$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

שיר של אש וקרח: ג'נארו גאטוזו וקיקה סטיין במוקד

האיש שחילץ מהבוץ מול פלסטר זמני, מוטיבטור בחסד מול קרויפיסט ולוחם חסר פשרות מול קונפורמיסט שאיבד את ההגה. ההבדל בין נאפולי לבארסה גלום במאפייני המאמנים

ברק צינמון
ברק צינמון  08.08.20 - 16:15

משחק הגומלין של שמינית גמר ליגת האלופות בין ברצלונה לנאפולי, שיתקיים הערב (שבת), יפגיש שני מאמנים שהם בעצם האנטיתזה אחד של השני. שני הבוסים הגיעו באמצע העונה במצב של משבר גדול., אך בעוד התכונות של האחד לא התאימו למערכת והרומן מתקרב לקיצו, המאפיינים של האחר הוציאו את הקבוצה מהבוץ. בפינה הימנית ניצב קיקה סטיין ואילו בפינה השמאלית של הזירה עומד ג'נארו גאטוזו. Let's Get Ready to Rumble!

פלסטר זמני VS האיש הנכון במקום הנכון
ארנסטו ואלוורדה פתח את העונה כשחרב דמוקלס תלויה מעל ראשו. ניצחון בודד בארבעה משחקי ליגה והפסד לאתלטיקו מדריד בחצי גמר הסופר קאפ, חרצו את גורלו. חרושת השמועות כללה את צ׳אבי ורונאלד קומאן, אך זה לא התאפשר וסטיין הגיע בלית ברירה. למרות שהקטאלונים סברו כי למאמן DNA מתאים והוא יכול לשמור על המקום הראשון בטבלה, בפועל הקבוצה צעדה אחורה. פחות מחודש מאז שמונה, סטיין הודח מגביע המלך ולפרקים ארוכים נראה שהוא אובד עצות כשהבלאוגרנה עשתה הכל בכדי לאבד את תואר האליפות.

נעבור לאיטליה. בחודשים הראשונים של העונה התקיימה מלחמה אמיתית בין השחקנים הבכירים של נאפולי לבעלים, אאורליו דה לאורנטיס. קרלו אנצ'לוטי, שפחות התאים לפרטנופיי העדיף לברוח מהטירוף הזה וקיבל את פיטוריו באנחת רווחה. גאטוזו, שעשה עבודה לא רעה בעונה הקודמת במילאן, הגיע ולמרות שהלוחם התאים כמו כפפה למועדון המשוגע באיטליה, ההתחלה הייתה רעה. גאטוזו השיג ניצחון ליגה בודד בשמונה מחזורים וגם הוא הושג בקושי כשססואולו כבשה שער עצמי בדקה ה-94. מאותו הרגע הדברים החלו להתחבר והדרומיים ניצחו חמישה משחקים מתוך שישה מחזורים. נאפולי שבה מפגרת הקורונה בצורה חלומית כשעברו את אינטר וגברו על היריבה הגדולה, יובנטוס, בגמר הגביע. על אף שנאפולי לא הצליחה לשמור על יציבות בשל לוח הזמנים הצפוף ניתן היה לחוש ברוחות של שינוי במועדון.

קרויפיסט מוצהר VS מוטיבטור בחסד
סטיין הגיע אל ברצלונה בתור מעריץ אדוק של יוהן קרויף, שמאמין בכדורגל יפה והתקפי, לאחר שבמשך שנים ארוכות סגנון המשחק הכל-כך מזוהה עם הקטאלונים הלך והתרחק. בפועל זה לא היה זה. הרעיונות של המאמן הוותיק לא צלחו, ברצלונה נראתה צפויה יותר וחסרת מחץ והתלות הגדולה בליאו מסי החריפה. הדבר היחידי שיכול להיאמר לזכותו הוא השיתוף הגדול של ילדי הפלא - אנסו פאטי וריקי פוץ׳.

מן העבר השני, גאטוזו, ששיחק עבור לא מעט מאמנים בקריירה, שאב את ההשראה הגדולה ביותר מאנצ'לוטי. הלוחם הבין שהדבר הנכון ביותר עבורו הוא להיות מאמן של שחקנים, אחד שדוחף אותם עד קצה היכולת ומבין לליבם. בזכות הגישה הבלתי מתפשרת שלו כשחקן והתשוקה האדירה שלו למשחק, גאטוזו הפך להיות מוטיבטור משובח, שיודע להגיד את המילים הנכונות בזמן המתאים ואי אפשר להתווכח עם התוצאות לאחר שהצליח להוציא ממשבר את מילאן וגם את קבוצתו הנוכחית.

תואר בודד VS שנים עשר תארים בקריירה (כשחקן ומאמן)
ארון התארים של כל אחד מהמאמנים שונה בתכלית משל רעהו. סטיין מעולם לא נודע בתור שחקן גדול ולמרות שרוב הקריירה שיחק במדיה של ראסינג סנטאנדר, רגע השיא הגיע כשזכה עם אתלטיקו מדריד בסופר קאפ הספרדי. בתור מאמן סטיין עדיין מחפש תואר ראשון וכשמסתכלים על קורות החיים שלו אפשר להבין זאת מאחר ואימן בליגה הבכירה רק את לאס פאלמאס וריאל בטיס ב-18 שנות קריירה.

יריבו האיטלקי אף פעם לא נחשב בתור שחקן מוכשר, אך העבודה הקשה שלו על כר הדשא והמחויבות לקבוצות בהן שיחק הקנו לו נקודות זכות רבות. גאטוזו  נחשב לשחקן בלתי ניתן להחלפה במילאן הגדולה של העשור הקודם עימה זכה, בין היתר, בשתי אליפויות איטליה, גביע איטלקי וגם הניף פעמיים את גביע האלופות. למרות שלל התארים עם הרוסונרי, רגע השיא שלו הגיע במדים הלאומיים, כשאיטליה זכתה במונדיאל שבגרמניה. על הקווים גאטוזו חיכה במשך שבע שנים עד לתואר הראשון שלו כשנאפולי גברה על יובנטוס בפנדלים וזכתה בגביע רק לפני חודש וחצי.

קונפורמיסט שאיבד את ההגה VS לוחם חסר פשרות
האופי השונה של שני המאמנים בא לידי ביטוי בהתמודדות עם כוכבי הסגל. סטיין מעולם לא הצליח לקנות את אמונם המלא של השחקנים הבכירים ובמחזור ה-32 הגיע הרגע שבו המאמן איבד את ההגה, כשברצלונה פגשה את סלטה ויגו. כבר במהלך המשחק ניתן היה לראות כי שחקנים רבים מתעלמים מהמאמן ומעדיפים לדבר עם עוזרו, אדר סראביה. שער השוויון שהקטאלונים ספגו בדקה ה-88 גרם למצב להחמיר כשהשחקנים מתחו ביקורת על כמה מההחלטות הטקטיות שלו, כמו אי שילובם של ארתור או אנטואן גריזמן.

בשונה מהספרדי, גאטוזו התמודד עם הבעיות בעזרת מספר פעולות קטנות והחלטיות שביססו את מעמדו מול השחקנים. דויד אוספינה קיבל את המקום בין הקורות במקומו של אלכס מרט המוכשר אך הלא יציב. הוא לא חשש לספסל שחקני מפתח כדי לתת הזדמנות לדייגו דמה ולאליף אלמס ואפילו לא חשש לזרוק מאימון את הרכש היקר בתולדות המועדון - הירבינג לוסאנו.

אתם זוכרים מה היה לפני חמישה חודשים?
המפגש הראשון בנאפולי התרחש לפני חמישה חודשים ומכיוון שרבים הספיקו כבר לשכוח מה היה באותו ערב, נרענן קצת את הזיכרון. ברצלונה ניסתה לשלוט במשחק מהרגע הראשון, אך העובדה שסטיין בחר לעלות עם ארבעה קשרים מרכזיים צופפה את המשחק וההגנה של נאפולי התמודדה בהצלחה עם ההתקפה הסטטית של האורחת. הפרטנופיי יצאו להתקפות מתפרצות קטלניות דרך לורנזו אינסיניה ודריס מרטנס ובדקה ה-33 חוסה קאייחון ניצל מיקום לא טוב ומעידה של ג'וניור פירפו, והעביר רוחב למרטנס, שסובב לחיבורים מחוץ לרחבה.

במחצית השנייה התרחשו שני דברים ששינו את מאזן הכוחות. בדקה ה-54 מרטנס נפצע ונאלץ לצאת ואילו סטיין העלה את ארתור במקומו של ראקיטיץ׳. דקות ספורות לאחר מכן האורחת באה על שכרה כשנלסון סמדו מצא את גריזמן, שכבש מתוך הרחבה. לנאפולי היה עוד מספר מצבים לא רעים להשיג את הניצחון אך היא החמיצה ויכולה רק להצטער על כך.

מה מצבנו?
ובכן שתי הקבוצות מגיעות לקרב הגדול במגמות הפוכות. מצד אחד, ברצלונה איבדה את האליפות לריאל מדריד וכולם יודעים ששעון החול של סטיין הולך ואוזל. הקטאלונים נמצאים רק במקום החמישי בסוכנויות ההימורים ואפשר להגיד שהם אפילו נדיבים מדי עימם. סטיין יאלץ למצוא פתרון ללא מעט בעיות. ראשית, סרחיו בוסקטס ו-וידאל מושעים. כמו כן, סמואל אומטיטי ועוסמאן דמבלה עדיין פצועים. עם זאת, כשירותם של קלמון לנגלה, רונאלד אראוחו וגריזמן עדיין מוטלת בספק. מן העבר השני, קבוצתו של גאטוזו מגיעה במצב הרבה יותר טוב כשרק קוסטאס מנולאס הפצוע ייעדר, בעוד ניקולה מקסימוביץ' ולורנצו אינסינייה בספק ולגביהם יוחלט הרגע האחרון.