$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

500 אלף חולצות לא משקרות: הפריחה של רומא

בעלים חדש, מאמן שהתחבר לקהל ותואר אירופי בארון. הג'יאלורוסי בחיפה

רועי ויינברג
רועי ויינברג  30.07.22 - 09:50

תגיות: רומא

535,000 חולצות זה המון. 535 אלף חולצות ב-24 שעות זה מספר כמעט בלתי נתפס, ומספר שמתאים לשחקנים מסדר הגודל של ליאו מסי (שמכר 820 אלף בפריז סן ז'רמן) או כריסטיאנו רונאלדו (שמכר 520 אלף ביובנטוס). המספר הזה יכול להתאים למסי, רונאלדו או אפילו ארלינג הולאנד או קיליאן אמבפה, אבל הוא הגיע לשחקן אחר בקבוצה אחרת לגמרי.

  • שבת, 21:15 ב-SPORT5: רומא נגד טוטנהאם באצטדיון סמי עופר

רומא מכרו 535 אלף חולצות של פאולו דיבאלה ב-24 השעות הראשונות להחתמתו. בשיאו, דיבאלה היה שחקן טוב מאוד, אבל הוא מגיע לרומא אחרי פיצוץ במו"מ מול יובנטוס ואינטר ואחרי עונה לא גדולה בה הבקיע 10 שערים ו-5 בישולים בקבוצה שסיימה במקום הרביעי. הסיפור של החולצות הוא לא הסיפור של הארגנטינאי, אלא אחד הסיפורים המעניינים ביותר בכדורגל העולמי כרגע.

שנות הדשדוש: שרשרת המזון של הכדורגל
אין כאן סיפור על קבוצה שנעלמה וחזרה או משהו בסגנון. הג'יאלורוסי לא נעלמו אף פעם. בין 2013/14 ל-2017/18 הם סיימו שלוש פעמים במקום השני ופעמיים במקום השלישי. ב-2017/18 הם השלימו קמפיין מרשים במיוחד בליגת האלופות, כולל חזרה מהפסד 4:1 מול ברצלונה ו-2:4 בגומלין על ליברפול בחצי הגמר. לא רע, אבל גם לא קבוצה מהטופ העולמי.

החולשה היחסית של הליגה האיטלקית השפיעה. רומא אמנם היתה במקום השני, אבל לא היוותה יריבה משמעותית ליובנטוס במשך שנים. היא לא הצליחה להנחית שחקנים בפרופיל גבוה, לפחות כאלה שמגיעים בשיא הקריירה.

אנטוניו רודיגר בן ה-23 הגיע משטוטגרט, אליסון מאינטרנסיונל הברזילאית ונאינגולן מקליארי. זה הוביל לתלכיד מוצלח בסטנדרט של הליגה האיטלקית באותן השנים - ליגה אחת ליובנטוס ואחרת לשאר - ולגל נטישות אחרי 2018. רומא הייתה, ואולי עודנה, מועדון שמקבל שחקנים לפני או אחרי השיא.

יחד עם פציעות וחוסר מזל, הקבוצה נפלה. קלאודיו ראניירי הגיע לעונה לא גדולה, הקבוצה לא הצליחה להשתחל ל-4 הראשונות וב-2020/21 רשמה קמפיין אירופי לא רע בכלל עם חצי גמר הליגה האירופית. פאולו פונסקה וסגל של שחקנים שידע שנים יפות יותר הדיח את אייאקס מאירופה וחטף שישייה באולד טראפורד ממנצ'סטר יונייטד. בקיץ של אותה עונה הבעלים דן פריידקין החליט למנות מאמן חדש: ז'וזה מוריניו.

משנים תפיסה: מוריניו ו-113 מיליון יורו
הקריירה של מוריניו, אין ספק, בדעיכה. הוא לא הצליח במיוחד במנצ'סטר יונייטד, וכנראה גם שכח בעצמו שאימן את טוטנהאם במשך עונה וחצי לפני שהגיע לרומא, אבל הוא עדיין אחת הדמויות הבולטות בנוף הכדורגל העולמי. הפה הגדול והאישיות עדיין שם.

מוריניו, בעצם, היה המינוי הראשון של פריידקין כבעלים. המיליארדר האמריקאי רכש את רומא בדצמבר 2019 ונשאר עם פונסקה עד למינויו של המיוחד. יכול להיות שרומא נתפסה גם בעיני מוריניו בתור הזדמנות אחרונה למועדון אירופי גדול, אבל החיבור הזה עבד. מוריניו הביא אבק כוכבים מהסוג שלא היה על הקווים של רומא המון זמן, והמועדון התקדם יחד איתו.

המועדון קנה שחקנים בהפסד של 112.53 מיליון יורו, אחרי 24.10 מיליון ב-2020/21, 11.03 מיליון ב-2019/20 ו-13.64 מיליון ב-2018/19, העונה האחרונה לפני הקורונה. הג'יאלורוסי נתנו למוריניו יד כמעט חופשית בבניית הסגל. ההחתמה של תמי אברהם, שחקן צעיר ועדיין מבטיח שלא מצא את עצמו בצ'לסי, הייתה צעד הצהרתי נוסף. במקביל לשניהם, רומא מצאה את עצמה במפעל אירופי חדש, הקונפרנס ליג. השילוב בין הכסף, המאמן והמפעל האירופי בדרג הנמוך, אחד בו לרומא היה סיכוי ממשי להגיע רחוק, יצר הזדמנות נהדרת, והם לקחו אותה.

גם הקונפרנס ליג היא תואר
העונה האחרונה היתה מורכבת מבחינת רומא. היא אמנם פתחה אותה בצורה טובה והיתה במקום הרביעי במחזור ה-11, אבל רצף תוצאות רעות הוריד אותם עד למקום השמיני, ובסופו של דבר היא סיימה פעם נוספת במקום השישי.

למרות זאת, מדובר באחת העונות המוצלחות שלה. ממוצע האוהדים שלה במשחקי בית היה הטוב ביותר מאז 2005/06, השנה בסיומה נחשפה פרשת הטיית המשחקים בסרייה א', וזה עוד בלי סמל בהרכב פרנצ'סקו טוטי. האווירה באולימפיקו, גם בליגה וגם באירופה, היתה מדהימה, וגם החיבור למוריניו. אחד הציניקנים הגדולים בתולדות הכדורגל תועד בוכה מספר פעמים והצליח להמציא את עצמו מחדש, דווקא יחד המפעל החדש.

מאז התבוסה 6:1 לבודה גלימט, רומא לא הפסידה 12 משחקים רצופים בליגה והניפה תואר אירופי ראשון. גם אם לא מדובר בתואר נחשב כמו האלופות או הליגה האירופית, מדובר בהזדמנות של רומא לתהילה יבשתית. זה הספיק בשביל להעיר את העיר. התמיכה  של האוהדים באלבניה סייעה מאוד לניצחון, כמו שמוריניו אמר בעצמו. "ניצחנו לפני שהמשחק התחיל. האוהדים שיחקו בשבילנו".

קודם הקונפרנס, אחריו העולם?
החיבור הזה של הקהל למוריניו וההצלחה של הקבוצה עורר את איטליה ואת העיר. אולי רומא מועדון בסדר גודל בינוני, אבל העיר היא אחת הגדולות באירופה. בירת איטליה מונה 2.8 מיליון תושבים, פי 2 ממילאנו, ויש בה ביקוש עצום לכדורגל.

העובדה שהיא שיקמה קריירות לשחקנים שנפלטו מצ'לסי, ארסנל (הנריק מחיטריאן) ומנצ'סטר יונייטד (כריס סמולינג), הפך אותה ליעד מפתה עבור רבים. יחד בעלים עשיר, שמוכן לתמוך במאמן גם לאחר משברים, קבוצה במומנטום חיובי ותמיכה חזקה מאוד של אוהדים, יש למה לצפות.

כדורגל, בסופו של דבר, מתחיל בחיבור של האנשים למשחק. החיבורים השונים ברומא (מוריניו לקהל, שחקני רומא אחד לשני וכן הלאה) יוצרים אווירה כיפית מאוד, של קבוצה מעיר גדולה שמתעוררת. 535 אלף חולצות ב-24 שעות הם עדות לכך. בשבת הקרובה הם ישחקו בסמי עופר, ותהיה לנו הזדמנות לראות מקרוב את אחד הדברים החיוביים ביותר שיש כרגע בכדורגל העולמי.