$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

בוא'נה, זה אחלה כסף: הפרסים של ליגת המחוזות

המפעל החדש של אופ"א ייצא לדרך בעונה הבאה עם שלוש ישראליות בסיבוב המוקדמות השני שיכולות להכניס לכיסן סכומים לא רעים בכלל. כמה שווה עלייה לשלב הבתים, ניצחונות והשתתפות בשלב הנוקאאוט? כל מה שצריך לדעת

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  21.05.21 - 17:03

סופרליג או לא סופרליג, החל מהעונה הבאה לכדורגל האירופי יהיה מפעל חדש - ליגת המחוזות. מדובר למעשה גם במפעל הרלוונטי ביותר מבחינת הכדורגל הישראלי משום ששלוש קבוצות יקחו חלק בעונת הבכורה שלו ועשויות להכניס לכיסן לא מעט כסף. כמה בדיוק? הסכומים נחשפים.

ראשית, על השתתפות בסיבוב המוקדמות הראשון יכניסו הקבוצות לכיסן 150 אלף יורו. העפלה לסיבוב השני, ממנו יתחילו כל שלוש הישראליות, מזכה את הקבוצות ב-350 אלף יורו בעוד שהשתתפות בסיבוב השלישי תוסיף 550 אלף ובפלייאוף עוד 750 אלף יורו.

במידה שאחת מהקבוצות הישראליות תצליח להעפיל לשלב הבתים, מלבד ההישג המקצועי היא תשלשל לקופת המועדון גם 2,940,000 יורו, כ-700 פחות מהשתתפות בשלב הבתים של הליגה האירופית. גם עליה לשלב הנוקאאוט תוביל לתוספת כספית נאה של 650 אלף יורו לראש בית ו-325 אלף יורו לסגנית בתוספת 300 אלף יורו על השתתפות בשלב 32 הגדולות של המפעל. על כל ניצחון בשלב הבתים יקבלו הקבוצות חצי מיליון יורו בעוד תיקו שווה ל-166 אלף.

בהתחשב ביריבות הנוחות יחסית על הנייר, ייתכן שקבוצה ישראלית תמצא את עצמה בשמינית הגמר של המפעל, מה שיוסיף לה 600 אלף יורו למאזן הפרסים הכולל. השתתפות ברבע הגמר תכניס מיליון יורו, בחצי הגמר שני מיליון, העפלה לגמר שלושה וזכיה במפעל שווה לחמישה מיליון יורו.

ואלה הקבוצות שישתתפו יחד עם הישראליות בסיבוב השני:
סנטה קלרה (פורטוגל), סוצ'י (רוסיה), וורסקלה (אוקראינה), סיבאספור (טורקיה), היברניאן (סקוטלנד), אברדין (סקוטלנד), סלובצ'קו (צ'כיה), אפולון לימסול (קפריסין), AEL לימסול (קפריסין), באזל (שווייץ), סרבט (שווייץ), פאוק (יוון), אריס סלוניקי (יוון), א.א.ק אתונה (יוון), פרטיזן (סרביה), צ'וקריצ'קי (סרביה), ויבודינה (סרביה), אוסייק (קרואטיה), אלפסבורג (שבדיה), האקן (שבדיה), מולדה (נורבגיה), ואלרנגה (נורבגיה), רוזנבורג (נורבגיה), טובול (קזחסטן), אסטנה (קזחסטן), שחטאר קראגנדי (קזחסטן), באטה בוריסוב (בלארוס), טורפדו ז'ודינו (בלארוס), קרבאח (אזרבייג'ן), סומגאיט (אזרבייג'ן), צסק"א סופיה (בולגריה), לוקומוטיב פלובדיב (בולגריה), סטיאווה בוקרשט (רומניה), ראקוב שצ'סטוחובה (פולין), פוגון שצ'צין (פולין), דונייסקה סטרדה (סלובקיה).