$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

לא בכוח, במוח: תופעה ושמה ארלינג הולאנד

ארלינג הולאנד שובר שיאים היסטוריים בסיטי, ורגע לפני המפגש נגד באיירן באלופות, באנגליה חזרו לתחילת הדרך שלו בנורבגיה. הימים בהם היה קטן מחבריו, הבלמים עימם התמודד, ומאמן הילדים שלו שמספר: "השערים שלו היום הם העתק למה שהוא עשה בגיל 13. זה לא נורמלי"

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  17.04.23 - 18:04

ארלינג הולאנד ממשיך להיות הסיפור הגדול ביותר בכדורגל האירופי העונה, ונראה שגם האופטימיים ביותר מבין אוהדי מנצ'סטר סיטי, לא האמינו כי הנורבגי יבקיע במספרים שהוא עושה זאת. בסוף השבוע האחרון, הנורבגי כבש את שערו ה-32 בפרמיירליג, והשווה את שיא השערים של מוחמד סלאח לעונה אחת.

הולאנד היה צריך בסך הכל 45 דקות נגד לסטר, כדי להוסיף עוד צמד שערים למאזן המדהים שלו. כעת, השיא הבא שעומד לפניו הוא זה של אנדי קול ואלן שירר, שכבשו כל אחד 34 שערים בעונה. הם עשו זאת ב-42 משחקים. הנורבגי, אלא אם כן יקרה משהו דרמטי ואפילו טרגי מבחינתו, ישבור גם את השיא הזה. בתסריט סביר לחלוטין, הוא יגיע ל-40 שערי ליגה העונה, מספר דמיוני לחלוטין בפרמיירליג.

אבל הולנאד לא מבקיע רק בפרמיירליג. לנורבגי יש 47 שערים ב-40 משחקים בכל המסגרות, קצב של 1.18 שערים למשחק. רגע לפני שסיטי יוצאת למשחק הגומלין נגד באיירן מינכן בליגת האלופות, מפעל בו יש לנורבגי 11 שערים ב-7 משחקים, ב'דיילי מייל' האנגלי חזרו לתקופה שבה החלוץ המפלצתי של אלופת אנגליה, התחיל אולי להבין עד כמה הוא טוב. אי שם, בקבוצת ברינה הנורבגית.

 

סיפורנו, או יותר נכון סיפורו של הולאנד, מתחיל עם שני שמות שבוודאי לא אומרים לכם יותר מדי. טורד יונסון, ואנדראס יולאנד. שניהם שחקני הגנה שגדלו בקבוצת ברינה הנורבגית, ונחשבו לכשרונות שקיבלו תשומת לב רבה מהסקואטים בכדורגל הנורבגי. שניהם אגב, לא המשיכו לקריירות בוגרים מצליחות, אבל הם חלק מסיפור ההתפתחות של מלך השערים הנוכחי באנגליה.

הולאנד, יליד 2000, היה צעיר בשנה מיונסון ויולאנד איתם שיחק בקבוצה. הוא הוקפץ מהקבוצות בהן שיחק כבר מגיל 7 ותמיד היה חריג גיל, אבל את קפיצת הגדילה המשמעותית שלו, עשה רק בגיל 15. עד אז, אולי קשה להאמין, התקשה פיזית נגד הבלמים אותם פגש. מאמנו באותה עת, אלף ברנשטין, סיפר: "הוא ממש התקשה באימונים, אבל כמעט ולא היינו  צריכים להתעסק איתו. פשוט נתנו לו לשחק. הוא היה חייב לללמוד לשחק בחכמה, הסיטואציה הכריחה אותו להתפתח. הוא למד איך למצוא את השטחים הפתוחים, איך לנוע ללא כדור, איך לרוץ בקצב שלו".

אין ספק שהיכולת של הנורבגי למצוא את השטחים הפנויים, הפכה לאחד מסימני ההיכר שלו, ומי שנהנה מכך הוא כמובן קווין דה בריינה, שמזין את הולאנד בכדורים נפלאים פעם אחר פעם. "הוא לא תלוי אך ורק בכח שלו וביתרון הפיזי", מדגיש ברנשטין. "הוא סומך על האינסטינקטים שלו ועל אינטילגנציית המשחק. הוא כדורגלן חכם שיודע להערים על הבלמים מולו כל פעם מחדש".

 

ברנשטין נזכר ומספר: "אני רואה קטעי ווידאו שלו מגיל 13, והתנועה שלו דומה מאוד למה שהוא עושה עכשיו. זה מצחיק להשוות, אבל השערים שלו מאוד דומים. הוא פיתח את הסגנון הזה במשך שנים. הוא יודע להתאים את זה לכל יריב ולכל רמה שהוא משחק בה. זה לא משהו נורמלי אצל כדורגלן".

כעת, הולאנד וסיטי מגיעים לישורת האחרונה של העונה. מאבק האליפת נגד ארסנל בשיאו, ונראה שהמושכות בידיים של התכולים, אך לא פחות חשוב מכך, האנגלים מאמינים שהפעם, הם סוף סוף יכולים לזכות בליגת האלופות. את באיירן מינכן הם כנראה יעברו, ובחצי הגמר, כפי הנראה, תחכה להם המשוכה הגדולה ביותר, ריאל מדריד. הפעם, עם החלוץ הטוב בעולם, גווארדיולה רוצה להוריד את הקוף הגדול ביותר מהגב שלו.