילד פלא", מגלה לוזון. מינטוס בן ה-19 משמש כיד ימינו של לוזון ואחראי על אנשי הצוות בשטח. "הוא שם שמסומן אצלנו", אמר עומר גולן, המנהל המקצועי של הקבוצה הבוגרת על מי שהיה הכח המניע מאחורי צירופו של ילד הפלא ממכבי חיפה, אורי עזו.

מהפנקס לשולחן המו"מ - איך בוחרים ומחתימים שחקן בפ״ת?
"יש הרבה עבודה מאחורי הקלעים", סיפר מינטוס, "אני יודע מה אני צריך למכבי פ"ת, יוצא לשטח לבחון את השחקן הרלוונטי וממלא דו"ח ראשוני. רושם את היתרונות, החסרונות, שפת הגוף שלו על הדשא. אני מרכז את כל הנתונים ואז מגיע איש מקצוע נוסף לצפות בילד כחוות דעת שנייה. הוא מתמקד בו ללא מידע מוקדם עליו, ממלא את הדו"ח שלו ואז אנחנו עושים הצלבות".

"יש מקרים של חוות דעת שלישית, לפעמים השחקן מגיע להתאמן אצלנו", המשיך מינטוס, "ואחרי הסינון אני בוחר את השחקן לפי קטגוריות: פוטנציאל לטווח רחוק, עלות, ייצוג ע"י סוכן ומיקום גיאוגרפי. בשלב הזה המנהל המקצועי ליאור רדלר והמאמן של אותו שנתון נכנסים לפעולה ויחד אנחנו בוחרים את השחקן".

"אחרי הפגישה הראשונית וכשאנחנו מתקרבים לסיכום, ההורים או הסוכן נפגשים גם עם מנהלת מחלקת הנוער וסוגרים עסקה", אמר יד ימינו של לוזון, "גם אחרי החתימה העבודה שלנו לא נגמרת. אנחנו הולכים עם השחקן יד ביד, משלבים אותו חברתית, דואגים לו ומחזקים אותו".

התקציב והאג'נדה: "נלחמים עם מה שיש לנו"
ההתמקדות של מכבי פ"ת נעשית בגילאי 15 ומטה. על פי החוק בהתאחדות לכדורגל שחקן בגיל הזה יכול לעבור בין קבוצות ללא דמי העברה. "להביא שחקן בגיל 16-17, כשיש לנו כל כך הרבה שחקני בית זה משהו שלא קורה בדרך כלל. מתחת לגיל 15 זה אטרקטיבי גם מבחינת עלות וגם מבחינת העיצוב והפיתוח שלו. הוא יספוג את המועדון 3-4 שנים ויתבשל מספיק כדי להגיע לבוגרים", שיתף מינטוס.

אז מה מייחד את מכבי פ"ת מהשאר? "אופק מקצועי, הילדים האלה יודעים שאנחנו מייצרים שחקנים לקבוצה הבוגרת כאג'נדה אמיתית", הבהיר לוזון, "אנחנו משקיעים ונותנים להם את התנאים המקצועיים הכי טובים וכמובן חום ורגישות כבני אדם. זה מה שמבדיל אותנו מאחרים, אין דיסטנס. זה בית לטוב ולרע".

"25% משחקני מחלקת הנוער הצטרפו מקבוצות אחרות. שחקנים מגיעים לכאן מכל הארץ. יש ילדים בני 10 מאילת שבאים בטיסות כל יום. לנצח את מכבי ת"א או מכבי חיפה בכסף אנחנו לא יכולים, אז אנחנו יוצאים להילחם עם הכלים שיש לנו. תקציב מחלקת הנוער נע בסביבות חמישה מיליון שקלים. נמוך משמעותית מהמועדונים הגדולים, אך גבוהה ביחס לשאר המחלקות".

בחירת המאמנים והמנצח על הדשא
"אנחנו מבצעים מעקב ונביא את השחקנים הכי טובים, אבל בסוף התכנית המקצועית של ליאור רדלר היא זו ששומרת עליהם פה", הודה לוזון, "היא תביא אותם להישגים הכי טובים. רדלר הוא מחלקת הנוער של מכבי פ"ת. אנחנו יושבים על הכסא הזה הרבה שנים ויצרנו פה יציבות".

"גיבשנו חומר שחקנים טוב ואנחנו פחות בטירוף לחפש בחוץ כמו בעבר. שינינו גישה. המטרה היא לשמור על שלנו ולצרף מעט. עם זאת, בעולם הכדורגל דברים תמיד משתנים ותמיד צריך להיות עם היד על הדופק".

מעבר לבחירת השחקנים, לוזון סיפר גם על אופן בחירת המאמנים: "הצוות שלנו נמצא כאן תקופה ארוכה והוא מדהים. היציבות חשובה במחלקת נוער. בצד השני, גם אחרי מאמנים מתבצע מעקב. אחרי שאנחנו מסמנים מאמן, מגיע איש צוות לראות אותו באימונים ובמשחקים. אנחנו בודקים איך הוא מדבר, מה הסגנון שלו, מה השפה המקצועית שלו, מודדים אותו בזמני לחץ. האישיות משחקת תפקיד חשוב, מעבר למנהלים או מאמנים, אנחנו אנשי חינוך וזה לפני הכל".