$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

התחנה של ענאן חלאיילי וברק בכר שיועדה במקור לנוער בסיכון

הוא נקרא על שם שכונה בחיפה והפך לחממה לכדורגלנים. המקום בו שיחקו מאמן מכבי חיפה לשעבר והכוכב הנוכחי של הקבוצה רוצה לעשות קפיצת מדרגה. מבט פנימה

איתי קאשי
איתי קאשי  02.03.24 - 12:33

קרדיט תמונה: מ.כ נווה יוסף

"איזה כישרון מפוספס". המשפט הזה נאמר על אינספור ילדים מוכשרים, שעברו במחלקות הנוער הטובות ביותר של הכדורגל הישראלי, ונפלו בין הכיסאות. בין אם זה היה שחקן שהועדף עליהם בעמדה, חוסר כימיה עם המאמן, או סיבות אישיות, רבים מהשחקנים הטובים ביותר שחלקכם מכירים, לא תמיד עברו בדרך הכי חלקה שיש. מועדונים כמו מ.כ נווה יוסף בהרבה מקרים, הם המקומות שמצליחים לשנות את הכיוון בהתפתחות של אותם צעירים. 

את שמה של נווה יוסף, שהיא קודם כל שכונה בחיפה, אי אפשר להזכיר בלי מכבי חיפה. השליטה של הירוקים מהכרמל נוכחת בשיא עוצמתה גם בגילאי נוער. מרבית השחקנים הצעירים מאזור המפרץ, ומהצפון בכלל, חולמים להגיע למכבי חיפה, ולא מעט שחקנים שצמחו במועדון הבכיר, שיחקו או שמשחקים בנווה יוסף.

רשימת השמות של השחקנים המבטיחים שעברו בנווה יוסף די מרשימה. המוכר מכולם הוא ענאן חלאיילי, שהתפוצץ בעונתו בנערים ב`, אותה סיים עם 25 שערים בכלל המסגרות. גם אחיו של הכוכב, איאד, שיחק במועדון בעונת 21/20, ורשימת השחקנים הבולטים מהשנים האחרונות שעברו בנווה יוסף כוללת גם את נועם בן הרוש המצוין של הפועל חיפה, ועומר דהן וניקיטה סטוינוב, שני שחקני נבחרת הנוער. 

גם מבחינת שחקני עבר, ישנם מספר דמויות שעשו דברים או שניים בכדורגל הישראלי ושיחקו בנווה יוסף. דודו גורש, גל כהן, ואלירן חודדה הם חלק מהשמות היותר מוכרים ששיחקו בעברם במחלקת הנוער, ומעל כולם ניצב המאמן המעוטר, ברק בכר, ששימש כקפטן בקבוצת הנוער. "כמעט כל סוף עונה ברק מגיע לטקס סיום של המחלקה, אין ספק שהוא הגאווה הכי גדולה שלנו", סיפר עמית פרץ, המנהל המקצועי של נווה יוסף. 

בראשית דרכה, נווה יוסף הייתה יותר פרויקט קהילתי מאשר קבוצת כדורגל תחרותית. יינון שלום, שהיה ממקימי המועדון לפני 42 שנה, שימש בזמנו כמדריך עבור נוער בסיכון, שחיפש לייצר מסגרת ספורטיבית עבור ילדי השכונה. ככל שעברו השנים, המועדון הלך והתפתח, וכיום הוא מונה בסביבות 450 ילדים וילדות. 

הגדילה הטבעית של המועדון יצרה צורך למינוי מנהל מקצועי ראשון למחלקה. "המונדיאליטו שם אותנו על המפה", סיפר פרץ, "פתאום הבינו שיש ילדים מוכשרים גם בנווה יוסף, והתחלנו לגדול. מילדים א` ומטה יש לנו שתי קבוצות לכל שנתון, והעונה פתחנו גם קבוצת ילדות. היום לקבוצת נוער שלנו יש צוות בדיוק כמו בקבוצות ליגת העל לנוער, עם מאמן כושר, עוזרי מאמן, אנליסט. אני יכול להגיד בפה מלא שאנחנו כבר היום אחת ממחלקות הנוער הטובות בצפון".

מג`די חלאיילי, אביו של שני שחקני מכבי חיפה, שיבח את המועדון: "צריך לתת מילים טובות לנווה יוסף, זה מועדון שיש בו הרבה מאוד ילדים מהמגזר, ככה שדו קיום זה ממש ערך שמרגישים במועדון. הם מצליחים לשמור שם על שיתוף פעולה בריא". פרץ הוסיף ואמר: "זה יישמע קלישאתי, אבל אנחנו באמת מועדון משפחתי. אני בגיל 28, ויש לי מאמן בן 50, וכולם מדברים בגובה העיניים. אנחנו מודעים למקום שלנו, על פניו אנחנו מועדון בדרג שני, אבל עם התנאים הכי טובים שאפשר לתת". 

כדי לייצר אתגר, פרץ הסביר שבמועדון מקפידים שחלק מהשחקנים המוכשרים יתאמנו פעמיים בשבוע עם שנתון גדול מהם. העובדה שלנווה יוסף אין קבוצת בוגרים לא כובלת את השחקנים הצעירים למועדון בדרכם המקצוענית, והשנה נראה כי המועדון מראה סימנים ברורים לכך שהוא מכוון גבוה. 

קבוצת הנוער רחוקה 2 נק` מבית"ר טוברוק שבפסגת ליגה לאומית צפון, נערים א` נמצאת במקום השלישי, ונערים ב` במקום הראשון בלאומית צפון, שלושה קבוצות שמתמודדות על עלייה. "אנחנו שומרים על קשר מאוד טוב עם מכבי חיפה, שחקנים שלנו עוברים אליהם, וגם הפוך. אנחנו כל הזמן מוציאים שחקנים שמגיעים לקבוצות בכירות בליגת העל לנוער, אבל אנחנו גם רוצים להסתכל על עצמנו, ורוצים לדחוף את המועדון קדימה".