$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

שדר מוביל ב-ESPN תקף את הרשת: "פחדנים"

דן לה בטארד השתלח בטראמפ ובמדיניות הא-פוליטית של ESPN

עידן ויניצקי, ארה"ב
עידן ויניצקי, ארה"ב  20.07.19 - 08:24
(צילום מהטוויטר)
(צילום מהטוויטר)

תגיות: ESPN

שדר הרדיו דן לה בטארד הפך בשנים האחרונות לאחד הקולות המסקרנים ב-ESPN ובתקשורת הספורט האמריקאית כולה. לא חף משערוריות, כולל תקרית משונה עם לברון ג'יימס אחרי שזה חזר לקליבלנד ב-2014, לה בטארד מעולם לא חשש להביע את דעותיו וכך עשה גם בתכניתו ביום חמישי, כאשר השתלח דווקא במעסיקיו מרשת הענק.

ב-ESPN דוגלים לאחרונה, יותר מתמיד, בחוסר מעורבות בפוליטיקה האמריקאית. בזמנים כל כך סוערים, ראשי הרשת ובעיקר הנשיא ג'ימי פיטארו, שנכנס לתפקידו לפני פחות משנה, מעודדים את הטאלנטים שלהם להימנע מכל עיסוק בפוליטיקה ואף השעו ולאחר מכן נפרדו מהעיתונאית האפרו-אמריקאית ג'אמל היל, לאחר שזו תקפה את הנשיא דונלד טראמפ וקראה לו "קיצוני לבן".

במהלך השבוע החולף, טראמפ ותומכיו חוללו סערה נוספת, לאחר שהנשיא התייחס לארבע חברות קונגרס בנות מיעוטים ובראשן אילהאן עומאר ואמר ש"אם לא מתאים להן מה שאנחנו עושים פה, הן יכולות לעזוב ולחזור למולדת שלהן", זאת למרות ששלוש מהן נולדו בארצות הברית למהגרים ועומאר הגיעה מסומליה בגיל צעיר מאוד. לאחר מכן, בעצרת בחירות שערך, הקהל קרא "שלח אותן בחזרה" - כלומר, גרש אותן מארצות הברית.

הדברים הובילו לדיון מתמשך על שאלות של גזענות ולה בטארד החליט להביע את דעתו: "מה שקרה אתמול, הצעקות האלה של לשלוח אותן בחזרה, זה לא-אמריקאי. זו לא האמריקה שההורים שלי נלחמו בשביל להשיג. יש הפרדה גזעית שהנשיא מעודד לקיים אותה במדינה שלנו ואנחנו כאן, ב-ESPN, לא מתערבים בקרב הזה. ופתאום החליטו שאסור לדבר על פוליטיקה, אלא אם אנחנו מצליחים להשתמש באיזו דמות ספורטיבית כמגן אנושי שלנו. זו ההחלטה הכי פחדנית שיש".

לה בטארד המשיך: "הנשיא שלנו עשה משהו מזעזע אתמול ואם אתה לא מתנגד לזה ולא חושב שזה משהו גזעני, אתה משתתף בזה. אתה חלק מזה. מה שהנשיא שלנו עושה, לנסות להיבחר תוך שיסוי ופיצול העם, זה מכוער. זו לא רק פוליטיקה, זה ענייני גזע ואנחנו מדברים על זה רק כשסטיב קר או פופוביץ' אומרים משהו בנושא. ספורט תמיד היה מקום בו הדברים האלה משתנים. מוחמד עלי, ביל ראסל, קארים עבדול ג'באר וג'ים בראון נלחמו על זה לפני עשרות שנים".